Menu
Přečíst článek

Diskuze: Češi vrací pokladním tvrdý úder: V diskuzi kritizují otrávené výrazy i podezíravé kontroly. Schytali jsme to i my

Pod naším textem o tom, co frustruje pokladní u kasy se rozjela diskuze, kterou jsme tak silnou nečekali. V komentářích pod článkem to schytala i naše redakce.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

P
pepazdepa
22. 5. 2026

Absolutně nejhorší zkušenost s pokladní – OBI Brno, Skandinávská. Po slušné otázce na mě spustila madam takovou smršť ukrajinských nadávek, že jsem zůstal stát jako opařený. Nenechám si většinou libit nic za čarou, ale toto překvapilo silně i mě.

M
Marie
22. 5. 2026

Lidl Most u Baumaxu stejná zkušenost slušně jsem se zeptala a dostala jsem držkovou, že i lidé se na mě otáčeli což mi bylo nepříjemné….. po informaci, že si budete stěžovat… Vás div nepošle do patřičných míst a že stejnak odměny nemají tak jí nemají co vzít….. když vyplníte přes Lidl asistentku AI stížnost stejnak Vám řetězec po pár dnech pošle aby jste mu vše popsali znovu nebyla na to chuť ani energie a proto jsem do tohoto obchodu přestala chodit…

VV
Vítězslav Válek
22. 5. 2026

Nakupoval jsem v Globusu v Chomutově.Upozorňuji,že jsem ZTP,je mi 70 let,mám Parkinsona,Menierovu nemoc a cukrovku 1 typu,píchám si 4x denně inzulín a další nemoci.Prodavačka při markování mě upozornila na zmačkaný obal od nějaké sladké tyčinky v košíku a se slovy,TO JSTE NĚKDE U REGÁLU SEŽRAL mi to namarkovala.To jsem se neudržel a řekl jsem ji že je ubohá kráva,protože ta tyčka by mě mohla ublížit a ať okamžitě zavolá vedoucí.Ta se mě zeptala,proč jsem to před nákupem nevyhodil,tak jsem ji upozornil,že nejsem zaměstnanec Globusu,abych čistil jejich košíky,ale že stačí, kdyby občas zvedla zadek z židle a uklídila ty košíky sama,a nebo by to zařídila. Nakonec se mi obě omluvily a prodavačku jsem upozornil,ať zváží svůj slovník,protože by taky mohla narazit. A za měsíc mě okradli na bagetách.Koupil jsem krátké bagety v akci – 10 ks a u pokladny mi napočítala 10 ks dlouhých,takže asi o 140 kč.Zeptal jsem se ji,jestli nosí brýle,tak ať je nosí a jestli pozná rozdíl mezi těmi bagetami.Chvíli na mě koukala,asi myslela,když jsem starý,tak ji to projde.Nakonec zavolala vedoucí,tu samou z prvního incidentu,koukala na mě jak bluma,omluvila se přepracovaností zaměstnanců, akorát jsem se tomu vysmál. Takže taková skušenost s prodejci.S okradením u pokladny jsem se setkal skoro ve všech Supermarketech,proto si kontrolujte účtenky,než si dáte zboží do tašky.

JN
Josef Novák
22. 5. 2026

Kartelové chování všech nadnárodních řetězců zejména potravinářských vyvolává negativní reakce zákazníků, obzvlášť pokud tomu vlády nechávají volný průběh. Vrcholem jsou arogantní Prouzovy žvásty v médiích. Frustrace zákazníků potom nabírá na obrátkách u pokladen. Pokud řetězce navíc zaměstnávají cizinky, protože nejsou ochotny slušně zaplatit českým občanům, konflikt je na světě.

J
Jaromír
22. 5. 2026

Manželka měla jeden čas 9 z 10 nákupů na Scan&Go v Kauflandu kontrolní. Pokladní jí řekla, že oni za to nemůžou, že to dělá systém. Napsala přímo na centrálu v Čr, že se jí to nelíbí. Ten scanner je v tu chvíli na jméno vázané na zákaznickou kartu. Odepsali to samé o automatice systému. Odepsala, že si bude stěžovat jinde. V další komunikaci byla omluva, slevový kupón a světe div se, kontroly ustaly. Nebát se ozvat je základ.

AT
Anna Tučková
22. 5. 2026

jsem stará 80 let, nemocná záda kyčle a kolena, přesto mě donutila pokladní vyndat z vozíku na pás 2 balení minerální vody i kdy jsem jí řekla o svém zdravotním stavu, stává se to pravidelně v Kauflandu, chápu u drobného nákupu, se co mohu ukrýt pod balík vody ?

ML
Milan Lefnar
22. 5. 2026

Dobrý den
stěžujete si na chování, personálu, na namátkou kontrolu a podobně. Pracuji přes 20 u ostrahy obchodních domů. Ztráty které dělají takzvaně slušní a Poctivý zákazníci jdou do milionů ročně na jedné prodejně. Hulvátství a hrozné chování zákazníků, znečišťování, košíku, a další nevhodné věci na prodejnách jsou denně na každé prodejně. Kdo vám dovolil dávat do nákupního koše dítě ve znečištěných botách. Kdo Vám dovolil konzumovat jídlo nebo nápoje před zaplacením. zákazník je je to nejhorší co v obchodě je. přestaňte si stěžovat a vyzkoušejte si tu těžkou práci prodavače nebo pokladních

RH
Radka Horčíková
22. 5. 2026

Na své poslední (na této prodejně určitě) návštěvě v Albertu, jsem si připadala jako zlobivý školák. Jelikož nakupuji v různých prodejnách různých řetězců, nemám úplně zmapované, kde se váží zelenina pokladně. Poznám váhu na orientační zvážení (navíc to tam bývá i napsané). Takže když jsem s pytlíkem brambor v ruce oslovila pracovníka u zeleniny, že na jejich váze je na displeji nápis „nutná výměna kotouče, došly etikety – kontaktujte obsluhu“, odsatlo se mi dost hlasitého výsměchu, kde jako žiju? Že máme 20.století… No tak když máme to 20.století, mohl by někdo na displej napsat cedulku – orientační váha… bylo mi fakt trapně.