Menu
Přečíst článek

Diskuze: Pokuty za platby hotovostí: Za předání částky nad limit rozdal FÚ 53 pokut v roce 2025. Stačí nákup auta

Sociální sítě v posledních dnech zaplavila děsivá varování. Pokud si koupíte ojeté auto nebo motorku za hotové, úřad vám napálí pokutu až půl milionu korun. I když většina lidí tyto zprávy označila za hoax, jedná se o skutečné případy.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

PS
Petr Smrček
27. 7. 2026

To vážně je někdo tak hloupý, že neumí vystavit více dokladů s různými daty a platí tak výpalné pohůnkům státu, když se u toho ještě nechá nachytat?

IJ
Ivo Jindra
27. 7. 2026

to platí jen pro plebs. je to sice pár pátků, ale v podnikatelské záložně se vyplácely desítky milionů v hotovosti i bez ověření totožnosti. ale nyní musíme bance dokládat odkud chodí peníze na účet, jinak ten účet zruší. prý taky nařízení EU. kvůli údajnému praní peněz chtějí mít 199% přehled o tom, kdo za co utrácí, kolik dostává peněz. začíná digitální 100% kontrola.

PT
Patek třinactého
27. 7. 2026

jo taky sem se baby za prepazkou, ktera chtela vedet odkud mam 500 tisic, zeptal jestli si mysli ze ji nekdo rekne ze to treba ukradl

PT
pátek třináctého
27. 7. 2026

když je někdo tak blbý že neumi u auta za 750 rozepsat zálohu na tři dny tak je to jeho problém

PP
Pavel Pták
27. 7. 2026

Rozložit platbu třeva dvou milióbl na několik menších a je to v cajku, Stačí datum platby vždy posunout o jeden den. No ale jinak si dobře pamatuji, kdy v bance při výběru nad 1000Eur, chtěli vědět na co ty peníze potřebuji, tak jsem jim řekl, že jdu do bordelu a děvky jsou hrozně drahé. Úřeednice se pýřila a že to tam nemůže napsat. No já však na tom trval, když se někdo blbě ptá, musí dostat jen blbou odpově´d

MV
Milan Voháňka
27. 7. 2026

Co k tomu dodat, můj problém to není, to se spíše týká šmejdů, co mají výplaty kolem 600.000 až po 1.000.000 a černota je živí. Všichni víme, že dělnický plat takových výšin nedosahuje. Ve své podstatě si dělají do svých podvlíkaček soudruzi. 🙂