Menu
Přečíst článek

Diskuze: Pozor na nový podvod v obchodech (2026): Zloději čekají u vchodu na účtenky, Češi jim to usnadňují. Prodavačky si neví rady

Podvodníci jsou vynalézaví. Neustále zkouší nové a nové triky, jak obchodníky okrást. K jednomu z nejnovějších podvodů jim stačí účtenka z odpadkového koše, k dalšímu pak trocha šikovnosti přendat pár vajíček.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

VN
Vladimir Netušil
12. 5. 2026

Při určování trestů bychom se měli inspirovat v některých arabských,afrických, či asijských zemích. Po dobrém to prostě nepůjde.

NV
Netumír Vladušil
12. 5. 2026

Tak si pak to sekání ruky užijte, až na vás někdo ušije boudu.

KP
Kočkopes psí
12. 5. 2026

Jako ste švihli, s těma vejcama ? Přeskládávat v kvelbu ( jiné označení pro ně nemám ) 10 vajec z krabičky do krabičky, aby si “ někteří“ nevšimli ?

Radka Čech
13. 5. 2026

Dobrý den, on „zákazník “ je tvor velice vynalézavý a tvořivý… Vyměnit obyčejné vejce tak Kinder vejce taky jde velice rychle, stačí když Vám někdo kryje záda… Každý by si měl zkusit pár směn v nějakém hypersuper…

Radka Čech
13. 5. 2026

oprava: obyčejné vejce za Kinder…

ZP
Zdeněk Posselt
12. 5. 2026

Dnes v Lidlu dva druhy avokáda dvě ceny- prodavačka automaticky markuje tu cenu vysokou. Když se ozvu řekne mi že jsou obě zelené že to nepozná- a pak že kradou jen zákazníci🤔

PZ
Petra Zniszczolová
12. 5. 2026

V Lidlu mi i brambory naúčovali jako drahé batáty

PK
Petr Kocura
12. 5. 2026

Pokud je prokazatelný video záznam, tak kromě doplacení ještě pokuta a zveřejnění na dobře viditelném místě u vstupu.

HR
Helena Raunerová
12. 5. 2026

Přesně. 👍👍👍🤝

ZV
Zen Vo
12. 5. 2026

ještě, že obchody nepodvádějí, to už by bylo moc 🙂

JD
jiri dancik
12. 5. 2026

ruky nesekat,ale jak v singapuru ke klasickemu trestu pridat rany holi,maji tam nejnizsi zlocinnost na svete

HR
Helena Raunerová
12. 5. 2026

Taky dobrý a celá směna zaměstnanců. Od skladníků až po toaletářku. 🤣👍👏👏👏

Q
Queen
12. 5. 2026

Nehledě na to, že největší zloděj je stát,o čemž se spořící přesvědčili poslední roky zpět

OH
Olina Holubová
12. 5. 2026

Tak dobře jste poradili těm, co to ještě nezkusili.

Q
Queen
12. 5. 2026

Nevidím v tom problém,pokud můžou podvádět obchody s cenami,tak může podvádět i zákazník!!!

Q
Queen
12. 5. 2026

Kraďte,a hlavně žijte na DLUH, stát to tak chce!!!

KD
K D
12. 5. 2026

To jsou pindy…
Skočil jsem Vám na to, ale příště už to budu umět jako Pája.

DF
Dagmar Freiwaldova
12. 5. 2026

Vsude sama kamera, co tedy delaji?Ja byla vratit kalhoty(poctive koupene,spatna velikost)a pokladni na me rvala jako smyslu zbavena ze jsem je prisla okrast. A jeste na me rvala ze takove jako ja tam nepotrebuji.Sama se divim ze jsem nepouzila nasili.

W
WillyTey_shepherd
13. 5. 2026

a vy se divíte když o tom teď všude píšou 🙁

Jan Šanda
12. 5. 2026

Po nákupu Kauflandu i v Globusu jsem si všiml, že jsem si skenerem omylem potvrdil i jiné zboží (zapomněl vymazat ze skeneru). Při reklamaci ode mě chtěli číslo účtenky a čas nákupu. Na kamerách u pokladny si mě ověřili a peníze mně vrátili.

V
Vašek
13. 5. 2026

Dobře jim tak. Bylo jim za málo zaplatit pokladní tak teď celý nákup za cenu brambor.

LT
lxpatrik thorrt
13. 5. 2026

vymyšlená hloupost,autor článku má bujnou fantazii

Petr Šípek
13. 5. 2026

Ta „výměna“ nevhodného dárku se dá vyřešit i když je pokladna až někde vzadu: při vprovádění transkace by prostě musel mezi zákazníkem a prodavačem ležet kus, který se vrací (zůstane na prodejně), A ZÁROVEŇ kus, který si chce zákazník odnést.

IS
Iveta Staněk
15. 5. 2026

Dochází vám vůbec, že tady dáváte návody na krádeže??