Menu
Přečíst článek

Diskuze: Češi po dovolené dostávají pokuty za vjezd na čerpací stanici: Za 90 sekund na pumpě chtějí právníci skoro 10 000 Kč

Vrátíte se z dovolené, vybalíte kufry a za pár týdnů najdete ve schránce dopis z Rakouska. Advokátní kancelář po vás chce stovky eur za to, že jste zastavili u čerpací stanice. Nenatankovali jste, jen jste se otočili nebo počkali na spolujezdce.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

PP
Pavel pöschl
6. 7. 2026

prostě ignorovat, ignorovat a zase ignorovat

K
Koki
6. 7. 2026

Asi to chtělo foto cedule, která je před danou benzinkou, nikdy jsem si ničeho nevšiml.

F
Findejs
9. 7. 2026

..neschopný provozovatel čerpací stanice,který nedokáže vydělat provozem pumpy,tak to zkouší nefér cestou.Pokud na to není zákazník dostatečně viditelné upozorněn,tak na to dle mého názoru nemá nárok,takové dopisy se hází do koše…

J
Josef
6. 7. 2026

Několik let staré bláboly se vždy před dovolenými opakují, včetně těch o auto kamerách.

P
Pavel
6. 7. 2026

To jenom u nás se nadaří pokuty od zahraničních řídičů vymáhat.

IT
Ivana Trunečková
6. 7. 2026

Fajn takže příště si zastavím u značky vyfotím si ji a na parkovišti si ji přeložím. Než se tak stane, tak už budu minus 5000 kč. Proč mají na těch benzinkách ty parkovací místa za budovou??

ZA
Zdeněk Ambroz
6. 7. 2026

No, pokud bych videl tu cedulku, tak tam klidně zajedu, bez jakéhokoliv strachu. PROČ ? Protože bych natankoval jen půl litrů benzínu, a jsem z obliga. Jen bych do nádrže cvrkl, a šel to zaplatit. 🤔

KZ
Karel ze Zimohradu
7. 7. 2026

a hojně se to tu komentuje, nepodložené , žádné foto emailu, prostě nic, takže proč tomu každý věří? protože to nějakej Tonda napíše na net a fuala, peníze mu tečou do kapsy , no pro mě další stránka do blokovaných , nic víc, nic míň, sbohem Tondo

PD
Petr Diviš
6. 7. 2026

Takže pokud si pořídím pumpu a budu to tam mít na značce v češtině, tak mne taky nebude zajímat nějakej Helmut, že neumí číst.

JT
Jaroslav Trnka
6. 7. 2026

Tak si natankuji 2 lt. a jsem v pohodě.Snad se potom chuti za nos .

RV
Radim Vašek
6. 7. 2026

tak první otázka zní? kde vzali kontakt?

VM
Vladimír Mach
7. 7. 2026

asi nejspíš podle spz

PZ
Pepa Zdepa
6. 7. 2026

Na ty benzinky bych udelal vypravu co nejvice aut, ktere by brali minimum benzinu a staly tam max casu. Rakousko je uchylna zeme. Je to tam samej sklepmistr.

PD
Pavel Domaci
7. 7. 2026

adolfici rejžujou. Ignorovat celý Rakousko

J
J.s.
7. 7. 2026

Tak toje ale vrchol proč to dělají to nemá obdoby

JC
jiri cilek
7. 7. 2026

a že by nám právnici třeba políbili řit

RB
Roman Berenreiter
8. 7. 2026

no sory co když natankuji pouze litr? tak se to na mně nevztahuje , tankoval jsem

JC
Jan Chytil
8. 7. 2026

Takže v Rakousku jsou zakázány kamery v autech, ale z benzinek vám pošlou dopis s pokutou 😡

Michal Č.
9. 7. 2026

Tak jako u těch anšlusaků mě to nepřekvapuje! Mě přišli několik pokud a nikdy jsem je nezaplatil! Hlavně za rychlost! Nebudu platit nějakým soukromníkům co tam měří!
Takže zásadně neplatit! A pokud je lepší, aby lidé na dlouhých cestách si neodpočinuli a raději z únavy udělali nehodu, nebo se zabili tak jó!! Super nápad hamižní rakušáci! A tankovat dráhy benzín jen proto, abych nezaplatil pokutu je opravdu uhozené a myslím, že to bude mít dohru jak u nich tak u Evropského dvora!

JK
Jiří Kalvach
12. 7. 2026

To je absurdní a nesmyslné. Pokud zajedu na ČSPHN a chci jít na WC a kuopit si kávu a jídlo, a nenatankuji, tak to je přestupek? Mám na mysli na dálnici nebo ve Slovinsku na táídě Ptujska cesta v Mariboru. To je popřen účelu poskytování celého sortimentu služeb. Aa takové určování služeb nemá žádný provozovatel právní nárok. To by bylo omezování osobní svoody práva na odech, na vymčení nebo jiné a na občerstvení. Žádné takové jednání nemůže nikde u soudu uspět. A když tak kde? V Rusku? v severní Koreji, v totalitních státech diktátorů? Autor těchto článků a podobných nemůže být při smyslech, když to tady takto uvádí.

R
richard.montag
16. 7. 2026

Vítejte v Matrixu