ale to umí LG za lepší cenu taky a lépe.
Diskuze: Proč jsou pračky Miele tak drahé? Konkurence stojí i 3x méně, inženýři ale cenu obhajují. Jde i o záruku
Kdo si chce pořídit pračku značky Miele, ten musí počítat s tím, že bude stát dost peněz. Nejlevnější stojí více než 20 000 korun, nejdražší modely se pak mohou vyšplhat i na 70 000 korun – a to už opravdu není málo. Zjistili jsme, proč jsou pračky Miele tak drahé.
V roce 1973 jsem si koupila pračku Romo výrobce Fulnek a byla tak super,že bych si ji koupila i dnes.Vydržela 20 let už tenkrát.Ještě dnes jim děkuji za tak dobrý výrobek.
no za tu cenu děkuji nechci. Bosch vydrži to samé a stoji 1/2. ekonomicky to nedava smysl. kvalitnějši prani to nema. a 10 let vývoje životnost 20 let nepřekoná.
Dobrý den.
Máme 4 děti, teda dnes už dospělý. Myčku Miele máme už 24let a pračku 19let. Oboje jen základ, tj cena kolem 20tis. Fungují stále a bez jediné poruchy i přes to vytížení.
Zdravím 🙂
Dobrý den, pokud myčku máte 24 let a stála 20 tis, tak to je ekvivalent dnešní ceny okolo 50 tis…
Nicméně, my máme pračku AEG, která stála 15 tis a je jí už 25 let, pere 4x týdně 🙂
… mám taky Miele 17 let, nedám na ní dopustit, navíc jsem jí koupila z předváděčky, takže za velmi výhodnou cenu. Taky mám 4 děti a hodně domácích mazlíčků, takže pračka pere neustále, 4x týdně minimálně. Mám i jiné spotřebiče zn. Miele…
zatím funguje Miele myčka základní z 1998 po výměně plast uchycení kovového vrchního rozprasovace na příbory. díl byl skladem. pračka 2002 a druhá z 2019 s twinDos nedoporučuji moc složitý systém po výměně Pt čidla na dávkovači kde jsem koupil Pt 100 odporový článek v GM electronic za 109,- Kč a nalepil na trubku pod dávkovač. vše funguje bez problémů ( originál celý modul v servisu stojí 2500,- nejsem blázen platit tento díl. jde užívat dal normálně s práškem, bez oprav.) sušička T8627 wp jede s tepelným čerpadlem bez závad od r. 2009.
Je to tak,myčku Myele máme taky 24 let a pořád funguje bez jediné opravy.Znám spoustu lidí kteří za tu dubu mají už 4 myčku.Jo a tenkràt stàla kolem 25 tisíc
20 let životnost u Miele úplně bez problémů
Zdravím, úplně si nejsem jistý, jestli bych chtěl mít doma třeba 25 let starou pračku????
Přesně tak. Není to jen o výdrží ale i o čistotě máme pračku teď to bude 10 let a jde z domu i když funguje
ve firmě jsme měli Miele, praskla hadice u čerpadla vody, hadice vulkanizovaná na čerpadlo a čerpadlo nalisované k elektromotoru, oprava s prací cca polovina ceny pračky,to bylo poslední Miele…
Miele jsem servisoval asi 9 měsíců.Jezdil jsem hlavně opravy v záruce, které byly velmi často stejné – Twindos dávkovaní protékalo a doslova vyžralo plech pračky a vyteklo to pod pračku a zničilo podlahu. To byla jedna z těch horších oprav, ostatní byly lehčího rázu. Elektronika u pračky, sušičky nebo myčky byla vždy nákladná oprava – cca kolem 10 000 samotná elektronika plus práce. Nikdy bych si od Miele žádný přístroj nekoupil, protože je to jen předražená značka. Doma používáme již 4 roky pračku i sušičku Elektrolux bez jediného servisu.
Máme sušičku a pračku od AEG cca 17 let. Sušička nedávno opravována elektronika za 1700 Kč, zatím šlape dále bez problémů.
U Miele začali používat plastové vany a vážení prádla roztočením bubnu nasucho. Při odstředění nenabíhá z vody a špatně rozkládá prádlo. Tím je srovnatelná pračka o 10÷15 kg lehčí, ale vibruje a bez přídavných podložek se neudrží na místě. Cenu nesnížili. Vrátil jsem dvě pračky WWB380WCS, zůstal jsem u třetí WWH380WCS. Všechny se chovaly stejně. Programy mají spoustu zbytečných kroků a trvají zbytečně dlouho. Kupoval jsem podle dobrých ohlasů v rodině, jak jsem zjistil vždy šlo o starší typy s těžkou nerezovou vanou a vážením tenzometry. Před 40 léty jsem podle pračky Miele konstruoval elektronický programátor, nejsem laik. O cenu mi nešlo ale o funkčnost. Končím, Miele nebrat!!!
Máme doma vše miele a naprostá spokojenost , je to hlavně značka pro chlapy protože se vše dá jednoduše nastavit.
Jednoduše nastavit, ale nic nejde opravit 😬
pračku miele používám denně již 20 let a stále je super. můj model se již nevyrábí ale až bude potřeba koupím si ji zase.
To jsou jen kecy. Mame vybavenou kuchyn od Miele -pracka 3 x v servisu, susicka OK, mycka (po 2 letech rozbite cerpadlo), varna deska 1 x servis, kavovar za 100 000 kc 5 x servis, jedine co drzi jiz 9 rok je mikrovlnka. Nevim ale investice 300 000 kc se rozhodne nevyplatila. Uz to neni co to byvalo
Kdysi jsem měl od Miele digestoř z nerezu. Myslím, že stála něco kolem 50000kč a světě div se, po roce začala rezavět. Reklamace zamítnuta, prý kvůli používání agresivního mycího prostředku. A ten mycí prostředek byl od firmy Miele na nerez! Takže od té doby Miele fakt ne!
Mě pračka vydrží 20let a cena kolem 10tis. Má cenu řešit Miele??
Pračka Miele v naší domácnosti. Po 22 letech výměna tlumičů a servisák se loučil se slovy, nashle za dvacet let. Není co dodat ..
výborně pere už skoro 20 let
vřele doporučuji.
To je nenažranost!
Whirlpoolky používám několik desítek let a jediné že musím jednou vyměnit ložiska, které koupím na Allegru 2ks s dopavou do 500kč.
Za cca 10 let to stejně bude energožrout.
Máme pračku Panasonic 12 let. bezporuchová, praní v průměru 5 várek týdně. Stále funkční, bez poruch, ale když porovnám spotřebu dnes, jako jsem porovnával před dvanácti lety, tak je trochu jinde se spotřebou a chystáme se na výměnu, byť je plně funkční. Tak nevidím důvod kupovat si minimálně 3x dražší, se stejnou kvalitou praní pračku. Nelze opomenout prací prostředky, které se používají. Zrovna tak ty nejdražší nebývají nejkvalitnější.
Hezký večer
Přes dvacet let opravují domácí spotřebiče a myslím že je to o člověku co preferuje většinou je to o ceně či designu a posledni dobou o spotřebě. Během těch dvaceti let je většina dílů a přístrojů z Číny což Miele si veškerou elektroniku a motory vyrábí sami v Německu a v dalších závodech zbytek dílů dokonce i v České republice a tak podporují evropskou ekonomiku. Naše původní Český výrobce Mora už je také v rukou čínských obchodníků. Takže ať rozdělám jakéhokoliv jiného výrobce tak převážná většina dílů je Made in China nebo vyrobeno v Číně. tak je to u spousty věcí které v běžném životě používáme a podobně je to I potravinami dnes všichni nakupují v supermarketech než aby šli k malému obchodníkovi či zemědělci pro kvalitní potraviny samozřejmě chápu ty kteří nemají dostatek financí.
Souhlas. Raději podpořím tuzemské firmy
Miele má nejhorší záruční servis co jsem kdy zažil, zlatý Lord oproti tomu….
Měli jsme 20-25 let starou Miele myčku než letos odešlo čerpadlo za 15 tisíc. Nechali jsme 2 tisíce jen za návštěvu technika s diagnostikou a opravu odmítli, stejně tak novou základní Miele za 25 tisíc a podle dostupnosti dílů jsme hledali značky Gorenje(Mora) a Beko, ty opravuje většina nezávislých techniků. V naší cenové relaci jsou všechny dost podobné, vybrali jsme nakonec hlavně podle vzhledu a vnitřního rozložení jednu za 11 tisíc i s vynesením na místo. Jelikož kvalita mytí je stejně kvalitní, nedává z mého pohledu smysl dvojnásobně drahý stroj pro domácí potřebu, zvlášť když čekám že nová Miele bude vyžadovat jejich prémiově naceněný servis dříve než starý model.
Musím se podělit o ještě jednu zkušenost s výměnou bílé elektroniky. Po Miele myčce odešla i docela obyčejná lednice „stará A++“ kterou jsme měli asi 8, 10 let. Oprava by vypadala na opravu místa kudy chladivo uniklo, což může být nepřístupné pod izolací a naplnění, které samotné je v řádu tisíců. Při výběru nové ani 2 tisíce za lepší energetickou třídu, což byl jeden z menších rozdílů v ceně mezi třídami, se v propočtech za 10 let nevrátily. Teď máme novou lednici třídy D za 8 tisíc taky s dopravou na místo a odvozem staré. Bohužel dokud ty běžné spotřebiče vydrží 5-10 let tak se české domácnosti zkrátka nevyplácí kupovat prémiové značky a lepší energetické třídy. Výběr obojího je možná zdánlivě racionální, ale do nenáročného provozu jako domácnost vychází nejvýhodněji běžné značky.
jestli si chcete kupovat lepsi spotřebiče, tak jedině s prodlouženou zárukou, realne v teto době konečně začíná dávat smysl si prodloužit záruku….
Miele nemám. Uvažoval jsem o ní. Byla škoda že na pohled vypadala opravdu obyčejně. Zvolil jsem jinou značku,platil jsem kolem 25tisic. Jsem spokojený. Dneska vím že o prášek na praní se nejedná,jde o dobrou pračku, která s běžným prádlem dělá zázraky. To myslím že Miele určitě je.
raději koupím co pět let pračku za 10 tisíc
Whirlpool pračka na podzim 21 let
mám pračku Miele s 10 letou zárukou měla jsem pouze 1 poruchu teď už ji mám 18 let a stále je jako nová nikdy bych neměnila a nová bude zase Miele Zdena
no, já mám mielle vysavač a jede už 15. rok cca. už bych jinej nechtěla.
anonym
Značka miele není dost dobrá, zaručují kvalitu přitom ta kvalita je někde jinde už to není co bylo dříve .
Za tu cenu koupíte pračku, susičku třeba do těch 15 tisíc jinou značku. Přijde mi to dost předražený .
Kupovat miele spotrebič za 70 000 je nesmysl .
Jako u nemeckych vyrobcu treba Miele, Geberit sanitarni technika,plynove kotle atd tam je fakt na prvnim miste vydrž a kvalita,podobne zkusenosti mam i se se znackou Electrolux byť není nemecká.Tam se vyplati si připlatit.
No nevím, s manželem mé neteře jsme „dálkově“ – já na dálku identifikoval závadu, on pak podle pokynů pracoval, nejdříve u sušičky, pak u myčky – i oprava triviální závady – například výměna havarijního termostatu se u sušičky při použití originálního náhradního dílu vyšplhá jen za materiál na více než desetinu ceny nového výrobku – jak už tu někdo psal, ekonomicky to skutečně nedává smysl.
po pračkách Beko, Whirlpool na chatě Samsung a doma LG a obrovská spokojenost u obou tiché dobře perou a srovnání LG a Samsung? Samsung byl v akci a velké překvapení
Pračku mám víc než 20 let bez jediné opravy a pere perfektně . Stála 15000,00 Kč Současné tablety na praní vyperou na 30 všechno . Nevidím důvod proč by měla pračka stát tolik peněz.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.