Menu

Footlocker.cz – Recenze, zkušenosti, slevy a kupóny 2023

Footlocker.cz – Recenze, zkušenosti, slevy a kupóny 2023

Foot Locker je americký prodejce sportovní obuvi a street wear oblečení, kterému se podařilo rozšířit i do dalších zemí napříč světem. Ve své nabídce má sportovní a prémiové značky, jež ocení jak sportovci, tak i milovníci módy. U nás působí nejen prostřednictvím e-shopu, ale i několika kamenných prodejen.

Shrnutí:

    • Jedná se o amerického prodejce sportovní obuvi a oblečení oblíbených značek, jako je Adidas, Nike neb Converse.
    • V ČR provozuje hned několik kamenných prodejen, a to například v Praze, Brně či Ostravě.
    • Ve své nabídce má hned tři kategorie, a to „MEN“ (muži), „WOMEN“ (ženy) a „KIDS“ (děti) s tisíci produktů od různých značek.
    • Kromě klasických produktů nabízí také releases limitovaných tenisek.
    • U e-shopu nelze zvolit preferovanou dopravní společnost. Zároveň nabízí pouze dvě platební metody, a to platební kartu a PayPal.
    • Osobně jsme vyzkoušeli provést objednávku, která nám dorazila až 8. pracovní den, přičemž nás moc nepotěšila ani zvolená dopravní služba.
    • Kromě toho se e-shop potýká s nekvalitní uživatelskou podporou, která je pomalá a často neodpovídá.
    • Na negativní recenze lze narazit i na internetu, kde si zákazníci často stěžují na pomalou dopravu a problémy s reklamací.

Klady

+ Široký výběr sortimentu

+ Přístup k celé řadě limitovaných tenisek

+ Přehledný e-shop

+ Kamenné prodejny na území ČR

+ Nabídka předních sportovních a street wear značek

Zápory

Pomalá a problematická doprava

Složitá reklamace

E-shop pouze v angličtině

Nekvalitní uživatelská podpora

Osobní zkušenost s Foot Locker

U Foot Locker jsme se rozhodli vytvořit menší objednávku, abychom vyzkoušeli, jak jeho služby fungují. Samotné hledání zboží na e-shopu bylo jednoduché, jelikož je celý web moderní a přehledný. Potěšilo nás, že na rozdíl od jiných e-shopů nebylo nutné provést registraci. Celý proces tak byl mnohem svižnější. Na druhou stranu nás trochu potrápilo automatické vyplňování adresy, které většinu míst na území ČR nedokáže dohledat.

Vše jsme tedy nakonec museli vyplnit svépomocí. Během vyplňování nezapomeňte psát vše bez čárek a háčků jinak systém objednávku nepřijme. I přesto se e-shopu podařilo adresu napsat špatně, což u zahraničních prodejců není nic nového, naštěstí nám zásilka dorazila i se špatně uvedenou adresou. Menším mínusem je absence výběru dopravce, kterého ani samotný e-shop neuvádí. Jediné, co jsme se dozvěděli byla cena dopravy, a to 120 Kč.

Ihned po dokončení objednávky nám byl odeslán e-mail se shrnutím objednávky a možností sledovat její pohyb – to však není zcela přesné. K doručení došlo až po 8 pracovních dnech, a to prostřednictvím UPS. To v našich končinách nemá zrovna nejlepší pověst, o čemž jsme se přesvědčili i my. Kurýr nám tak poté, co nedokázal specifikovat čas dojezdu, přehodil zásilku přes plot. Naštěstí v objednávce bylo pouze měkké zboží, takže nedošlo k jeho poškození.

 

Bohužel podobné zkušenosti mají i ostatní uživatelé služeb UPS, přičemž podání stížnosti je často téměř nemožné. Využít můžete pouze placenou telefonní linku nebo Facebook české pobočky UPS, ve většině případů se však jedná pouze o ztrátu času. O nízké kvalitě dopravce se lze přesvědčit i online, kde narazíte na stovky negativních recenzí.

Osobně máme i další negativní zkušenosti z UPS, přičemž o kousek lepší dopravní službou je podle nás DHL. Tu Foot Locker podle některých zákazníků také využívá, ale nám ji při zadávání nabídky nenabídl. Vyzkoušeli jsme ale i uživatelskou podporu e-shopu, jež je možné kontaktovat pouze prostřednictvím formuláře – dotazy netýkající se objednávky tak nejsou možné.

Na náš dotaz nám nikdo ani během dvou týdnů neodpověděl. Pro obecné dotazy jsme se obrátili na chatbota, který nám dokázal na otázky ohledně dopravy odpovědět až na po tření – menším mínusem je i to, že komunikuje pouze v angličtině, přičemž dotazům i přesto často nerozumí.

Každopádně samotný nákup na Foot Locker hodnotíme pozitivně. Menšími minusy pro nás byla absence výběru dopravce a platební metody, jež je omezená pouze na platební kartu a PayPal. E-shop je navíc přehledný a nabízí širokou nabídku zboží. Body mu však ubírá nekvalitní uživatelská podpora. Problematická je i pomalá doprava od UPS, s níž bojuje většina uživatelů, bohužel se s ní setkáte u většiny zahraničních e-shopů.

Slevy a kupóny

U Foot Locker poměrně často narazíte na různé akce či výprodeje, kde seženete zboží i za cenu nižší než 25 euro. Všechny zlevněné produkty naleznete v kategorii „SALE“, jež se nachází na liště e-shopu na první místě. Vybírat tu můžete podle klasických kategorií ženy, muži, děti, ale i podle značek či ceny. Bohužel tuzemské portály zatím nenabízí žádné slevy ani cashback.

Základní charakteristiky

Foot Locker je původně americká firma založená již v roce 1974. Aktuálně se její sídlo nachází v New Yorku, přičemž řídí několik poboček napříč světem. Ve své nabídce má většinu předních sportovních a street wear značek, jako je Nike, Adidas, Converse či Vans. V první řadě se zaměřuje zejména na obuv, u níž často nabízí i speciální kolekce navržené pouze pro ni.

V České republice působí skrze e-shop a několik kamenných prodejen – jejich seznam si můžete projít uvnitř recenze. Pokud neovládáte anglický jazyk, bude pro vás nákup přes e-shop složitější, jelikož funguje pouze v angličtině, ceny jsou však převedeny na CZK.

Základní informace
Počet poboček 10
Rok založení 1974
Sídlo New York
Počet produktů Tisíce
Český jazyk Ne
Cena dopravy (Kč) 120
Cena dobírky (Kč) Ne
Doprava zdarma (Kč) 1 500
Minimální výše objednávky (Kč) 1
Telefonní linka Ano
Komunikace přes e-mail Ano
Online chat Ano
Věrnostní program Ne

Sortiment e-shopu

Foot Locker dělí celý e-shop na tři základní kategorie, a to „MEN“ (muži), „WOMEN“ (ženy) a „KIDS“ (děti). U všech kategorií můžete vybírat z široké škály produktů, kam patří obuv, mikiny, trička, bundy, vesty, kalhoty, tepláky či spodní prádlo. Sortiment je možné vybírat i podle značek – mezi ty nejoblíbenější patří Jordan, Adidas, Converse či Puma.

Speciální kategorií je „RELEASES“, kde naleznete kalendář vydání limitovaných edicí tenisek. Vybírat tu můžete z desítek nadcházejících modelů, jež je možné předobjednat – je však nutné počítat s vyšší cenou. Procházet lze i již uvedené modely.

Sortiment e-shopu
Obuv Ano
Mikiny Ano
Trika Ano
Kalhoty a džíny Ano
Bundy Ano
Spodní prádlo Ano
Doplňky Ano
Batohy a kabelky Ano

 

Platební metody a doprava

Foot Locker stále funguje jako zahraniční e-shop, u nějž je zboží odesíláno ze zahraničního skladu. Doprava v praxi může trvat i několik dní (u naší zásilky trvala 8 pracovních dní). K přepravě využívá buď UPS, nebo DHL, přičemž chybí možnost zvolit si preferovanou dopravní službu. Cena za doručení zásilky činní 120 Kč – u zásilek s hodnotou vyšší než 1 500 Kč je doprava zdarma.

Jelikož se jedná o velké hráče na trhu, je nutné počítat s tím, že jejich služby nejsou zaměřené na zákazníky jako u tuzemských dopravních firem – často se tak setkáte s problémy s doručením, špatnou komunikací či problematickými kurýry. Bohužel zahraniční e-shopy prozatím jiné služby nevyužívají a je tedy nutné připravit si pořádnou dávku trpělivosti. U platebních metod e-shop nabízí pouze platbu platební kartou či skrze PayPal.

Platební metoda
Dobírka Ne
Platební karta Ano
Bankovní převod Ne
Google Pay Ne
PayPal Ano
Kryptoměny Ne
Twisto Ne

Věrnostní program

V současnosti Foot Locker nenabízí žádný věrnostní program. Podle svých plánu však chce vytvořit program, v němž by jeho zákazníci sbírali body a za ně získávali různé slevy a odměny. Celý koncept se testuje jen v USA, UK, Francii a Nizozemsku.

Uživatelský účet

U Foot Locker si můžete dobrovolně založit uživatelský účet, kde budete moci spravovat své objednávky. Stačí, když vyplníte e-mail, jméno, datum narození a máte hotovo. Nakonec je nutné registraci potvrdit přes e-mail.

Pobočka Adresa Otevírací doba
Footlocker OC Chodov Roztylská 999/2321/19, 148 00 Praha 11 09:00 – 21:00 (PO-NE)
Footlocker Metropole Zličín Řevnická 121/1, 155 21 Zličín 09:00 – 21:00 (PO-NE)
Footlocker Václavské náměstí Václavské nám. 772/2, 110 00 Můstek 09:00 – 22:00 (PO-SO), 09:00 – 21:00 (NE)
Footlocker Galerie Hrafa Českomoravská 2420/15a, 19000 Praha 9 – Libeň 09:00 – 21:00 (PO-NE)
Foot Locker SC Zlatý Anděl Plzeňská 344/1, 15000 Praha 5 – Smíchov 09:00 – 21:00 (PO-NE)
Foot Locker Centrum Černý Most Chlumecká 756/6, 19819 Praha 14-Černý Most 09:00 – 21:00 (PO-NE)
Foot Locker Nová Karolina Ostrava Jantarová 3344/4, 702 00 Moravská Ostrava a Přívoz 09:00 – 21:00 (PO-NE)
Foot Locker Olympia Brno U Dálnice 777, 66442 Modřice 09:00 – 21:00 (PO-NE)
Foot Locker Palladium náměstí Republiky 1078/1, 11000 Praha 1 – Nové Město 09:00 – 22:00 (PO-SO), 09:00 – 21:00 (NE)
Foot Locker Hradec Králové OC Futurum Brněnská 1825/23a, 50009 Hradec Králové 09:00 – 21:00 (PO-NE)

Uživatelská podpora

Foot Locker nabízí v první řadě chatbota, který však nepatří mezi ty nejlepší. Komunikace s ním je možná pouze v angličtině, přičemž i přesto je pro něj problematické porozumět delším větám – nám se ho nepodařilo přesvědčit ani při použití pár slov. Využít lze i telefonní linku či e-mailovou komunikaci, jež probíhá skrze formulář. V každém případě je třeba počítat s tím, že voláte nebo píšete do zahraničí a zohlednit tak čas v dané oblasti.

Hodnocení e-shopu zákazníky

I když se Foot Locker řadí mezi jedny z největších prodejců sportovního a street wear oblečení, nedaří se mu uspokojit své zákazníky. Pokud si budete procházet dostupné recenze narazíte na celou řadu negativních zkušeností, a to nejen u nás, ale i v ostatních zemích. Nejčastěji jsou zmiňovány problémy s reklamací, kdy se jen v minimu případů dočkáte, že by vám společnost reklamaci uznala.

Zákazníkům vadí i reklamace na prodejně, u níž musí přijmout namísto hotovosti buď výměnu zboží, či poukaz. Mnoho negativních recenzí směřuje i na špatnou uživatelskou podporu, která není zrovna vstřícná. Problémy se často objevují také u samotné dopravy, u níž jsou nespokojení nejen s její kvalitou, ale i nepříjemnostmi v podobě ztracených či nedoručených balíčků. Na druhou stranu si zákazníci chválí širokou nabídku produktů a možnost zakoupit limitované kolekce tenisek.

Hlavní klady, zápory a zajímavosti oproti jiným e-shopům

Foot Locker se může pyšnit jednou z největších nabídek street wear či sportovního oblečení a přístupem k limitovaným kolekcím, na které u jiných obchodů nenarazíte. Jako jeden z mála zahraničních e-shopů u nás provozuje i kamenné prodejny, díky čemuž se můžete obrátit i na české zástupce firmy.

Plusem je i přehledný a moderní e-shop. Na druhou stranu se Foot Locker potýká s celou řadou mínusů, mezi něž patří například nekvalitní uživatelská podpora a vedení e-shopu pouze v angličtině. Největší problém představuje pomalá doprava a časté problémy s reklamací zboží.

Porovnání s alternativami

Foot Locker lze porovnat s některými tuzemskými obchody, mezi něž patří například Footshop. Ten sice nabízí menší nabídku releases, ale i přesto tu narazíte na zajímavé kousky limitovaných tenisek.

V některých ohledech je zajímavější i samotná nabídka značek, kdy tu můžete vybírat například z kousků od Calvin Klein, MAHARISHI, STÜSSY nebo The North Face. Foot Locker se tak podobá spíše Urbanstore, které je však přehlednější a nabízí také kvalitnější uživatelskou podporu – na druhou stranu tu nenarazíte na žádné releases.

Závěrečné shrnutí

Foot Locker se řadí mezi zajímavé alternativy e-shopů, kde můžete nakoupit jedinečné kousky sportovního a street wear oblečení. Nákup se zde vyplatí hlavně milovníkům obuvi, jež si tu mohou předobjednat unikátní limitované edice. Bohužel je třeba počítat s horší uživatelskou podporou a pomalou dopravou. Pokud o nějaký kousek stojíte, vyplatí se obrnit se trpělivostí a zboží objednat zde.

#Arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá, a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Můžete také poradit ostatním, nebo se podělit o svoji zkušenost.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.