Menu
Přečíst článek

Diskuze: „Zaplatím nájem a mám nůž na krku,“ popisuje Jana (41): Minimální mzda 22 400 Kč nestačí ani na základní život

Přijde výplata a během pár dní je pryč. Nájem si vezme svoje, přidají se energie a na jídlo, dopravu a běžný život zůstane jen zlomek. Takhle vypadá měsíc u mnoha nejhůř placených zaměstnanců v Česku.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JN
Jan Novak
7. 9. 2026

Je neslušné, být zaměstnaný a chodit na sociálku. Někdo bere 100 tisíc jen proto, že je manželkou.

J
Jakub
8. 9. 2026

No, my jsme sice dva. Jenže plat ženy sebere péče o nemocnou maminku. Když bezmu sám sebe, tak z 50ti tisíc, po zaplacení hypotéky, záloh SVJ, energie, pojištění…. mě zbude do konce měsíce 12 tisíc. Jo, naučil jsem se žít s tím, že výlety prakticky neexistují a i s tím že na nákup sem si vymezil 300kc denně. Ale žít tady v Česku je boj. Jen to ti nenažraný ředitelé firem, politici a jím podobní nechtějí vidět. Žijí v těch jejich diamantových peřinách a nic neřeší

CJ
Cirova Jitka
9. 9. 2026

Paní prodavacko Jano, napište panu Babisovi, nebo panu Pavlovi, oni vám určitě přispějí, když jim napíšete, jaké máte potíže. Když jste si je zvolila, ať vám pomohou. A všem ať pomáhají, kteří jsou na tom jako vy. Bohužel, my jsme na v té situaci jako vy. C. J.

JC
Jitka Cirova
9. 9. 2026

A to bydlím s dcerou, která má vysokoškolské vzdělání, já jsem v důchodu, platíme za byt 30.000,-kc mesicne. A co myslíte, že nám zůstane na jiné věci. C. J.