Menu
Přečíst článek

Diskuze: Pokuty chatařům za žumpy: Spolupracujícím úřad uložil 5 000 Kč, mlčícím až 15 000 Kč. Co zkontrolovat?

Kdo má na chatě nebo chalupě žumpu místo přípojky na kanalizaci, dnes řeší jednoduchou volbu. Buď doklady o pravidelném vývozu, nebo vysvětlování úřadu, jak se zbavuje odpadní vody. Že nejde o akademickou debatu, popsal Berounský deník na případu obce Hředle u Hořovic.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JV
Josef Vyskočil
7. 5. 2026

Odvětráváním jímky dochází k odpařování a značnému ůbytku kapalin v jímce. Nelze porovnávat spotřebovanou vodu s odvezeným odpadem.

P
Pavel
7. 5. 2026

Toto tvrzení neobstojí, odpar skoro neprobíhá protože je jímka min 0,5 m v zemi. Pokud nedoložíte, že třeba větší množství vyzaléváte, tak uřad kontroluje vodu dodanou a vodu odvezenou. Můj názor je že do rozdílu cca 10 % to ukecáte.

J
Jarda
8. 5. 2026

Po tisíce let každý svá h..na využíval na svém poli či zahradě. A najednou, hle, je nutno je posílat, za veliké peníze, do čistírny a nevyčištěnými zbytky ještě více zatěžovat řeky.

M
M
8. 5. 2026

Úředníků na OÚ a MÚ je čtyřikrát víc než dřív, musí něčím ukázat svoji „potřebnost“…klasika, současný trend.

R
RoBe
8. 5. 2026

Bude pro ně vůbec dost žump?

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Nic nekontrolovat,nevyhazovat peníze,žít život,nenechat se manipulovat bláznama z EU nic pro vás nikdy neudělají jenom vysávají z lidí peníze.

FE
F. E.
11. 5. 2026

A ty epidemie tyfu a úplavice byly asi z čeho, hnojit tímhle je totální prasárny. konkrétně tohle delali Římane.

TA
Tomáš Augusta
9. 5. 2026

po tisíce let to byla jen ho.na.Prášky,chemii,jar atd si zalejete k rajčatům?

JK
Jiří Komórka
8. 5. 2026

co má vodoměr společného s žumpou ?
Na pouštím bazén,zaléváme zahradu,koupu se, umývám nádobí…..
ale do žumpy my ta voda nejde. jde tam jen obsah záchodu.

Jiří Žurek
9. 5. 2026

Mezi splaškovou vodu podle zákona patří veškerá voda z koupelny, prádelny a kuchyně plus samozřejmě ze záchodů. Váš argument obstojí pouze u bazénu a zahrady. Pokud je to u vás jinak a přijde na ro úřad, tak vás čeká mastná pokuta.

M
Martin
8. 5. 2026

Já na chtatě vodoměr nemám tak z čeho tu matematiku spočítají?

BL
Bezvodoměrný Ledovec
8. 5. 2026

Dostaneš pokutu za chybějící vodoměr, ve výši odhadu a potřeb úředníka. ( je placený z % z pokut ). Taky nemám vodoměr.

JK
Ježíš Kristus
8. 5. 2026

Dneska už dostanete pokutu ža každé H….

I
Ivana
8. 5. 2026

Už aby to bylo! Máme sousedku která má zumpu vyzděnou 800l a ještě přepad od zumpy do lesa. A vývoz 2x do roka! A je tam celý rok. To je úžasný

J
J
9. 5. 2026

Přeji vám srdečně pečlivou kontrolu ze stavebního úřadu u vás!

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Vše co vymyslí ty chytré hlavy v EU hlavně p.Zdechovský ať si všechny ty nesmysly platí sami.Mám život jen jeden né 10 na to,abych všechny tyhle vejmysly zaplatil.Můžou přijít třeba i z vesmíru a můžou mě zrovna zavřít za septik,který funguje 50 let bez závady.Zato EU funguje tak maximálně na baterky slušně řečeno.

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Já vám přeji hlavně zdravý rozum.

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Hmmm,tady jsou přející lidi.Přesně se hodíte do této doby.Vás bych chtěl mít za souseda.

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

No vidíte a stromy tam rostou jak blázen,takže vše v pořádku není potřeba kontrola.

MK
Martin Kuška
8. 5. 2026

jestlipak pan úředník prihliži ke spotřebě vody při zalévání zahrady?

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Znám úředníka,který ani neví jak voda vypadá.V životě se jí nenapil,natož aby něco kontroloval.V téhle době má strach vystřízlivět

K
Kitka
8. 5. 2026

Turisti chodí na WC všude a nikdo je nekontroluje tak jsem chatař turista chodím do přírody

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Nestrašte,ale dobrý námět do komise EU.

L
Libor
8. 5. 2026

Nevím tedy jak to vypadá u vás, ale do naší mrtvé stoky pouští skoro všichni svůj odpad úplně normálně. Potokem bych to snad ani nenazval. Někdy pěkně páchne, někdy mění barvu a tvoří se v něm i pěna. K čemu vlastně jsou všechny ty stavební povolení a stavební pozemky když skoro všechen odpad stejně skončí v potoce?

J
J
9. 5. 2026

Nepochopil jste SYSTÉM!
Všechny nařízení, zákazy, předpisy, a zákony slouží k tomu aby starosta, úředník, „zasedne-li“ si na vás kvůli čmukoli měl šanci vás vyřídit popř. dostat „odškodné“.

S
Sotra
9. 5. 2026

Mám čističku a mám svatý klid💗🤣🤣

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Skvělí v EU vám zatleskají.

EB
Euro Blázni
11. 5. 2026

Se divím,tam ještě asi nebyla kontrola z úřadu?Asi nestíhají je málo úředníku chce to posilu a stavební povolení fakt potřebujete,to jediný papír,který je potřeba schovat,jinak je z vás v dnešní EU době bezdomovec

DN
Deny Novotná
8. 5. 2026

Skvělé… vyvezou septik,skasírujou a za vesnicí to fekál vysplíchá na trávu..

Jiří Žurek
9. 5. 2026

Máte povinnost předložit doklad o vyvezení žumpy v případě kontroly. Takže alespoň sem tam vyvést a doklad schovat. Firma co to vyváží to dnes nesmí jen tak někam vylít na louku ale odvést na čističku odpadních vod. Ta firma je také kontrolována a případně kontrolována. Proto si vždy vyžádejte doklad. Takové to kamarádské vyvezení bez papíru za polovic může představovat velký problém.

EB
Euro blázni
11. 5. 2026

Jo kvůli dokladům a papírům si pořídím další regál a děti mě proklínat,až to jednou budou vyhazovat lopatou ven.EU zdar.

EB
Euro blázni
11. 5. 2026

Ano tak to fuguje u normálních lidí.Papír nechci.Šetřím přeci naše lesy.