Menu

Cestovatelský kvíz 2024: Umíte zeměpis lépe než Američani? Těchto 10 otázek prověří vaše znalosti

Cestovatelský kvíz 2024: Umíte zeměpis lépe než Američani? Těchto 10 otázek prověří vaše znalosti

Ať už jste fanoušci zeměpisu, rádi cestujeme nebo si chcete jen osvěžit znalosti, připravili jsme pro vás 10 otázek na téma cestování. Víte, kde se nachází Angkor Wat, jaká je oficiální měna v Indii nebo jaké je hlavní město Kanady? Zkuste si náš test a zjistěte, jak na tom jste.

1. Ve kterém městě se nachází známý most Golden Gate?

a) Los Angeles

b) San Francisco

c) New York

2. Kde se nachází památník Taj Mahal?

a) Indie

b) Pákistán

c) Bangladéš

3. Jaké je hlavní město Kanady?

a) Toronto

b) Ottawa

c) Vancouver

4. Ve které zemi najdeme Angkor Wat?

a) Thajsko

b) Vietnam

c) Kambodža

5. Kde se nachází Machu Picchu?

a) Bolívie

b) Peru

c) Kolumbie

6. Jaká je oficiální měna v Jižní Koreji?

a) Jen

b) Won

c) Jüan

7. Jaké je hlavní město Jižní Afriky?

a) Johannesburg

b) Kapské Město a Pretoria

c) Durban

8. Jaká je oficiální měna v Mexiku?

a) Peso

b) Dolar

c) Real

9. Jak se jmenuje nejdelší řeka na světě?

a) Amazonka

b) Nil

c) Jang-c’-ťiang

10. Jaká je národní měna Indie?

a) Rupie

b) Dinár

c) Taka

 

 

 

 

Správné odpovědi: 1. b, 2. a, 3. b, 4. c, 5. b, 6. b, 7. b, 8. a, 9. a, 10. a

 

1–3 body:

Základní znalosti máte, ale rozhodně vám jich mnoho chybí. Do mapy byste se proto měli dívat častěji nebo si alespoň zopakovat hodinu zeměpisu.

4–7 bodů:

Znáte pár hlavních měst, slavné řeky i největší pamětihodnosti, ale některé znalosti vám stále chybí.

8–10 bodů:

Jste rozený cestovatel, máte rádi zeměpis a často přejíždíte prstem po mapě. Neuniknou vám ani méně známá města a vyznáte se i v oficiálních měnách.

Rubriky

#Arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá, a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Můžete také poradit ostatním, nebo se podělit o svoji zkušenost.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.