V době covidu jsem si koupil elektrickou sekačku Parkside, z eshopu. Naprostá tragedie, neustálé poruchy, madlo se utrhlo ( nepochopitelně konec madla plastový) . Naproti tomu vubrační bruska PArkside mnoho roků hodně používaná naprosto super.
Diskuze: Parkside vs. Makita: Po 9 letech testování a 30+ kusech nářadí vím, kdy šáhnout po které značce
Nářadí Parkside nám pomohlo vybavit dílnu a pustit se do rekonstrukce, když jsme neměli peníze ani zkušenosti. Postupem času se ale ukázaly jeho limity – a s rostoucími nároky přišel přechod k profesionálnímu nářadí.
Ja tu vibracni brusku od Parkside mam taky. Po 3 dnech intenzivni prace potrebuje rozebrat a vymenit lozisko za 100kc. Uz jsem snad na pátém 🙂
Nekritizuji, takto jsem to vzal a jsem s bi v zasade tedy spokojen.
pracuji s různým nářadím – Metabo , Hilti atd, ale doma mám všechno Makita …. to je srdcovka.
taky mám Makitu – aku šroubovák a el.pilu / stáří 20 a 24 let / a jako kutil nemám problém, funguje tak jak má
Vlastním kolem 120 ks. různého el. nářadí nashromážděného za posledních 25 let. Parkside má velký podíl. Jak je uvedeno v článku kvalita silně kolísá. Sice mám pár zelených kousků, ale jinak výlučně kupuji černou řadu. I u toho však reklamace nejsou nic výjimečného. Je to někdy poněkud frustrující, ale zase cena a bezproblémovost reklamací to vyrovnává. Používám to na správu nemovitostí, takže takové poloprofi nasazení. Čistě u profi by to asi nešlo. samozřejmě Hlavní nářadí jako je flexa nebo vrtačka mám zazálohované přístroji jako je Makita nebo Metabo.
máme firmu a všechno nářadí které používáme je aku parkside, samozřejmě performance. Utahovací šroubováky, sds vrtačky, flexy.. spolehlivost, přístup k reklamacím.. hlavně díky ceně se na stavbách nekradou..
Tak kolik vám Makita zaplatila za reklamu? A pořídit si tři akuvrtačky a všechny s příklepem, to už taky o něčem vypovídá.
Proč by měla Makita něco platit? Zkusil jste to nářadí dlouhodobě? Nejspíš ne, jinak byste nepsal takovou kravinu. Tři vrtačky je nějaký problém? Sám jich mám, poměrně dost a to se tím neživím. Dost často potřebujete při jedné práci různé průměry vrtáků, bitů atd. a kdo by to pořád přehazoval. Prostě do jedné vrtačky dáte menší vrták, do druhé větší, do třetí bit… atd. a jedete. Jinak naprosto souhlasím s kolísavou kvalitou Parkside. Míchák mi taky vydržel dodnes, většinu ostatního nářadí jsem již vyměnil za kvalitu DeWalt, Makita, Metabo a reklamace neřeším, protože žádné nejsou.
Jak to vidím já paní sice nepíše blbosti jen to co každý kdo něco dělá už dávno ví. problém je že ji prostě nevěřím nářadí na fotkách je jak ze žurnálu evidentně s ním nikdo nezašrouboval ani šroubek. Zbytečný článek od pozérky.
Mkita výkon/cena nedám na ni dopustit, ale je to i o vkusu. Kamarád jedině Dewalt
Parkside je katastrofa – již nikdy více. Chtěl jsem vyzkoušet a byla to chyba.
Makita je super, nemám s ní problém.
tak nevim ja mam park. a jsem spokojen kdyz umře vymenim a jedeme dal to u makci se nikdy nestalo nekdy oprava i dele nez 30 dnu
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.