Menu

ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01 – Recenze, testy a srovnání

Velmi dobré Celkové hodnocení

Nejlepší poměr cena/výkon v kategorii Krbové vložky s výměníkem

Klady

  • Slušný výkon
  • Vysoká účinnost
  • Úspora paliva
  • Patentovaný výměník

Zápory

  • Lehce vyšší cena
  • Těžká konstrukce
  • Méně efektivní oplach
60 000 Kč Orientační cena

Základní informace

Krbová vložka s výměníkem ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01 spadá do střední cenové kategorie. Je vyrobena ze žáruvzdorné oceli, což je v dnešní době nejvyužívanější materiál a značka Romotop ho používá u většiny svých produktů. Svým výkonem 16,9 kW se řadí mezi silnější modely na trhu. Zároveň se jedná o druhou nejvyšší hodnotu našeho srovnání.

Co se týče vytápěcí schopnosti, 260 m3 můžeme považovat za slušný střed. Průměru se ovšem naprosto vymyká spalovací účinností 87 %. Jen málo produktů na trhu se přibližuje hranici 90 % (a když už, tak jsou výrazně dražší). Potěší i tím, že má funkci oplachu skla, což není standardem střední cenové hladiny.

Hodnocení dalších odborníků a uživatelů

Zákazníci, kteří ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01 zakoupili, se shodují na nesmírně výhodném poměru cena/výkon. Chválí také konstrukční zpracování, pohodlné ovládání a úsporu paliva. Objevilo se ovšem i pár výtek, a to konkrétně k oplachu skla, který údajně nefunguje úplně efektivně. Na druhou stranu to může být způsobeno i typem paliva, protože např. brikety z hnědého uhlí více špiní.

Hlavní klady, zápory a zajímavosti oproti jiným produktům

Z benefitů ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01 musíme v prvé řadě vypíchnout účinnost spalování, neboť 87 % se jen tak nevidí. Pochvalu zaslouží i za výkon 16,9 kW. Výhodný je samozřejmě i výměník, který umožňuje ohřívat vodu. A ačkoliv považujeme cenu produktu vzhledem k jeho vlastnostem za přiměřenou, pro někoho by mohla být i tak moc vysoká.

Porovnání s alternativami

Zákazníkům, kteří chtějí krbovou vložku používat opravdu intenzivně, je pro ně stěžejní výkon a nevadí jim trochu si připlatit, lze jako alternativu doporučit HS FLAMINGO AQUAFLAM PRIZMAT 25 TV. Ta nabízí nadprůměrný výkon 25 kW, vytápěcí schopnost 600 m3 a dvojitý oplach skla. Na druhou stranu má ale podstatně nižší účinnost (78 %).

Závěrečné shrnutí

ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01 je krbová vložka s výměníkem, která zaujme velice slušným výkonem. Potěší navíc nadprůměrnou účinností spalování 87 %, takže spotřebuje v porovnání s konkurenčními produkty méně paliva. Dá se využívat i k ohřevu vody a umožňuje distribuci tepla do více místností.

Pokud nemáte na krbovou vložku vysoké nároky, můžete vyzkoušet KRATKI Lucy 12 TV. Ta má i přes nižší cenu solidní výkon 12 kW.

Parametr Tento produkt
Výrobce

Romotop

Výkon (kW)

16,9

Účinnost spalování (%)

87

Vytápěcí schopnost (m3)

260

Materiál

Ocel

Způsob otevírání

Přední (boční)

Oplach skla

Ano

Výška (cm)

117,1

Šířka (cm)

69

Hloubka (cm)

50,2

Hmotnost (kg)

205

60 000 Kč Orientační cena
Autor: | Datum: | Produkt: ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01 | Hodnocení: Velmi dobré
Dana Široká
Redaktorka
Dana je redaktorka, která se zajímá o aktuální trendy týkající se vytápění. Trh s krbovými vložkami má důkladně zmapovaný, proto ráda poradí, podle čeho vybrat vhodný typ, jak zvolit optimální výkon a čím v krbové vložce zatopit. Na našem webu se stará také o kotle na pelety, infrapanely, radiátory a přímotopy.

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá, a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Můžete také poradit ostatním, nebo se podělit o svoji zkušenost.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Další recenze

Recenze ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01

ROMOTOP HEAT W 2g 59.50.01

60 000 Kč Orientační cena