Menu
Přečíst článek

Diskuze: Parkside vs. Makita (Testy 2026): Levná vrtačka z Lidlu vrtala rychleji, profi značka ale boduje jinde

Levné nářadí z Lidlu bývá označováno za hobby, zatímco Makita patří mezi zavedené profesionální značky. Rozdíl mezi levným nářadím z Lidlu a profesionálními značkami už dnes není tak velký, jak by se mohlo zdát.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

VK
Vítězslav Kvapil Liberec
21. 3. 2026

Zakoupil jsem v Lidlu příklepovou vrtačku Parkside,po roce přestal jít příklep,nemohu najít autorizovaný servis který mi to opraví.

D
Dan
29. 3. 2026

zkuste to prostě vrátit do Lidlu, oni to v rámci záruky většinou vezmou zpátky a dají vám novej kus. Hledat servis na parkside je zbytečný, to je celý kouzlo tý značky. Sestřenici takhle vyměnili aku pilu bez řečí

IS
Ivan Sovadina
25. 3. 2026

na rovinu – znám osobně chlapa který to používá profesionálně, jeden prostý důvod, má to stejný výkon a je to levnější, navíc sám řekl že to nikdy tak dlouho nevydrží a s 5ti lety záruky to doveze vreklamovat a teď jeho zkušenosti – oni je tam neopravují, dají vám rovnou novou 😄 takže v globále si koupí novou jednou za 6 -7 let za pár šušnů jak řekl a nemusí se srst a drahou makitou která mu vydrží jen nepatrně dýl a reklamace jsou zdlouhavé 🙂

M
Mirajs
28. 3. 2026

Opet jsem se od srdce zasmal 🤣🤣🤣

MV
Mirek V.
29. 3. 2026

Článek celkem sedí, ale trochu mi tam chybí zmínka o tom jak se ty parkside stroje chovaj po 2-3 letech. Protože nový vrtá hezky, to jo, ale ta převodovka a ložiska jsou prostě jiná liga než u makity. Mam oboje a ten rozdíl v chodu po roce používání je znát i poslepu. Makita pořád jede jak hodinky, parkside začne chrčet a mít vůle