Menu
Přečíst článek

Diskuze: Němci začali přísně kontrolovat hranice: Pokuta až 3 000 eur, eDoklady ani český řidičák nestačí

Ještě před pár lety byl přejezd do Německa rutina. Nečekaly na vás žádné kontroly ani předkládání cestovních dokladů. S novou migrační vlnou se však všechno mění. Německo už od září 2024 zavedlo dočasné kontroly na všech svých pozemních hranicích.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

FI
F*ck islam
30. 5. 2026

Tak hlavně že jsou v Německu miliony ilegálních „doktorů a inženýrů“… zajímalo by mě, kolik z nich asi dostalo pokutu?

L
lol
31. 5. 2026

Zadny, Abdulovi staci vystat frontu na socialce nahlasit random jmeno a dostane nemecky pas, da si ho ledvinky, hned vedle rakouského,francouzského a dalsich 5ti nemeckych na jine jmeno… A vesele si jede pro dalsi davku na dovcu

KP
Karel Pecka
31. 5. 2026

To je zase blábol

TK
Thomas König
31. 5. 2026

Vždyť je to normální. Doklad totožnosti by měl mít u sebe každý.

J
Jirka
31. 5. 2026

No tak občanku snad mám u sebe pořád. nepojedu bez dokladů.

JN
Josef Novák
31. 5. 2026

Neuvěřitelná šikana ze strany Germánů, kteří rozpoutali 2 světové války, masovou migraci
a spoustu dalšího zla. K čemu „je“ schengenský prostor když si ním Germáni manipulují
jak chtějí, handa SRN i EU!

RB
Roman Blažek
31. 5. 2026

Lépe bych to nenapsal 👍

HM
Honza Musil
31. 5. 2026

Projíždím hranici několikrát za měsíc a nikdy mne nezastavili (pravda, stojí opodál). To je ta šikana?

Josef Šátava
31. 5. 2026

blbost. Každý inteligentní člověk, který jede autem do zahraničí, sebou bere minimálně občanku.

KZ
Karel Zelinka
31. 5. 2026

e – doklady jsou úplně k ničemu.
Vyhazovat peníze za zbytečnosti umíme, ale aby stát dal peníze na operaci těžce nemocným dětem ,to spoléhá na charitu občanů.

PT
pavel trnka
31. 5. 2026

Já pořád nějak nechápu kde se v německu berou statisíce afgánců , syřanů , marokánců bez dokladů kde oni jim nadiktují falešné údaje a nemci to respwktují

ME
Martin Ereš
31. 5. 2026

Jezdím každý týden do Německa přes Rozvadov.Ani jednou nás nekontrolovali jde jen o to,že projedete pomalu přes odpočívku.Berou hlavně dodávky z Balkánu a je pravda taky autobusy.

MM
Milan Malkus
31. 5. 2026

Migrace.Jeden velký bysnis.🤮.

MK
Milan Kubat
31. 5. 2026

Škoda, že Helmuti tohle nevyžadují už od r. 2015 … Komedie..

E
Eva
31. 5. 2026

Takže o čem to je? To je snad normální vzít si platný doklad a nejet pouze na řidičák.

L
Lubor
31. 5. 2026

Ne každej to ví, ty kontroly dřív nebyývaly tak to lidi neřešili kdyz jei na nakup

karel šplíchal
31. 5. 2026

Vypadám jako čech, mám české auto, jedu pravda sám – je dalších 4 sedadel volných – do kufru není vidět – čeká mě kontrola?

PA
Pavel Antonů
31. 5. 2026

Jistě je to jenom dobře, že si hlídají kdo tam legálně cestuje. Mají na to právo jako suverénní země.

S
Scarabeo
31. 5. 2026

A já myslel, že stačí průkaz na MHD.
To je zase článek…

Josef Šátava
31. 5. 2026

zase další strašící web.