Menu
Přečíst článek

Diskuze: dTest a ADAC varují: V testu letních pneumatik 2026 propadly 3 značky, selhávají na suchu

Při pohledu na regál s letními pneumatikami působí všechno zhruba stejně. Černá guma, dezén, cedulka s cenou. Jenže laboratorní zkoušky opakovaně ukazují, že právě za touto zdánlivou stejností se skrývají obří rozdíly v brzdné dráze, výdrži i chování v krizových situacích.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

F
fany76
16. 4. 2026

Téměř 20 let jsem provozoval servis a pneuservis. patřili jsme k těm dražším ale to proto že jsme garantovali na 100% činnost přesně podle manuálu neboť jsme byli dealerem Barum Continental. Na druhou stranu šetrná montáž demontáž očištění ráfků nový ventil vždy, vyvažování precizní a profesionální opravy pneumatik. ŽÁDNÉ vzdušnice bezdušových pneumatik-zakázaná montáž!
Takže pneumatiky-předně pneumatiky potřeba kupovat na servisech a ne u internetových překupníků. Ze zkušenosti vím, že technik nebo servisman vás vyslechne v jaké režimu provozu auto jezdí a určitě dobře poradí, ojeté pneumatiky vás gratis zbaví, také protože chce abyste se zase vrátili a také neházeli ojetinu do lesa. Tak čus šťastnou cestu👍.

M
martn
19. 4. 2026

Presne jak pise fany76 dole, u nas v servise mi pan rika kam jezdim a jaky model bych mel vzit. Pres internet jsem to zkousel jednou a pocitac mi nabidl leao nebo triangle, dikybohu jsem to neobjednal. Za srovnatelnou cenu jsem pak od servismana dostal michelin energy saver, tak uvidim za par let jestli vydrzi tak jak tvrdi.

HK
Honza K
19. 4. 2026

Mam Lassu Phenomu na Superbu uz 3 roky a na dialnici za mokra ani za sucha zadny problem. Revola je z jinyho patra a ocividne slabsi model, nehazel bych to vsechno do jednoho pytle. V rozmeru 225/50/17 bych dnes spise sahnul po barumu nez po necem cinskym, ti maji aspon vyvoj u nas ve Zline.

P
pepko
19. 4. 2026

Co tu nikdo nepise, pneumatiky v diskontech a supermarketech byvaji klidne 3 i 4 roky stare. Vzdycky se koukejte na DOT na bocnici, posledni 4 cislice je tyden a rok. 2522 je treba polovina roku 2022. Nova neojeta guma se choval jinak nez takova ta trojletka v regale. A to fany76 zminuje ze servisman radi – u poradnyho vam tohle taky ohlida.

DR
David R.
19. 4. 2026

proc by radovej ridic co najezdi 10k za rok mel davat za 4 gumy 20 litru? Za tu dobu nez to ojede se stejne zvetrá guma a bude se muset menit kvuli stari. Tohle dava smysl pro lidi co jezdi hodne dalkovek, pro obycejnyho cloveka co jezdi do prace a na nakup staci barum bravuris nebo kumho a usetri to solidni prachy.