To opravdu neumíte udělat tabulku, ve které nebudu muset neustále listovat všemi směry, abych zjistil, v jakém řádku je jaký výrobek a jaký parametr odpovídá jaké funkci?
Diskuze: Otestovala jsem 40+ aku vrtaček od 500 do 20 000 Kč: Nejvíc mě zaujal DeWalt, boduje i Bosch a Makita
Za poslední dva roky mi rukama prošlo více než 40 aku vrtaček – od levného hobby nářadí až po profesionální stroje včetně značek jako Hilti. Výsledek? Největší rozdíly dnes nejsou mezi značkami, ale mezi konkrétními modely a jejich určením.
A super Aku firmy YATO kde?
Test je hodně zavádějící.Dewalt určitě nemá utahovací moment 169 Nm při zatížení. Dewalt totiž udává moment kdy je vrtačka bez zatížení na krátký čas.Je to jen marketingový tah.Jinak při plném ztížení bude mít míň než Makita nebo Hilti.
To je test o ničem. Na stavbách taková vrtačka musí dělat i tisíce děr či vrutů denně.
Takže důležitá je životnost vrtačky, rychlost vrtání, cena a výkon baterií, délka záruky, atd.
Na tři díry ročně v paneláku stačí cokoliv, to ani nemusíte testovat. A na pořádnou práci to zase musíte testovat pořádnou prací.
Nikdy jsem zde neviděl ani zmínku o značce Festool. Proč se jí tolik bojíte?
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.