Menu
Přečíst článek

Diskuze: Parkside vs. Makita po mých 150+ testech: Levné hobby nářadí dnes umí překvapit, rozdíly ale nezmizely

Aku systém dnes není jen o jedné vrtačce. Jakmile člověk koupí první baterii a nabíječku, většinou u značky zůstane a postupně přidává další stroje. Právě proto dává smysl přemýšlet nad výběrem trochu víc do budoucna.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

AV
Antonín Výborný
26. 5. 2026

Pěkný článek. Je ale opravitelnost až tak důležitá? Tím nemyslím, že si opravim utřepaný drátek. Důležitá je cena opravy a to že při opravě (logicky) zaplatím cca 50% ceny nového a za chvíli se mi pokazí něco jiného.

V
Vojta
26. 5. 2026

Postavil jsem s Parkside Performance nářadím 2 dřevostavby a nic nikdy neodešlo. Pokud bych s tím pracoval každý den má asi Makita a lepší značky smysl ale pro mě teda vůbec.

TP
Tomáš Pithart
26. 5. 2026

Já používám performance v DE na stavbě druhým rokem každý den a vše drží. A když se to poděla nebo jako kolegům někdo ukradne jiné drahé červené nářadí, tak budu brečet o mnoho méně oni.

M
Milan
27. 5. 2026

Parkside používám už několik let na každodenní práci. Přešel jsem z profi strojů, které opravdu vydrží více, než Parkside, ale za cenu jednoho profi stroje si pořídím minimálně 3 ks Parkside s dlouhou zárukou.

MK
Marek Klement
29. 5. 2026

Dobrý den.
Všechno je úhel pohledu, co čekáte od výrobků, jaký obor zaměření člověka, zatížení, co čeká od servisu…
Jestli se někdo bojí krádeží, co čtu, tak samozřejmě, ať si drahé věci nekupuje….
Všímám si dost často, že lidé porovnávají zrovna tyto dvě značky…
Sám mám zkušenosti se širokou škálou značek, trh se mění…
Zkuste porovnávat poměr cena výkon příkladně Metabo vs. Parkside ?