Menu
Přečíst článek

Diskuze: Zavíráte dvířka pračky? Češi dělají obrovskou chybu, odborník radí, jak se zbavit plísně i zápachu pračky

Vlhké prostředí uvnitř pračky však může vytvářet ideální podmínky pro vznik plísní, množení bakterií a šíření zápachu. Pokud byste se na prostor uvnitř spotřebiče podívali pod mikroskopem, byli byste překvapeni, jaké množství mikroorganismů se uvnitř ukrývá.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

P
Petra
2. 2. 2026

To já dělám celý život a nikdy jsem měla problém se zápachem. Babička mě to naučila. Akorát manžel to furt zavírá, že prej se mu to nelíbí jak to tam zeje 😄

P
Pg
2. 2. 2026

No vidíte, moje žena zase tvrdí že otevřený dveře od pračky jsou „nepěkný“ a esteticky to ruší koupelnu. Tak jsem jí ukázal tenhle článek. Uvidíme jestli zabere…

M
Mirda
2. 2. 2026

Já mám pračku v komoře kde není okno a i když nechám otevřeno tak tam stejně smrdí. Pomohlo až když jsem jednou měsíčně začal pouštět prázdnej cyklus na 90 stupňů s octěm. To teprv funguje.

LV
Ludmila V.
2. 2. 2026

Nevěřim že ty drahý čističe praček za 200 korun něco dělaj. Ocet a jedlá soda, to stačí. Moje máma celej život nic jinýho nepoužívala a pračka jí vydržela 25 let bez problémů.