velká část zboží je opatřena čipem který musí zaměstnanec prodejny při prodeji odstranit, takže vzít jen nové zboží z police a vydávat ho za zakoupené není zase tak jednoduché.
Diskuze: Nový podvod v obchodech (2026): Zloději odcházejí se zbožím zdarma, prodavačky je nemají šanci poznat
Zloději a podvodníci neustále přicházejí s novými taktikami, jak se dostat k penězům nic netušících lidí. Nový trend, který se objevuje i v Česku, se odehrává přímo před zrakem prodavačů.
další článek který napsal nekopetentní b.bec. Dotyčný asi nebyl nikdy v obchodě. Nebudu opakovat co již napsali ostatní níže
Na účtence je datum a čas nákupu a ten kdo tozo napsal bude mírně přitroublý.
..nechápu souvislost..? Na účtence je datum i čas, dobrá, ale to nevylučuje vrácení zboží do 14 dní. Pak kdo je tu přitroublý pane))) Větším problémem jsou podle mě kamery a čip na zboží, které tedy už údajně jednou prošlo pokladnou.
To je celé hloupost
Jo ale na kamerách se jim všechno sečte a až se nabyde skutková podstata trestného činu, tak už jdou zlodějíčci rovnou do tepláků. My jsme to tak dělali. Je to lepší, protože tak obchod netratí.
Přesně tohle jsem zkusil. Minulou sobotu jsem si koupil Ron Mulata Añejo 3 Años a potom jsem dostal nápad. Dnes jsem se vrátil jen s účtenkou. Vzal si z regálu lahev, dal si ji do tašky a šel k informacím, že ji chci vrátit, že jsem se rozhodl přestat pít. Paní se usmála, pogratulovala mi a řekla, že to nemohu vrátit, jen kdyby to mělo nějakou vadu. Potom mě doprovodila k pokladně, že tady pán chtěl něco reklamovat, ale že je to zamítnuto. U pokladny jsme se rozloučili jako přátelé.
Svět je příjemný, když ho pojmete elegantně.
(Toto je smyšlený příběh a krást se nemá.)
To je jeden velký nesmysl, vše snímají kamery a snadno by se prokázalo, že potencionální podvodník přišel s prázdnou.
Prodavač, který by na to naletěl, musí být opravdu chudý duchem. Jestliže jdu něco reklamovat, nesmím s tím jít doi prodejny. Reklamace se nevyřizuje na pokladně, ale na informacích. Trochu mi to připomíná Mr. Beana, když šel vyměnit nějakou špatnou konzervu.
Co to je za nesmysl ????
Když chci zakoupené zboží vrátit, resp. vyměnit, musím to signalizovat už při příchodu do prodejny, NE ????Mimo to téměř všude existují kamery a tak by neměl být problém prokázat, že dotyčný „zákazník s výměnou“ nese zboží zpět do prodejny, NE ???
Být vedoucím prodejny, tak takového „zákazníka“ důrazně odrazím s tím, že zboží, které chce váti/ vyměnit, musí PŘEDEM HLÁSIT !!!
To jsou stále jednostranné upoutávky jak kradou jen zákazníci.A co personál,ochranka,ti nic,čistí jako lilium??!Kdyby člověk nevěděl a neznal klima.
Nebuďme bláhoví a naivní,nejvíce v kaufech krade právě personál a hlídači.A nejsou to žádní rohlíkoví troškaři.Pak si zvyšují své ego na bezdácích,mnohdy sami s pestrou trestní minulostí.
Měl jsem známého. Šel dělat hlídače ( detektiva, ochranku, je jedno jak se tomu říká ) do OC. Je to kuřák. Asi po třech dnech k němu při „Rauchpause“ přistoupili dva muži. Míru opálení neřeším. Vysvětlili mu, že prostě ten boční východ zrovna v tolik a tolik hodin nebude hlídat a nebude vidět projíždějící vozík s elektronikou, dostane za to 1.500,- Kč. Nebo že končí a ať na sebe cestou z práce dává bacha. To není příběh vycucaný z prstu, jako na Kupi, ale skutečnost. Kdo s nima nejede, končí…
Recyklace článku a navíc blbost.
Každé zboží má svůj kód a ten je nezaměnitelný,takže ten,kdo napsal tento článek si nikdy nic nekoupil.
neříkejte zloděj ale demokrat
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.