Zdravím. Mám oba produkty cca 5 let. Zelenou Aku standard mám asi o 2 roky déle. Nyní zelená pořád funguje bez chyby, černa již umřela. Ale i tak obě odvedli kus práce. Celkově spokojenost. Nyní jsem již přešel na profi Aku.
Diskuze: Rozebrala jsem Parkside vs. Parkside Performance: Rozdíl je hlavně v motoru a výkonu při zátěži
Parkside nabízí dvě hlavní linie aku nářadí – klasickou zelenou řadu a černou řadu Parkside Performance. Cenový rozdíl mezi nimi bývá klidně i několik stovek až tisíc korun. Otázka, kterou dostávám opakovaně, je jednoduchá: má smysl připlácet?
Hezky napsané. Já jsem ten domácí hobík „několikrát do roka“. Takže mám dvě zelené – 12V i 20V. Ta 12V je moje oblíbenější kvůli rozměrům a váze, ale asi skončí na baterii – ten typ už v Lidlu několik let není. Zelená 20V opravdu žere baterie rychle, ale ta cena byla tenkrát neodolatelná.
U těchto redakčních testů nových zařízení bych chtěl upozornit že naprosto nereflektují zátěžové testy a dlouhodobé používání kde tyto výrobky absolutně selhávají ve své životnosti v teálněm provoru na dílně denně / servis / montáž. Jelikož jsem za poslední 4 roky pár kolegů co jezdí aktivně a používají nářadí denně nikomu to nevydrží ani rok je to opravdu jenom na hobby používání.
tak jasně, ale tohle asi úplně není článek pro automotive experty ale pro mě kdo občas něco z nudy sešroubuju 😀
Mám několik nářadí – několik variant. Použití profi zátěž na tvrdém dřevu. Nešetřím, když pracuje, musí jet. Zelená a černá varianta jsou si velice blízké. Používám cca 5 let a právě jsem je vyměnil za nové Dewalt. Spokojenost. Mnoho záleží i na servisu. Překvapuje mě, že srovnání s Bosch a Makita, je rozdíl, ne však extrémní. Záleží též u jakého stroje.
tak zelená vrtačka vydržela týden mám černý rázový utahovák jeden rok a funguje zelená flexa 2 měsíce a žere baterky jednu za druhou dále mám 5 aku vrtaček makita 1x aku flexa 3x aku prokraft flexa přešel jsem na milwakee a baterie parkside černé přes redukce + originál a jsem spokojen
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.