Kamioňáci když děkují jiným řidičům nepoužívají varovky nýbrž prostřídají levý a pravý blinkr několikráte.A nešvar varovek?Několikrát denně jsem toho svědkem na jedné ulici.Při stání,couvání apod.
Diskuze: Nejvíc nesmyslné pokuty v ČR: Umývání auta na ulici za 5000 Kč, poděkování blinkry a další perly, ze kterých si Češi ťukají na čelo
Český právní řád může v některých případech připomínat spíš sbírku kuriozit než racionální soubor pravidel. Za velkou část přestupků jsou v zákoně jasně definované postihy, některé případy se však mohou nacházet v šedé zóně.
ruku na srdce už jste někdo dostal pokutu za poděkování varovkama?no za zbytečně puštěný motor?probůh napište něco normálního a nestrašte lidí blbostma
Opláchnutí auta a zmoklé auto za deště mi přijde dost stejné.
Naštěstí jsou policisté také lidé, většina i rozumní, a tak se zde popisovanými nesmysly nezabývají. Za to nechť přijmou dík nás řidičů.
Sankce za umývání auta na ulici čistou vodou mi přijde úplně zcestná. To hned ať zakážou Přeháňky, protože stejně jako opláchnutí čistou vodou z vozidla stékají do kanalizace zpět látky, které se dostaly na vozidlo během běžného provozu právě ze silnice, takže se koloběh uzavře. Podotýkám, že nemyslím tím mytí motoru.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.