Menu

Jak se vyhnout nejhorším horkovzdušným fritézám? Začněte u objemu, neopomeňte zpracování ani materiál

Jak se vyhnout nejhorším horkovzdušným fritézám? Začněte u objemu, neopomeňte zpracování ani materiál
Foto: Canva, Ilustrace: Arecenze

Horkovzdušné fritézy jsou trendem posledních let a jejich příznivci si vychvalují především rychlou přípravu jídel s minimem tuku. Přestože s většinou modelů jsou uživatelé spokojení, najdou se i horkovzdušné fritézy, které nesklízí zrovna nejlepší hodnocení. Zjistili jsme pro vás, co uživatelům na některých horkovzdušných fritézách vadí a na co si dát při výběru pozor.

Nejhorší horkovzdušné fritézy podle uživatelů

Dobrou zprávou je, že na serveru Heureka se většina horkovzdušných fritéz pyšní skvělým hodnocením nad 80 % a uživatelé si tyto spotřebiče v mnoha pozitivních recenzích pochvalují. Přesto se najdou modely, se kterými uživatelé nejsou zcela spokojeni. Výtky často směřují k těmto nevýhodám:

  • nedostatečný objem fritézy,
  • nerovnoměrné působení horkého vzduchu,
  • nekvalitní zpracování fritézy,
  • krátký přívodní kabel.

Nedostatečný objem fritézy

Ačkoliv části uživatelů podle recenzí vadí malý objem spotřebiče, je tato vlastnost pro horkovzdušné fritézy typická. Mezi jednotlivými modely najdete rozdíly v objemu, je však pravda, že nejlépe se vám v horkovzdušné fritéze bude připravovat pokrm pro jednu až dvě osoby a větší oběd budete pravděpodobně dělat na víckrát. Běžně se setkáte s objemem fritézy od 1,5 do 7,5 litrů a velikost byste měli volit právě podle počtu strávníků.

Foto: Canva

Nerovnoměrné působení horkého vzduchu

Tok horkého vzduchu horkovzdušnou fritézou do jisté míry souvisí s typem fritézy. Zatímco v dynamické fritéze vzduch cirkuluje a míchací rameno potraviny promíchává, ve statické fritéze je třeba připravovanou potravinu čas od času promíchat manuálně.

Nekvalitní zpracování fritézy

U horkovzdušných fritéz z nejnižší cenové kategorie je riziko použití levnějších materiálů přece jenom vyšší. Ačkoliv nejčastějším materiálem vnějšího pláště je plast, narazit můžete také na modely v nerezovém provedení. Chcete-li si kvalitu konstrukce ověřit, vydejte se na osobní prohlídku do kamenné prodejny. Další možností je sledování uživatelských recenzí vybraného modelu.

Nejlepší horkovzdušné fritézy podle uživatelů

Na serveru Heureka sklízí některé modely opravdu vynikající hodnocení od řady spokojených uživatelů. Ti v recenzích chválí především tichý chod, jednoduché ovládání nebo kvalitní zpracování spotřebiče. K modelům s nejlepším hodnocením patří třeba:

Foto: Heureka

Jak vybrat horkovzdušnou fritézu?

Při výběru horkovzdušné fritézy se zaměřte nejen na uživatelská hodnocení v recenzích. Důležité je výběr přizpůsobit vašim konkrétním požadavkům. Ke stěžejním parametrům patří objem fritézy, který byste měli volit podle množství připravovaného jídla.

Dále sledujte vybavení a funkce fritézy. Různé rošty a držáky slouží k přípravě rozličných druhů pokrmů. Promyslete tedy, co vše chcete ve fritéze smažit. Někteří uživatelé ocení například přednastavené programy nebo upozornění na nutnost promíchání pokrmu.

Podrobnější informace o výběru horkovzdušné fritézy se dočtete v samostatném článku Jak vybrat horkovzdušnou fritézu.

Zdroj:

  • Autorská tvorba redaktorky portálu Arecenze
  • Heureka

Rubriky

#arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, komentáře a vaše zkušenosti

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi. Naši redaktoři se také zapojují, ale odpovídají dle aktuální vytíženosti a časových možností. Pokud potřebujete naši odpověď, využijte spíše email.

Zapojte se do diskuze

Odeslat

Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.