Menu

Recenze McPřemka: Vyzkoušeli jsme v McDonalds nový burger Maestro by Přemek Forejt

Recenze McPřemka: Vyzkoušeli jsme v McDonalds nový burger Maestro by Přemek Forejt

Přemek Forejt – šéfkuchař Olomoucké restaurace Entrée, popularizátor gastronomie a porotce v kuchařské show MasterChef Česko. Jen málokdo o této osobnosti české mediální scény a gastronomie neslyšel. V minulém roce Přemek Forejt navázal spolupráci s řetězcem McDonalds.

Ode dnešního dne najdete na menu oblíbeného fastfoodu dva burgery, na jejichž vývoji kuchař spolupracoval, a to sice Maestro by Přemek Forejt s hovězím nebo kuřecím masem. Nezbývalo tedy než do Mekáče vyrazit a burger ochutnat.

Nudná flákota v doprovodu chutí

Jako první mě zaujalo, o jak natřískaný burger se jedná. Objednal jsem si samozřejmě verzi s hovězím masem za 169 Kč. Doba mezi objednávkou a vyvoláním mého čísla se nijak nelišila od běžné objednávky, i když je naplnit tuto bulku o něco složitější, personál brněnské pobočky má proces v malíku.

Z krabičky na mě vykoukla na prasknutí naplněná bulka plná salátu, omáček, masa, sýra, okurek a dalších surovin. Burger přitom není tak velký, že by se nevešel do úst, takže se ho s trochou snahy dá i slušně sníst. S prvním kousnutím přišlo trochu zklamání — tradičně nedochucené maso, trochu šťavnatější, ale nic co byste dostali ve kterékoliv z okolních burgráren.

Následovalo ale překvapení. Do prvního sousta se totiž dostala pouze výborná bulka a maso, ostatní suroviny na mé chuťové pohárky ještě čekaly. S dalším kousnutím se už chutě správně zkombinovaly a rozvinuly. Poněkud plané maso a bulku jemnou jako obláček pak doprovázela výrazná kombinace chutí omáčky guacha a nakládaných okurek a kapií. Zajímavou koncovku dodává sýr raclette, který ve fastfoodech běžně nenajdete. To vše doplnila čerstvost ledového salátu zalitého pestem.

Hodnocení McPřemka

Běžně se fastfoodům spíše vyhýbám, obzvláště ve velkých městech kolem nich totiž vždy sídlí alespoň 3 konkurenční podniky, které se na burgery specializují a nabídnou zcela odlišnou kvalitu produktu. V tomto případě ale váhám, maso sice není nijak světové, ostatně musí ustoupit nárokům na rychlou přípravu ve vysoké kvantitě.

Na druhou stranu celá kompozice funguje dobře a já nemohu jinak, než vám doporučit jít burger vyzkoušet. Na gastro zážitek roku se nemá smysl těšit, ale na zajímavý snack v rámci uspěchaného dne, který prostě nezklame? To rozhodně ano.

Nejedná se o placenou propagaci produktu, burger jsme vyzkoušeli na vlastní pěst.

#Arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, komentáře a vaše zkušenosti

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi. Naši redaktoři se také zapojují, ale odpovídají dle aktuální vytíženosti a časových možností. Pokud potřebujete naši odpověď, využijte spíše email.

Napsat recenzi na produkt a nenapsat jeho cenu je škoda

Fanda

Dobrý den, máte pravdu! Cena se nám z textu skutečně nějak vytratila, už jsme to tedy napravili, děkujeme!

Jakub Gulec, redaktor

Dneska se mi podařilo se mi ho objednat a při vší úctě to byl děs. Teče jak rozteklá zmrzlina a i když vypadá pěkně, to zelený (asi guacho) mi to úplně zkazilo.

Jana Králová

Vytočilo nás, že v pestu je koriandr. Jsou dva typy lidí – ti, kteří by s koriandrem měli nejraději koitus a pak jsou ti, kteří si myslí, že je to hnusný, nechutný a smradlavý plevel, který zkazí i to nejlepší jídlo. Po dvou soustech to šlo rovnou do koše. Bylo by fajn rozšířit informaci k pestu než jen „pesto“, které běžně koriandr neobsahuje. Chápu, že za posledních pár let je to „moderní potravina“ a každá fancy potravina by ho měla obsahovat ale vědět to, tak to dám bez pesta.

Klára

Zapojte se do diskuze

Odeslat

Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.