Toyota yaris cross
Diskuze: Vyhlašujeme 3 nejlepší auta pro seniory (2026): Snadno se do nich nastupuje a mají skvělé hodnocení bezpečnosti
Správný výběr automobilu zajistí nejen bezpečnost, ale i pohodlí bez zbytečných komplikací. Pro mnohé seniory je auto důležitou součástí života, s přibývajícími roky však může být čím dál náročnější do něj nasednout a zase vysednout.
Zapoměli jste na ideální auto pro seniory SUZUKI VITARA 1,6. Je mi přes 70 let a mám ho 10 let k naprosté spokojenosti !!!
Naprosto s Vámi souhlasím, že bylo opomenuto velmi spolehlivé a pohodlné auto pro seniory..!!! Mám doma též Suzuki Vitara, AllGrip, automat z roku 2017 a zatím zatím jezdí (po absolvování všech plánovaných servisních prohlídek) bez jakýchkoliv závad!!!
Ano, ano, tohle auto jsme si zrovna včera přivezli. Je prostorné a vysoké. Mamka má špatně nohy, tak jsem potřebovali vyšší auto a taťka je po úrazu ramen, tak nemá sílu v rukách a při vystupování z nižšího auta (Kia Ceed) to byl boj. Tak jsme pořídili Vitaru a oba dva z ní vyskakují jako zamlada 😊
Ideální, zcela pro kapsu většiny seniorů v ČR …
Naši sousedé 70 a 77 let mají BMW m4 a manzelka BMW 4 cabrio jsou to vynikajici lide a maji krasny novy dum.
Věřte nebo ne, senioři nepotřebují vaše rady.
Hloupé rady od hloupé novinářky.
Vážený pane, hlavně, že Vy si myslíte, že jenom Vy jste chytrý, ze srdce Vám to přeji…..
Každý má na auto na jaké si vydělal. Jen je vždy smutný pohled když vidím důchodce jak se o dvou Francouzských holích dobelhá k autu. Žena mu otevře dveře a vyrazí na cestu. Pak má být bezpečno. Lidé v takovém stavu už za volantem nemají co dělat. Pak je plno mrtvých motorkářů.
A jak na to mají důchodci našetřit z důchodu nižšího jak 20 tis. Kč???? To už jim neporadíte!!! Ceny aut a nemovitostí jsou nehorázně vysoké. Pak se divíte, že mladí lidé nemají děti!!! Nechtějí je protože nemají kde bydlet. Dříve se stavěly paneláky a dnes nula od nuly pojde!!!
Důchotci si nešetří na auto to už většinou mají
Senioři mají důchody na hranici chudoby a výhledově na tom budou hůře a auto za půl miliónu je jen iluzí. Potřebují celý důchod na přežití do smrti a musí kupovat levné ošizené a otrávené potraviny a pod. Možná je to cíl politiků, pak budou senioři umírat rychle a ve velkém množství a na důchody nebude potřeba tolik peněz. Navíc ODS zavedla vyšší věk odchodu do penze, který bude růst. K tomu snižování výše reálné hodnoty penzí. Za to sami sobě přidávají a tvrdí, že je to tak zákonem dané ač ten zákon mohou za pár dní předělat. Nechtějí a to je důkaz, že politici jsou zloději okrádají bližního svého, dokonce bez výčitek.
všichni ne
Co to mele za nesmysly?
Senior měl celý život na to aby se zabezpečil. Moji sousedé maji BMW m4 a BMW 4 v cabriu auta za pet milionu korun a krasny novy dum. Cestuji sportuji ziji krasny zivot v demokracii a nemuze se jim stat ze nejaky bidak komunistickej postavi vedle jejich domu panelak na ukradenym pozemku z ukradenych fabrik
Přesně tak. Pro ty, kdo žijí jen od důchodu k důchodu ta auta nejsou.
O autech pro seniory by měli psát novináři, kteří jsou sami blízko tohoto věku. Jinak z toho je nesmysl, jako tento článek.
Ssangyong Korando. Vám asi nic neříká co? Příjemná ticha jízda,moderní auto,krásný vzhledy kočár SUV!
Kamiqa mám a není to zase až tak velká hitparáda- pohodlné a prostorné je, ale narostlo do šířky v oblasti prahů a tak když vystupujete, umažete si lýtka. Lepší výrobci na to mysleli a prahy překryli dveřmi (třeba Opel Grandland), bohužel, ve Škodě jim to zatím nedošlo. Další problém je infotaiment a jízdní asistenty-to je kapitola sama o sobě, žije si to svým životem a velmi často si to dělá, co chce a někdy je to spíš nebezpečné v provozu.
Honda Jazz.
Mám
opeĺ Agila. Je perfektní pro dúchodce,pohodlné nastupování a dostatek prostoru,malá spotřeba.mám 84let a najeto 275000 km
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.