Menu
Přečíst článek

Diskuze: Test 26 másel (2025–2026): Vítězí Boni z Penny, Pilos Selské z Lidlu propadlo v obou testech

Máslo vypadá na první pohled pořád stejně – nažloutlá kostka ve papírovém obalu, podobné složení a podobný obsah tuku. Když jsme ale v redakci porovnali desítky másel naslepo, rozdíly byly překvapivě velké.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JL
Joe Led
31. 5. 2026

Boni – kdo je přesně výrobcem?

VB
Vlastimil Burian
31. 5. 2026

Mlékárna Čejetičky (Mladá Boleslav)

JL
Joe Led
31. 5. 2026

Přijde mi totiž zásadní KDO je výrobcem… protože i u Boni másla to klidně může být pokaždé jiný výrobce a kvalita tak bude pokaždé odlišná. Tedy pak nejde o Boni máslo, ale rozhodně o výrobce daného. Jedině se pak řídit podle šarží; ale i tak si myslím, že by se jasněji a zřetelněji mel uvádět výrobce. Jinak takový test u těchto privátních značek postrádá smysl.

B
Bubu
31. 5. 2026

V jiném test zase selské máslo z lidlu bylo na chvostu,jinak v testech bylo nejlepší máslo dr.halir mlékárna Čejetičky

VB
Vlastimil Burian
31. 5. 2026

Na obalu je zde výrobce uveden.

JH
Jan Havlíček
31. 5. 2026

Tak lidl “kvalita“ mě nijak nepřekvapuje. U nás koupit nějaký jídlo co se prodává pod jejich značkou je o život. Kromě jejich minerálek raději nic nekupovat. Ještě že tu máme tolik jiných obchodů, že není absolutně problém nakoupit jinde.

RV
Roman Vaněk
31. 5. 2026

A proč minerálky ano?

IR
Iva Rendlová
31. 5. 2026

Já bych chtěla vědět, jak sí stojí máslo, které pochází od šumavských krabiček. Například mlékárna Meggle z Řezna sváží mléko z celé Šumavy, což je tak 100km. Asi vědí proč. Máslo na trhu je. V testech bych neporovnavala solená nebo bylinková másla s klasickými a také není vhodné porovnávat zimní másla s letními, mají trochu jiné složení mastných kyselin, což se projeví v senzorických vlastnostech, hlavně roztíratelnosti. Děkuji

T
T.
31. 5. 2026

Už tady čekám 2 hodiny na zobrazení příspěvku a pořád nic. Mezitím jsou tu další příspěvky.