Menu
Přečíst článek

Diskuze: Otestovala jsem 10 zmrzlin ze supermarketů: O vítězi nerozhodlo množství smetany, 2. místo má chuťovka z Lidlu

V redakčním testu jsem porovnala 10 čokoládových zmrzlin z běžných supermarketů. Test zahrnoval levné vaničky za pár desítek korun i prémiově se tvářící zmrzlinové dezerty s efektním zdobením. Nešlo ale jen o chuť.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JS
Jan Stastny
7. 6. 2026

Carte D’Or mají i čokoládovou, takže nechápu , že jste si vybrali Cookies. A za 79,90 je teda cena z roku 2010??? dnes stojí výrazně přes 189,- takže tenhle test je asi o tom, aby si všichni začali kupovat uplně nejhorší, co do obsahu, zmrzlinu na trhu. Ano chutově je asi fajn, ale takový koktejl palmového oleje a další dochucovadel, je fakt jen pro hroší žaludky

LS
Lucie Sobotová
7. 6. 2026

Dobrý den,

zmrzliny jsem vybírala dle dostupnosti v navštívených supermarketech. Carte D’Or se mi podařilo sehnat v řetězci Norma (za běžnou cenu 80 Kč), jinde měli v den nákupu jen vanilkové či jiné nečokoládové příchutě. Do testů vždy uvádím pořizování cenu.

S pozdravem

Lucie Sobotová

K
Karkulka
7. 6. 2026

Některé zmrzky jsou akorát drahý vzduch. U nás frč Galatelli Premium, 500 ml/430 g – všechny opravdu smetanové, výborné a pevné.

M
M.Ehl
7. 6. 2026

Jste si jista, ze ta „zmrzlina“ je skutecne smetanova ??? To co se prodava je v naproste vetsine naslehany rostlinny tuk a nekdy s pridavkem syrovatky…. Myslim, ze jedina zmrzlina s obsahem mleka je Ben and Jerry, bohuzel zde prodavany jen ve velmi omezenem sortimentu navic s predrazenou cenou.

J
J.Janouch
7. 6. 2026

A jak hodnotíte zmrzliny, kde v „čokoládě“ jsou místo i náhražky nahrazeny rozemletými červy.

J
JJoui
7. 6. 2026

Zmrzlina, která má trvanlivost několik let, není zmrzlina , ale koktejl éček a bůhví čeho…..

RK
Renata klánová
7. 6. 2026

Tak dívám se vždy na obsah tuku, rostlinný neberu, chutná jako vosk. A smetanová zmrzlina pokud hodně změkne, tak drží tvar, nerotzeče se na sladkou vodu a mořskou pěnu. Nevím, jestli je to ta 3. z Lidlu, ale kupovávala jsem tam jednu opravdu dobrou se smetanou, měla modrou krabičku a byla výborná.

T
T.
8. 6. 2026

V testu jsou zmrzliny, kterým se vyhýbám. Nejsou v něm jediné 2, které běžně z chuťových důvodů kupuji. Asi jste nakupovali někde, kde nedoplnili mrazáky, jinak to není možné. Stačí nabrat kusy, aby se test nažral a obchodník zůstal spokojený ? Chybí mi trochu víc iniciativy při nákupu a množství produktů v testu. Možná tu jsou i takové, které z marketů neznám.

JN
Jana Nováková
8. 6. 2026

Zmrzlina je vysoce zpracovaná potravina, a jako pizza, uzeniny, hotovky, je plná palmového tuku, přídavných látek, stručně chemie. Tohle žrádýlko přispívá ki obezitě, civilizačním nemocem a rakovině. Radši bych si udělala domácí zmrzlinu v sezóně. Reklama na tyhle polotovary chemického potravinářského průmyslu a ještě psát, jak to chutnalo dětem…dětem zaděláváte na obezitu a cukrovku. Dobrou chuť.

BD
Bára Damerová
8. 6. 2026

Máte pravdu, zmrzlina plná rostlinných tuků a pochybných aromat a barviv nemůže být dobrá ani zdravá. Tento test se mi jednoznačně nelíbí výběrem “kvality”

V
Veronika
8. 6. 2026

Nechápu, že k porovnání s vaničkovými zmrzlina i jste vybrala v Penny polárkáč, který není ani Penny značkou 🤦🏼‍♀️ . Upřímně jinde zmrzlinu ve vaničce nekupuji a to privátní značku Rios premium s oříškovou příchutí a moje mamka miluje čokoládovou variantu. Mají výbornou plnou chuť a v případě oříškové je plná velkých kousků oříšků. Nevím jak je to se složením, ale ani Carte’Dor mi tak nechutná jako tato Penny zmrzlina.

LS
Lucie Sobotová
8. 6. 2026

Dobrý den,

polárkový dort značky Prima byl v době nákupu jedinou vaničkovou zmrzlinou v celém Penny v centru Českých Budějovic. Privátní zmrzliny dostupné nebyly.

S pozdravem
Lucie Sobotová

JO
Jana Ostrovská
9. 6. 2026

No, je vidět, jak máte vytříbené jazýčky – vyhrává směs rostlinných tuků s cukrem (sirupem) a barviv, aromat. Po přečtení složení bych snad vyzkoušela jen tu Weru ( dosud jsem ji neznala). Je pravda, že kvalitních zmrzlin je v obchodech jako šafránu. Dětem ty hrůzy rozhodně nedávám.

LS
Lucie Sobotová
9. 6. 2026

Dobrý den,

děkuji za názor. Jen připomenu, že se jednalo o spotřebitelský test běžně dostupných zmrzlin ze supermarketů, nikoliv o hodnocení výhradně podle složení. Při výsledném pořadí jsme zohledňovali chuť a celkový dojem při slepé degustaci bez znalosti značky, dále složení (včetně obsahu smetany), cenu i poměr cena/výkon.

Je pravda, že zmrzlina s nejlepším složením nemusí být vždy ta, která chutná nejlépe většině spotřebitelů. Právě proto se snažíme ukázat více pohledů a konkrétní údaje o složení v článku uvádíme. Každý čtenář si pak může vybrat produkt podle toho, zda preferuje především chuť, složení, nebo například cenu.

S pozdravem

Lucie Sobotová