Menu
Přečíst článek

Diskuze: Řidiči často nechápou manuál vs. automat: Noha na spojce a popojíždění v koloně se prodraží na 35 000 Kč

Otočíte klíčkem, nastartujete a čekáte desítky minut, než se auto v mrazu zahřeje? Tento zvyk z dob starých škodovek dnes moderním motorům spíše škodí.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

M
Milda
6. 8. 2026

Ještě tam chybí instrukce pro planetový automat

J
Jiri
6. 8. 2026

..jestli to nebude tím, že „planetový automat“ je automatická převodovka s hydrodynamickým měničem, o které se v článku píše 😉

H
H55
6. 8. 2026

A jak rozmrazím čelní sklo , když mám vyhřívané?

N
Noobmaster69
6. 8. 2026

Jak mám nastartovat u bezklíčového zapalování?

Z
Zdenda
6. 8. 2026

U DSG vidim hlavni problem v tom, ze vyrobci se snazi simulovat hydromenic a to mnohdy dost slabě
je dost smutne ze u stejne motorizace jezdim s manualem se spotrebou mensi o 0,7l/100lm a jeste k tomu s lepsi dynamikou
ve meste kde jsou minimalni rozestupy na mikro kruhacich je to pak uplne sileny zazitek

I
Ipes
6. 8. 2026

za zivot jsem uz najezdil s nekolika auty temer mil.km, ruku mam na radici pace velmi casto polozenou…ani u jednoho z aut problem nebyl a nevim od nikoho z kolegu, ze by se s tim setkal a v pohode najezdi s autem treba 300-400 tis.km.

P
Pavel
7. 8. 2026

tak nejak nechápu co řešit když mam automat s dvojspoikou a zapnuty autohold, tam prece neni co resit, nebo snad ano?

P
Petr
7. 8. 2026

Vždyť článek psal odborník na danou tématiku, tak co se divíte.
Tohle je slátanina od AI.
Pokud nechám ruku na řadící páce aniž bych ji tlačil na jakoukoliv stranu, nic se nestane, protože nezatezuji synchronní kroužky.
Při stání v kopci držím auto buď provozní brzdou nebo mám zataženou ruční brzdu.
Hillholder je jen na tu chvíli, než povolíme provozní brzdu.