Já mám v podzemí-bazén !! Co s tím podělaní ouřadové uděláte ?
Diskuze: Pokuta za využití dešťové vody (léto 2026): Za sud ne, podzemní nádrž bez povolení se může prodražit na 2 miliony
Za dešťovku ze sudu pod okapem pokutu nedostanete. Stačí ale udělat jednu chybu u podzemní nádrže nebo napojení na kanalizaci a sankce se může vyšplhat do desítek tisíc až milionů korun. Zjistili jsme, jak zákon hodnotí běžné zachytávání vody a co je podle něj už za hranou.
Znám minimálně 15 lidí co mají 80m3 podzemní nádrž 🤣 tvl kdo tohle píše…..
Podle nějakého starého zákona to šlo…
jenom mi nejde do hlavy jak je oddělená kanalizace někde v ulici…. když se ulice čistí vodou, tak to štika kam? do kanalizace… a když prší tak jsou ještě jiné kanalizace??? a jak má dešťová voda vědět do které kanalizace může?
Autor asi rád šíří paniku a hledá problémy , kde nejsou.
„Dešťové vody do kanalizace nepatří, patří do oddělené dešťové kanalizace.“
Tomáš Mrázek
tiskový mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací – Vážený pane „mluvčí“, je potřeba rozlišovat mezi druhy kanalizace:
Jedna je splašková kanalizace, která určená výhradně pro odpadní vody z toalet, koupelen, kuchyní a průmyslu
Druhá je dešťová kanalizace, která určená výhradně pro srážkovou vodu
Přímo v § 18 odst. 2 zmiňovaného zákona je pak výslovně uvedeno:
„Odběratel je povinen zajistit, aby do splaškové kanalizace nebyly odváděny srážkové vody.“
Pokud si pletete jedno s druhým, je to všechno v Zákoně č. 274/2001 Sb. (o vodovodech a kanalizacích) a výslovně definuje různé druhy kanalizací.
Právní úprava rozlišuje dva základní typy kanalizačních sítí (§ 2 odst. 2), psal jsem o nich výše
Blaze kazdemu, kdo muze zalevat zahradu destovou vodou. Treba v Brne je mesicni uhrn srazek plus minus 50 mm. Co milimetr, to litr. Takze 5 desetilitrovych konvi za mesic, v posledni dobe spis min. Zaprsi a v sudu na vodu to neni ani videt. Nejak nam republika vysycha a proto je nutne potrestat vsechny, kteri by chteli i s tim malem ktere naprsi, lepe hospodarit.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.