Chorvati halt ceny vyšroubovali kam to až šlo. Teď už jsou s cenami tak vysoko, že prostě víc nevydělají. Ať se jim to líbí nebo ne.
Diskuze: Už i Němci prý nechtějí jezdit do Chorvatska: Rodina dá za noc kolem 1 900 Kč, dražší kempování v Evropě není
Chorvatský Jadran byl pro Němce i Čechy roky jistota levné dovolené u moře. Člověk sedl do auta, za pár hodin stál u vody a účet se dal utáhnout. Jenže Chorvatsko zdražilo tak, že couvat začínají i Němci, jeho úplně nejdůležitější a nejštědřejší hosté.
Píšete chujoviny. Jsem na Makarské riviéře a ceny cca jak u nás. Benzín 40 Kč, pizza 270 Kč, čepovaná Plzeň 88 Kč, 2 dcl vína 70, Mojito 170 Kč, zmrzka 60 Kč. Přes kopec to mám do Bosny a tam ještě lepší ceny, např. benzín 34 Kč. Když pojedu na Lipno, tak budu čumět do zelené vody a sedřou mě ještě víc z kůže.
Přesně tak, Lipno, Mácháč….ceny stejný, voda jak v bažině. Jasně, Chorvatsko neni úplně levný, ale člověk platí přirážku za to že je u moře, za co platim přirážku na nějaký zelený hrůze u nás? A proč ty kempy stojej takovou pálku? Člověk tam spí někde vedle silnice že mu za hlavou huřej kamiony a platí za to jako za 4 hvězdy v hotelu, nedává to žádnej smysl. V Chorvatsku jsou ty kempy předražený jenom protože pitomí němci prostě jezděj karavanem za každou cenu a bylo jim to do teď jedno, to oni ty ceny takhle nastavili, tak ať teď nebrečej, já si za 1/4 cenu pronajmu celej apartmán. Když jsme byli v Pule tak jsme schválně okukovali ty kempy, tejden v trochu lepší chatce 40 tisíc, to přece nedává smysl a stejně je to plný, tak proč by zlevňovali, za 10 tisíc mam apartmán s vlastní kuchyní a všim, tak nechápu proč lidi do těch kempů pořád jezděj.
Jinak já bych radši jel zase k Baltu, ale táta je tim chorvatskem úplně posedlej a furt tam chce jezdit, jako by toho vedra tady nebylo dost.
Balt je hezký, ale počasí nestabilní. Voda je studená. Lepší ceny v obchodech a u služeb. V restauracích stejně jako v Chorvatsku.
Když chcete vyrazit do zahraničí ( ve vašem případě Chorvatsko), nesrovnavejte to s dovolenou v ČR. prostě jiné evropské země nabízejí lepší služby za srovnatelné peníze anebo i levněji. Chápu, že když tam jezdíte mnoho let tak nemáte srovnání nebo že by nostalgie?
No, já předevčírem obědval v restauraci ve Splitu, čekali jsme na trajekt. Slušný oběd pro jednoho – 24 Euro. Coca cola 2,5 dcl – něco okolo 6 Euro, 1/2 l Budweiseru ve skle – 7,8 Euro. Ledové kafe se zmrzlinou – 7 Euro, atd… Jinak, restaurace obsazená z cca 10%. Ve městě turistů po skrovnu, nikde fronty, semtam pár Japonců.
Přesně tak,vrátil jsem se z Chorvatska a už mám rezervaci na příští rok.Na ty arašídy v Egyptě nejsem vůbec zvědavej.Chorvatsko má super moře,a v čechách Vás okradou jak můžou.Bungalow pro 6 osob na den za 122.-€ 2 koupelny-2x toaleta,kuchyně,2 ložnice a terasa s krbem.80m k moři.Takže 6 osob na týden zaplatí 854.-€ 10 000.- doprava takže na týden jedna odsoba 5125.- a jídlo extra k tomu.Jasně je to červen a když utratím za jídlo třeba 7000.- tak mám luxus za 12000.-Kč na týden a osobu.Nějaký al-inklusiva ovce nahnat do jídelny,tak z toho už jsem vyrostl,jezdím k moři a nechci diktát-snídaně-večeře a pajcovanej alkohol.
Tohle si ale lidi vytvořili sami, oni byli takový pitomci že dávali za kemp stejný prachy jako za 4 hvězdy a teď se divěj, sami takhle ten trh nastavili. U nás je to to samý, znam lidi co by jeli do kempu i kdyby to stálo jako 5 hvězd v hotelu a to oni za ty ceny můžou, viňte spíš je a ne majitele, když je blbej zákazník, tak proč ho nepodojit že jo, poptávka určuje nabídku.
Taky jsme na ty ceny kempů v Chorvatsku koukali nechápavě a přesto naprosto plno, tak když to za to ty lidi platěj tak proč by zlevňovali že jo, já si za 1/4 ceny pronajmu apartmán a neřešim nějakej předraženej kemp, když chcete do kempů za tyhle ceny, tak si to plaťte, vaše volba.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.