Boni – kdo je přesně výrobcem?
Diskuze: Test 26 másel (2025–2026): Vítězí Boni z Penny, Pilos Selské z Lidlu propadlo v obou testech
Máslo vypadá na první pohled pořád stejně – nažloutlá kostka ve papírovém obalu, podobné složení a podobný obsah tuku. Když jsme ale v redakci porovnali desítky másel naslepo, rozdíly byly překvapivě velké.
Mlékárna Čejetičky (Mladá Boleslav)
Přijde mi totiž zásadní KDO je výrobcem… protože i u Boni másla to klidně může být pokaždé jiný výrobce a kvalita tak bude pokaždé odlišná. Tedy pak nejde o Boni máslo, ale rozhodně o výrobce daného. Jedině se pak řídit podle šarží; ale i tak si myslím, že by se jasněji a zřetelněji mel uvádět výrobce. Jinak takový test u těchto privátních značek postrádá smysl.
V jiném test zase selské máslo z lidlu bylo na chvostu,jinak v testech bylo nejlepší máslo dr.halir mlékárna Čejetičky
Na obalu je zde výrobce uveden.
Tak lidl “kvalita“ mě nijak nepřekvapuje. U nás koupit nějaký jídlo co se prodává pod jejich značkou je o život. Kromě jejich minerálek raději nic nekupovat. Ještě že tu máme tolik jiných obchodů, že není absolutně problém nakoupit jinde.
A proč minerálky ano?
Já bych chtěla vědět, jak sí stojí máslo, které pochází od šumavských krabiček. Například mlékárna Meggle z Řezna sváží mléko z celé Šumavy, což je tak 100km. Asi vědí proč. Máslo na trhu je. V testech bych neporovnavala solená nebo bylinková másla s klasickými a také není vhodné porovnávat zimní másla s letními, mají trochu jiné složení mastných kyselin, což se projeví v senzorických vlastnostech, hlavně roztíratelnosti. Děkuji
Už tady čekám 2 hodiny na zobrazení příspěvku a pořád nic. Mezitím jsou tu další příspěvky.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.