Menu
Přečíst článek

Diskuze: Čechy rozčilují automatická dýška při placení kartou (2026): „Je to nátlak,“ zlobí se. Jiní si klepou na čelo

Koupíte si kávu nebo pár rohlíků, přiložíte kartu a místo obvyklého potvrzení platby na vás z displeje vyskočí nabídka spropitného. Tahle drobnost dokáže spolehlivě rozdělit frontu u pokladny i internetové diskuze na dva tábory.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

TJ
ten jeden
5. 6. 2026

jo taky mi v praci po aktualizaci terminalu vyskocilo jestli se ptat na dysko, nastesti to jde vypnout, kdo chce neco necha, kdo nechce nenecha ale urcite nenecham ve svem firme otravovat zakazniky takovou blbosti

J
Jaroslav
5. 6. 2026

Platba v hotovosti to taky řeší

Z
Zdeněk
5. 6. 2026

Uvědomují si prodejci, že tím strácí zákazníky, asi se jim to žebrání vyplatí a ztrátu zákazníka neřeší.

PK
Pavel Kotva
5. 6. 2026

Takže, právě jsem za servis auta zaplatil cca 23 tis. Kč. Kolik bych měl dát dysko servisu nebo automechanikovi ? 5% ? 1150 Kč za to že jsem si nechal servírovat auto. Viděl bych to asi tak , že když mi přijde výplata, tak bych měl přijít za šéfem a říci si o dyško , tak abych mohl uhradit dyska jiným. Nebo ve formě splním nějaký běžný ( rutinní) úkol a měl bych si říci také o dysko ? Nebo přijdu li na úřad vyřídit nějakou administrativní potřebu, tak úřednik na mě bude vyžadovat dysko ? Proč, proč, proč.
Každý máme svůj plat, tak proč dýška, to že v restauracích mají malý plat ? tak ať.jdou pracovat jinam, to je jejich volba. Nežijeme v soustavné charitě. Ať se zvednou ceny, ať dostanou pořádný plat a bude po dýškách.