Je neslušné, být zaměstnaný a chodit na sociálku. Někdo bere 100 tisíc jen proto, že je manželkou.
Diskuze: „Zaplatím nájem a mám nůž na krku,“ popisuje Jana (41): Minimální mzda 22 400 Kč nestačí ani na základní život
Přijde výplata a během pár dní je pryč. Nájem si vezme svoje, přidají se energie a na jídlo, dopravu a běžný život zůstane jen zlomek. Takhle vypadá měsíc u mnoha nejhůř placených zaměstnanců v Česku.
No, my jsme sice dva. Jenže plat ženy sebere péče o nemocnou maminku. Když bezmu sám sebe, tak z 50ti tisíc, po zaplacení hypotéky, záloh SVJ, energie, pojištění…. mě zbude do konce měsíce 12 tisíc. Jo, naučil jsem se žít s tím, že výlety prakticky neexistují a i s tím že na nákup sem si vymezil 300kc denně. Ale žít tady v Česku je boj. Jen to ti nenažraný ředitelé firem, politici a jím podobní nechtějí vidět. Žijí v těch jejich diamantových peřinách a nic neřeší
Paní prodavacko Jano, napište panu Babisovi, nebo panu Pavlovi, oni vám určitě přispějí, když jim napíšete, jaké máte potíže. Když jste si je zvolila, ať vám pomohou. A všem ať pomáhají, kteří jsou na tom jako vy. Bohužel, my jsme na v té situaci jako vy. C. J.
A to bydlím s dcerou, která má vysokoškolské vzdělání, já jsem v důchodu, platíme za byt 30.000,-kc mesicne. A co myslíte, že nám zůstane na jiné věci. C. J.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.