Menu
Přečíst článek

Diskuze: Proč jsou pračky Miele tak drahé? Konkurence stojí i 3x méně, inženýři ale cenu obhajují. Jde i o záruku

Kdo si chce pořídit pračku značky Miele, ten musí počítat s tím, že bude stát dost peněz. Nejlevnější stojí více než 20 000 korun, nejdražší modely se pak mohou vyšplhat i na 70 000 korun – a to už opravdu není málo. Zjistili jsme, proč jsou pračky Miele tak drahé.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

K
Karel
8. 5. 2026

ale to umí LG za lepší cenu taky a lépe.

M
mk
8. 5. 2026

no za tu cenu děkuji nechci. Bosch vydrži to samé a stoji 1/2. ekonomicky to nedava smysl. kvalitnějši prani to nema. a 10 let vývoje životnost 20 let nepřekoná.

J
Jiří
8. 5. 2026

Dobrý den.
Máme 4 děti, teda dnes už dospělý. Myčku Miele máme už 24let a pračku 19let. Oboje jen základ, tj cena kolem 20tis. Fungují stále a bez jediné poruchy i přes to vytížení.
Zdravím 🙂

TV
Tomáš Vavřín
8. 5. 2026

Zdravím, úplně si nejsem jistý, jestli bych chtěl mít doma třeba 25 let starou pračku????

M
Milan
8. 5. 2026

ve firmě jsme měli Miele, praskla hadice u čerpadla vody, hadice vulkanizovaná na čerpadlo a čerpadlo nalisované k elektromotoru, oprava s prací cca polovina ceny pračky,to bylo poslední Miele…

MM
Martin Mejtský
8. 5. 2026

Miele jsem servisoval asi 9 měsíců.Jezdil jsem hlavně opravy v záruce, které byly velmi často stejné – Twindos dávkovaní protékalo a doslova vyžralo plech pračky a vyteklo to pod pračku a zničilo podlahu. To byla jedna z těch horších oprav, ostatní byly lehčího rázu. Elektronika u pračky, sušičky nebo myčky byla vždy nákladná oprava – cca kolem 10 000 samotná elektronika plus práce. Nikdy bych si od Miele žádný přístroj nekoupil, protože je to jen předražená značka. Doma používáme již 4 roky pračku i sušičku Elektrolux bez jediného servisu.

OJ
od jogstr
8. 5. 2026

U Miele začali používat plastové vany a vážení prádla roztočením bubnu nasucho. Při odstředění nenabíhá z vody a špatně rozkládá prádlo. Tím je srovnatelná pračka o 10÷15 kg lehčí, ale vibruje a bez přídavných podložek se neudrží na místě. Cenu nesnížili. Vrátil jsem dvě pračky WWB380WCS, zůstal jsem u třetí WWH380WCS. Všechny se chovaly stejně. Programy mají spoustu zbytečných kroků a trvají zbytečně dlouho. Kupoval jsem podle dobrých ohlasů v rodině, jak jsem zjistil vždy šlo o starší typy s těžkou nerezovou vanou a vážením tenzometry. Před 40 léty jsem podle pračky Miele konstruoval elektronický programátor, nejsem laik. O cenu mi nešlo ale o funkčnost. Končím, Miele nebrat!!!

J
Jojo
8. 5. 2026

Máme doma vše miele a naprostá spokojenost , je to hlavně značka pro chlapy protože se vše dá jednoduše nastavit.

BD
Bc. Dagmar Bránecká
8. 5. 2026

pračku miele používám denně již 20 let a stále je super. můj model se již nevyrábí ale až bude potřeba koupím si ji zase.