to co jsem neměl rád na Applu dnes s klidem praktikuje můj oblíbený korejský výrobce. Výkonné a spolehlivé zařizení jednoduše ukončením podpory znehodnotí, aby jste si museli koupit jeste našlapanější zařizení za mnohem vyšší cenu… pochopitelně. konzumní doba nás nutí diky takovýmto prodejním tahům výrobců k nezrízenému utrácení.
Diskuze: 3 populární mobily Samsung přicházejí o podporu: Nad Galaxy S22 už se taky pomalu smráká
Samsung u svých mobilů a tabletů neváhá slíbit 6 nebo i 7 let podpory. Po tu dobu mají jejich majitelé zaručeno, že jim budou chodit aktualizace operačního systému Android, dostanou vždy novou nadstavbu One UI a zároveň budou získávat bezpečnostní aktualizace.
To, že končí podpora neznamená že je mobil k ničemu. Plno lidí to ani nezaznamená a bude zařízení používat dál – pokud nekliknou na nějaký pokus o phishing, nebo nebudou navštěvovat na mobilu pochybné weby, aplikace atd….nevěřím že by byli v mnohem větším nebezpečí než předtím.
Sám mám 10 let starý telefon a jsem s ním stále spokojený (mám zrcadlovku takže foťák neřeším, jinak bych měl výhradu) i přesto že je samozřejmě pomalejší u náročnějších aplikací, ale zas takový rozdíl to není. Mobily i ostatní elektronika už neskáčou ve výkonu raketovým tempem a pro běžné uživatele je výkon navíc k ničemu. Pokud někdo je náročnějším uživatelem, ví moc dobře co má dělat, udělá si průzkum a koupí něco nového, nebo téměř nového (třeba generaci starší iPhone namísto té nejnovější).
Kdo nechce utrácet každý rok nebo pár let, tak nemusí, většina lidí ale MUSÍ vlastnit to nejnovější a ti už dávno od těchto brzo nepodporovaných zařízení přešli. Ano, výrobce by měl podporovat zařízení mnohem déle, ale… A je to i na zákazníkovi jak se k zařízení (jakémukoli) chová, podle toho potom i vydrží.
naštěstí je tady xda developers. a tak se dají nahodit i neoficiální ROm, každopádně je to škoda. ty telefony jsou stále v pohodě.
Tak to bych mněl svoji Note9 asi už vyhodit….
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.