Všechny pračky jsou špatné. Otvírají se na špatnou stranu. Většinou končí vyvrácenými dvířky. Proč se nevyrábí otvírání i na druhou stranu??
Diskuze: Nejhorší pračky dle uživatelů (srpen 2026): Kritiku sbírá levný Candy i 2 pračky AEG
V nabídce obchodů dnes najdete více než 1 300 různých praček, mezi kterými není vždy snadné se zorientovat. Každý model má své silné i slabší stránky, které se často projeví až při běžném používání.
Mám stejnou připomínku, ono by i stačilo, kdyby ta dvířka šla otevřít o 180°. Stejně tak mi vadí, že není papírový manuál. Teď mám novou Candy, která neumožňuje jen jedno odstředění, jsem z toho dost vytočená, protože taková věc by mě nenapadla před koupí zjišťovat. Takže pokud vyperu v ruce, nemám kde odstředit a nejkratší máchací program spotřebuje 30 l vody. Ekologie jak hrom. Hlavně, že tam je ECO program, který sám rozhodne, jestli bude práv na 40 nebo 60°C. Nehrozí, že bych ho někdy použila.
Miele vyrábělo pračky s otevřením dvířek o 180° a bytelnym kovovým závěsem (pračka vážící 100kg šla klidně za dvířka naklonit dozadu). Funguje bez problému už 24 let. I bez displeje jde všechno nastavit naprosto jednoduše.
Mám AEG již 11tým rokem za 12000kč a velká spokojenost. Do této značky příště půjdu znovu,ale 30k za ní rozhodně nedám.
Asi Vám uniklo, že Arecenze opět porovnávaji hrušky a jablka. Pračka AEG za 30 000 Kč má sušičku. Proto stojí tolik. Zjevně se snaží poškodit značku. Mám pračku AEG za 11 000 Kč řadu let. Heureka ji našla jako nejtišší, s nejmenší spotřebou. Odstřeďuje také „jen“ na 1200 ot./ min. Prádlo je poměrně suché. Hranice 1000 ot./ min. je použitelná, už se dnes dělá méně. U 1600 ot./ min. hodně trpí ložiska. Electrolux koupil AEG v roce 1994, to je 32 let. To tady málokdo pamatuje. Zdravím všechny pochybovače. Bývalý prodavač bílé techniky.
Dvakrát předčasně ukončený život AEG pračky. Od té doby, co to koupil Elektrolux to stojí za prd. Nová pračka Siemens je proti tomu zázrak.
Stejné zkušenosti s myčkou a ledničkou. Náhrada za Siemens, nižší provozní náklady a hlavně ticho.
Přivezli mi lednici Bosch a nefungoval výměník v bočních stěnách, jen vzadu. Přijela spedice s novou a vyměnili ji. Bosch nemá ve výrobním závodě výstupní kontrolu. Němci vyrábějí v Turecku. Bosch utrpěl sloučením se Siemensem na kvalitě už v roce 1967. Obojí má vyšší hlučnost, než AEG. Jak se Vám líbí podání této informace ? Bývalý prodavač bílé elektro.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.