Menu
Přečíst článek

Diskuze: Rozebrala jsem padělek Makity z AliExpressu a porovnala ho s originálem (2026): Podobnost končí u vzhledu

Padělanou aku vrtačku Makita z AliExpressu jsem kompletně rozebrala a porovnala s originálem. Bezuhlíkový motor ani kovová ozubená kola mě po desítkách rozborek nepřekvapily. Zajímalo mě, kde výrobce skutečně ušetřil.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

Vladimir Šejna
31. 7. 2026

Vrtačku za 8 stovek, když se obejdu bez příklepu, pokud se poškodí vyhodím a koupím další. Za cenu značkové si jich mohu koupit několik. Nechci však říci, že je správné vydávat padělek za značkový výrobek. Výrobce by měl přiznat barvu a nevydávat se za jinou firmu!

LL
Leo Luzar
1. 8. 2026

Porovnávat dva různé modely (originál vyšší typ s příklepem a “kopii” nižšího modelu bez příklepu) je chyba. Jak víte, že originál nižšího modelu není taky “znekvalitněn”! Auto jako auto, obě mají motor a svezou z bodu A do bodu B. A tak si milí čtenáři porovnáme kvalitu provedení BMW a DACIA.

LS
Lucie Sobotová
1. 8. 2026

Dobrý den,

DDF487 není kvalitativně nižší model, ale jinak koncipovaná, novější a kompaktnější vrtačka. Srovnání se týkalo kvality zpracování padělku vůči originálu, nikoliv výkonu nebo vzájemného hodnocení těchto dvou modelů.

S pozdravem
Lucie Sobotová

JP
josef pulkrabek
2. 8. 2026

výrobce maketa kde???