Menu
Přečíst článek

Diskuze: Hotely reagují na turisty, kteří nechápou all inclusive: Zavádějí 6 opatření, podnosy mizí a talíře se zmenšují

Mraky jídla na talířích a po odchodu hostů hory odpadu. Doby, kdy all inclusive znamenalo bezbřehé plýtvání, pomalu končí – hotely v Turecku či Egyptě potichu mění taktiku a nasazují triky, které mají hosty usměrnit.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

PM
Petra Mastná
12. 7. 2026

Nikdy jsem nechápala lidi, kteří byli schopni si z břicha udělat mrzáka jen proto, že je to „all inclusive“.

AV
Andrea V.
14. 7. 2026

a co je Vám do nich, starejte se o sebe.

V
vim
14. 7. 2026

… to že vás zřejmě vychovali v chlívku ještě zdaleka neznamená, že jsou tak vychování i všichni ostatní a musí trpět vaše chování…

AV
Andrea V
14. 7. 2026

musí to trpět, zaplatili si to 😁

Petr Švéda
15. 7. 2026

to je typická pinda ,mám zaplaceno tak ,co😆

JV
Jarda Vorel
16. 7. 2026

Tak jsi jedna znich

LS
Ludmila Slívová
16. 7. 2026

Jenže si zaplatili za jednu osobu a s prominutím sežerou za tři.

LP
Láďa Paris
16. 7. 2026

Přesně tak, když to sežerou, tak ať třeba prasknou, když si to zaplatili. Kdyby byla servirovana, tak tam nikdo nepojede. Ja osobně se nepreziram, ale chci ochutnat od všeho a o tom to ALL právě je 👍

L
Lili
16. 7. 2026

Mam to stejne. Kazdy ji jine množství jídla a kazdy ma jiné potřeby. Je to v pořádku. Dovolenou si ma člověk užít. Každý po svém a ohleduplně k ostatním.

JM
Jaroslav Málek
16. 7. 2026

taky tě vychovali v prasečaku, blbko

VS
Václav Szkandera
12. 7. 2026

Ale nepíše se v článku jak plýtvání řeší s muslimskymi hosty hotelu a ještě jak mají Ramadán to je teprve mazec. Uklizeč shrne ubrus i s nedojezenym jídlem a odnáší…

DK
Dáša K
15. 7. 2026

nejhorší byli vždy z Ruska

MS
Marika Sporysz
16. 7. 2026

to nejsou Rusi ale Ukrajinci Rusi jezdí na luxusní dovolené naučte se Ruský a pak mudrujte

JP
Jitka P
16. 7. 2026

tak to neni pravda ze Ukrajina, ale Rusové si mysli,ze jim to tam patří

KH
Květa Hesounová
12. 7. 2026

Češi nejsou vůbec nejhorší. Přàla bych vàm vidět stolovat Rusy. Po jejich odchodu je.třeba generál.úklid a lilvidace velkého množství zbytků

TB
tomas benda
13. 7. 2026

A co teprve Ukrajinci, to jsou pra…a

JN
Jan Novák
13. 7. 2026

Je to tak ,rusáci jsou strašný prasata

JS
Jan Svoboda
13. 7. 2026

No Rusko mluvici občane byli všude největší pra…a všude kde jsem byl i Polaci,ale ti jsou spíše hlučnější,ale Rusko vede

D
Dusan
14. 7. 2026

Pred dvaceti lety to byli Rusi, ale ted uz jezdi bezne rodiny a je klid. Horsi jsou Ukrajinci, ale i to je dnes vyjimka. V hotelich nevidam plytvani, je tam upozorneni a vetsina hostu to dodrzuje.

JM
Josef Mareš
13. 7. 2026

Mohu potvrdit. Mám stejnou zkušenost z několika egyptských hotelů- takže to není vyjímka.

LN
Liba Nova
19. 7. 2026

Ano videĺa jsem je v Hotelu v KV nandali spoustu jídla a hodně nechali.

ND
Nová Daniela
13. 7. 2026

Za me jsou nejhorší poláci. i co se týče jako roidiči na cestách, návštěvníci festivalu a hotelu s All in…..

HH
Huna Hanak
13. 7. 2026

Mám bohaté zkušenosti s arabskými hosty,ti mají běžně na stole 10 i více talířů.Naberou jednu vidličku a nechají za sebou nechutný stůl.Rozrýpané jídlo nechávají i jiné národy a to ti co IQ moc neoplývají

AN
Agáta Nová
13. 7. 2026

Viděla jsem takto stopolovat i Italy, velká rodina asi s přáteli, srazili si stoly a nanosily neuvěřitelné množství jídla. Pravda, seděli u toho celý večer, ale více než polovinu tam nakonec úplně v klidu nechali. Ovšem arabské rodiny, to byl ještě vyšší level – ti to jídlo ještě poházeli a pomatlali po celém stole i okolo, při pohledu na ten stůl se mi zvedal žaludek. Vůbec si nemyslím, že mi Češi jsme v tomto nejhorší! Něco na talířích třeba zbude, ale rozhodně ne taková kvanta!

JK
Jozo Karol
13. 7. 2026

Největší plýtvači jsou Rusové.

MB
Milan Burda
13. 7. 2026

Je mi jedno jaká národnost. Já když ty hromady jídla viděl na některých stolech,tak jsem si říkal,že to nemají nárok sníst a jestli jsou normální. Přece si naberu tolik kolik sním a raději si jdu přidat. Odjakživa nesnáším zbytky na talíři a plýtvání jídlem

JU
Juraj Uhrinovský
13. 7. 2026

Mám zkušenost, že sami Egypťané-turisti plýtvají jídlem, kdy si ho nosili k bazénu a kelímky, papíry házeli na zem u bazénu. A jejich krajan po nich uklízel. Bylo to na hotelu Tulip asi před třemi léty.

M
Mh
13. 7. 2026

naprosto souhlasím….. stejné letos v květnu Marsa Alam

VN
Veronika Novotná
13. 7. 2026

Češi jako jediní hlavně neumějí držet příbor. Podle toho se bezpečně poznají. Nechápu tuto českou anomálii. Hrůza pohledět!

SJ
Svoboda jiri
14. 7. 2026

to je možné, ale radši si pizzu a třeba nějaký koláč vezmu do ruky, než si hrát na inteligenta který to krájí příborem a ještě se u toho tváří jak spasitel světa

JN
Jakub Nepeřený
15. 7. 2026

Kultura stolování možná trochu souvisí s inteligencí, ale jde hlavně o pravidla, která mají praktické odůvodnění. A i o tom je tento článek. Kromě plýtvání jídlem jde nejen o držení příborů, ale soubor návyků, abychom svým stolováním neobtěžovali okolí. Vy si klidně jezte rukama a nehrajte si na inteligenta, abyste nespasil svět. A já si sednu někam jinam, kde Vás, pokud možno, neuvidím a asi ani neuslyším.

B
Bububu
15. 7. 2026

tak hlavně, jestli to umíte vy

HM
Hana Malá
13. 7. 2026

Autor článku popisuje chování klientů, kteří ale nejsou z ČR a proto nesouhlasím,aby byla uvedena nepravda.

L
L.M.
13. 7. 2026

Děkuji za normální, logickou odpověď. Jinak se to zde hemží i nenávistí.

KB
Karolina Batelková Tampová
13. 7. 2026

Je to velký problém a vždy, když vidím na stolech hromady jídla, která končí v odpadu, tak mám po náladě. Kazí mě to dovolenou. Lidi si jídla neváží. Každému bych dala vykopat ručně řádek brambor, aby pochopili to úsilí. Vyhazovat jídlo je vrcholem arogance k přírodě a k lidské práci.

Zuzana Čechová
13. 7. 2026

Plně souhlasím, a to hlavně včetně toho kopání brambor, a klidně bych přidala plení řádku hrášku a vykydání hnoje aspoň za dvě kravičky 🙂 Proto nejezdím na dovolenou all inclusive (ačkoliv je to jen takové strkání hlavy do písku, jelikož člověk ví, že se to děje – akorát to nevidí).

AV
Antonin Vesely
15. 7. 2026

líp to říct nejde👍👍👍👍👍👍👍

JC
Jessy Charvatova
13. 7. 2026

Ať jedu do kterékoliv země, nikde jsem ještě neviděla, že by lidé, co dají na talíř snědli, škoda, narvaný talíře a plno zbytku, přitom je tam tolik jídla, že nemusí mít strach, že na ně nezbude. Jídlo je vcelku dobře uvařený, někdy trochu něco jiného, ale v cizí zemi je dobře, že jsou i netradiční jídla, vezmu na ochutnávku a pak teprve si dám porci, kterou zdolám. Asi by se mělo všude ubrat a dát lidem méně na talíř a ať si ještě dojdou. Nevím, jak toto změnit. lidé jsou nepoučitelný, plýtvá se jídlem a jinde by byli lidé za to vděčný.

AV
Andrea V
14. 7. 2026

Osobně bych poradila, starejte se o svůj talíř.

V
vim
14. 7. 2026

osobně bych poradil zkuste sama nebýt prase ….

RS
Radek Skřivánek
14. 7. 2026

i dceru(5let) jsem tenkrát ucil-vezmi si malinko, co chceš, se ti líbí. Co ti bude chutnat si pak přidáš

K
KM
13. 7. 2026

Tak za mě určitě nejhorší plýtvači jsou arabove a ještě nechají neskutečný nepořádek po celém stole a kolem stolu. Stane se, že si člověk něco nandá a nechutná mu to, ale proto si mám dát trochu a to co mi chutnalo si mohu dojít přidat.

MS
Marika Sporysz
16. 7. 2026

já se po Arabech stitim sednout ke stolu známe je z lázní v Česku

RH
Robo Holub
13. 7. 2026

Pořád dokola to čtu.. tuto zkušenost mám v Egyptě pravidelně hlavně s místními ,potom občas Rusové-hlavně ženy.. U Čechů to nevidím nikdy.. Ani boj o lehátka neznám. Buď mám štěstí, nebo někdo píše o něčem co se dělo možná v 90. letech..

H
HM
16. 7. 2026

Mam stejné zkušenosti, jezdíme se potápět dvakrát do roka do Marsa Alam a nikdy jsem neviděla čechy se chovat jak popisuji. Tak si myslím, že to s námi nebude tak zlé🫣

VH
Věra Hnilicová
13. 7. 2026

Taky jsem si všimla že někteří turisté si berou více jídla jen do toho ďobnou a vyhodí. .Jsem pro a mě to nevadí klidně ať zmenší talíře radši si přidám je to opravdu velké plýtvaní.

LB
Lenka Bucharová
13. 7. 2026

Nezlobte se na mě, chrochtající čtyřnožci se najdou v každé kultuře. Osobně mám All Inclusive ráda, nicméně vždy si naberu jen co dokážu sníst. Pokud se mi hotelové jídlo přejí, jdu do místní restaurace ochutnat místo jídlo… Celé mi to přijde přehnané ale bohužel ne každý se umí u stolování chovat. Chce to klid a hlavu vzhůru, užívejte dovolené. 😉

Vláďa Šimek
13. 7. 2026

a Češi nejsou pra ..ata

S
Svoboda
13. 7. 2026

Ten kdo píše o češích bylo bi dobré aby si zakoupil zájezd do zmíněných destinací pozoroval hotelovou jídelnu a již nikdy nenapíše článek že Češi jak se neumí chovat nebo že plýtvají

LB
Lenka Burešová
14. 7. 2026

A co takhle němci, arabove a ano i my Češi…je to opravdu hnus a ne jen v cizině. Stačí nas sledovat i jak se chováme u nas . Hnus 🤮

UZ
Umělá zena
14. 7. 2026

největší prasata jsou domaci

AV
Andrea V
14. 7. 2026

Tak jsem asi pra*e, normálně jím, ráda ochutnám i jiná jídla, a že to na stole vypadá tak jak to vypadá, starejte se o svůj stůl, já se o váš nestarám.

ZJ
Zuzana Jará
14. 7. 2026

Vrátili jsme se z dovolené v Turecku, kde se opravdu plýtvalo jídlem v obrovském množství, ale byli to právě Turci, kteří zde byli na dovolené. To neskutečné množství jídla, které si nanosili na stůl snědli tak čtvrtinu a odcházeli. Po nich zůstala hromada jídla poházená po stole, politý ubrus, katastrofa

D
Daja
14. 7. 2026

Proč se řeší chování Poláků, Rusu, Arabu, když máme řešit co doma. Párkrát jsem se styděla za své spolustolovniky. Doma dieta a zadarmo plné talíře, zásoby tajně na pokoj nebo na výlet.

AS
Anna Steinová
14. 7. 2026

Také jsme to viděli na Krétě. Neznámé jídlo jen kousíček. Když chutná, přidáme. Když ne, neplýtváme. All inclusive chápeme jako průběžně během dne něco MÁLO konzumovat, ne se přežírat. Je to o pohodlí, ne i množství jídla.

VV
Vlasta Vojtěch
14. 7. 2026

doporučuji, aby se každý staral o sebe. Nerozumím, proč se někdo naváží do jednotlivých národů. Co člověk, to originál. Pokud se to nebude hostitelovi líbit, ať zavede pravidla. Spousta lidí, tam jede jen za neomezenou konzumací jídla a pití a řádně si za to zaplatí. Většinou platí svou vykonanou prácí.

LK
Ladislav Knapcok
15. 7. 2026

Neříkám, že to není pravda, ale udivuje mě drzost pisalků šířit takové kecy o češích… Je to vždy o úrovni člověka a ne národnosti.

BL
Beda Lofel
15. 7. 2026

Hlavně jste zapomněli na jednu (a dosti podstatnou, protože velkou) skupinu! A to na muslimy! Jejich systém stravovani je přesně,co je popsáno! Po jejich odchodu číšník přišel, a všechny zbytky včetně talířů a rozmačkaných potravin na ubrusu , sbalil do rance a odvezl.
Vše se několikrát opakovalo cca u 10 rodin u oběda večeře a kde měli více malých dětí,i u snídaně!
Jezdím každý rok Eg,Tur,Tun,Maroko…a vše vídám na vlastní oči!! Nic jen „jedna paní“!
Češi samozřejmě také hřešili,ale to jsou dnes doby před 10 lety a víc,kdy úplně ne každý pochopil pravidla.!

LP
Leona Pokorná
15. 7. 2026

jezdíme do termálních lázní v Maďarsku a musím říct,že naše zkušenost s tímto problémem je stejná. Hlavně čeští turisté si naberou hromady jídla,ochutnají, spíš do každého kousku dloubnou a nechají být. Potom vezmou další talíř a zase jdou nabírat další druhy a opět polovinu nechají. Ale vůbec jim to není hloupé 😡. Proto máme v cizině takovou pověst. Je to opravdu hrozné.

TT
Tuk tuk
15. 7. 2026

no to co jsem viděl teď v Bulharsku….Rumuni a nevím jestli Srbové,Rusi,Bulhaři nebo Ukrajinci (mluvili tím jejich jazykem,přijde mi to stejný

To byl mazec.

Tříčlenná rodina,nabranýho žrádla jak pro celý regiment…poďobali a nechali tak….a co hoteloví zaměstnanci? musí vyhodit nic jiného jim nezbyvá.

Celou dobu jsem si říkal,že se to svádí na Čechy a pravě to bylo naopak…..češi trochu a když chtěli tak si pridali

D
Dasa
15. 7. 2026

byla jsem svědkem , lidé které tam neměli co dělat muslimové , vytáhli tašky a dělali si sendviče . Pak jsem je naprášila a už se tam neukázali. dostala jsem velikou láhev jejich kořalky . 😁

VZ
Věra Zelená
15. 7. 2026

Djerba i Tunis také

ZS
Zdena Stěrbová
16. 7. 2026

Už bylo načase. Někteří lidé se chovají jako čuňata.

PS
Petr Soukup
16. 7. 2026

v Bulharsku i Turecku jsem viděl denně situace u snídaně, oběda nebo večeře. Plýtvají jídlem zejména Rusové, Turci a jiné balkànské narodnosti. na stole si naservírují talíře plné potravin, které tam pak nechají. Plýtvají i děti rodičů, jenž sami se takto předvšdí v oll inclusive. je to hnus.

J
Jiří
16. 7. 2026

Nemám s tím vůbec žádný problém naopak to vítám, protože jím naprosto normální porce akorát si dám na co mám chuť. Je pravda, že když vidím některý lidi kolik toho nesou a potom to zůstane na talíři tak se za ně stydím a cloumá mnou zlost na to jaký někteří lidi dokážou být neohrabaní a burani

S
Standa
16. 7. 2026

Tento nešvar vidíme každou dovolenou, vrchovaté talíře na stole a klidně si někteří dojedou pro nové a ještě se posadí k dalšímu stolu, protože na tom jejích už není místo…..a personál ty plné bez řečí odnese….hnus!!!!

J.
Jitka .M
16. 7. 2026

ja jsem zažila v Turecku Rusaky a jsou to strašný prasata

AH
Anna Hulkova
16. 7. 2026

souhlasím,prezeru se jen proto že je to zdarma .Hnus

VU
Vladislav Umlasek
16. 7. 2026

dal bych ceduli ze nesnezeny jidlo se vraci do obehu 😂😂

VB
Venuše Bambasová
16. 7. 2026

Ano, souhlasím s hoteliéry. Když vodím ty nenažrance je mi z nich špatně a stydím se za ně.Držím se pořekadla – jež do polosyta a pij do polopita.

D
Dana
16. 7. 2026

pravda je že člověk musí začít u sebe. plýtvání je neucta.

VH
Vlaďimira Holanovà
16. 7. 2026

správně stydím se jak se Čechové chovají,20 talířů jídla nenazranost hnus vypaseny jak vepři hnus 💩