Menu
Přečíst článek

Diskuze: Nejlepší elektrokola 2026: Naprostou klasikou je Crussis, největší nadšence ale uchvátí model za 160 tisíc

Elektrokola jsou čím dál populárnější, protože dokážou usnadnit šlapání do kopců a díky motoru i u netrénovaných jedinců hravě prodlouží dojezdovou vzdálenost.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

LD
Lojza Drn
6. 8. 2026

Nechápu,kde berou ty šílené dojezdy.Mám baterku 800Wh a pokud chci atakovat 100km hranici,musím na začátku hodně šetřit.Věřím tomu,že lze dojet 150km,ale to musí být trasa absolutně bez kopců.

P
Pavel1TU
6. 8. 2026

Mám baterku 640 a v horách (Krkonoše) normálně jezdím 60-70km
Když jedu mírnější trasu, převýšení tak 800-900m – ujedu klidně 100km
Předloni jsem jel Polabskou a po 120km mi zbývalo tak 20%
Mám Crusies OneLargo, FW mám alternativní, vyměněné torzní snímače – pak to opravdu „dávkuje“ přípomoc tak jak potřebuji (jak moc zaberu) a výdrž se mi zlepšila o více jak 30%. V kolech se šetří na zásadních věcech + SW co to řídí je ubohej.

LD
Lojza Drn
6. 8. 2026

…ale jo,určitě s tím jde něco dělat,ale pro většinu lidí je nastavení jízdních režimů španělská vesnice a chytají se na dojezd …až 200km🙂.Já mám CUBE 144 AT800 + Bosch 5 generace a jízdní režimy si upravuji v telefonu,ale stejně se po ujetí cca 100km vracím domu s 20% baterky.A znova podotýkám…valnou část trasy jedu na ECO+ a slyším,jak ten motor pořád vypíná,podle toho,jak ho mám nastavený.

PL
Petr Lintner
7. 8. 2026

Mám přesně takový kolo a přesně takový zkušenosti.

M
M.V.
6. 8. 2026

Jaký to je software a snimace prosím? Naju o to něco na netu, postup prehraní, nákup čidel?

RJ
Roman Janda
6. 8. 2026

Mám devítistovkovou baterii a na režim „auto“ ujedu 100 km v běžném terénu naprosto spolehlivě. V režimu „eco“ až 150 km. Takže dá se to…

LD
Lojza Drn
7. 8. 2026

Jasně…až 150km,ale to je max horní hranice,kterou lze překonat na většině kol jen dle okolností.Já se pozastavuji hlavně nad dojezdem „až 200km“🙂.Než jsem koupil kolo,schytával jsem rozumy u spousty lidí,kteří vědí o čem mluví a testoval jsem kola s vysokým dojezdem a všichni shodně řekli,že jsou udávané dojezdy nesmysly.Dneska,po pár tisících km na e-bike,to můžu potvrdit.

K
Krtek..
7. 8. 2026

mam crusies pan largo 8.8 baterku 900 a na eco s dojezdem 220km.
mám ho 3.5roku.motor panasonic a super..

P
Pavel1TU
6. 8. 2026

Třeba OneLargo bych si podruhé opravdu nekoupil
Na tomto kole se šetřilo na špatných místech.
Tato „střední“ cesta (cena 60-90k) je dle mne vyhození peněz. Já po 5 letech mám spoustu věcí po výměně.

H
Hujko
6. 8. 2026

Dal bych vám elektrické křeslo

LS
Lenka Starůstková
6. 8. 2026

Výrobce uvádí naprosto nepravdivé údaje. Koupila jsem na základě informací od výrobce Apache Rio Grande 800 bosch. Špatně se na tom šlape a spotřeba energie je tak velká, že je problém ujet 100 km i s nízkou pomocí

OD
Oldřich Dvořák
7. 8. 2026

Vlastnin 3 rokem Cruissis Full 10-9, zatím spokojenost.

J
Jan
7. 8. 2026

jen lidi blbnete. Většina lidí nejezdí na Eco, ale daleko větší pripomoc. A kdyz mají kopec tak na max. Ti co tu píši zbytek 20% mají sílu a jsou sportovci. normálnímu to vydrzi tak na max 80 km po rovinách, max drobet zelený.

KS
Karel Sedláček
7. 8. 2026

Dobry den dnes vsichni zajemci o elektrokola chtéji dojez sto a vice km ktere v zivote zadny nepojede jelikoz po 50km se jizda stava nezazivna.

MM
Martin Měšťan
13. 8. 2026

Haha za den 94 km a klydne bych jel dal ale už se stmivalo

ZM
Zdeněk Modálek
8. 8. 2026

Mám Elargo a v Lužických horách dávám v pohodě 100 km. Snažím se jet většinou na Eco. Jen výjezdy na Hvozd, Luž a podobné krpály dávám na plný výkon. Kolo mám druhou sezónu. Zatím jsem musel vyměnit ložiska. Ta od výrobce jsou naprosto nekvalitní. Jinak jen běžný servis, který mi dělá profi seřizovač kol. Kolo jsem koupil od Give a ti ho neuměli ani pořádně vypléts…

T
Tomas
9. 8. 2026

mám cube 144 hybrid Bosch 6 a po 60km v e tour mám stále 70% stabilně