Menu
Přečíst článek

Diskuze: Jsem ajťák a vybírám 1 levný mobil, který bych si v roce 2026 sám koupil: Čínu neberu, vyhrál Pixel za 7000 Kč

Při výběru telefonu v kterékoliv cenové kategorii mám primárně tři požadavky: co nejvyšší kvalita hlavního fotoaparátu, pokud možno dvoudenní výdrž na baterii a nečínský původ.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

MK
Milan Klubta
19. 7. 2026

Výrobní linka Google pixel je největší v Číně, pak ve Vietnamu a třetí Indii. Takže je to stejně v jádru čínský telefon jako xiaomi a další značky

DK
David Kuklinek
19. 7. 2026

nejdulezitejsi soucastka se v cine nevyrabi a to je software…

MT
Miroslav Tesař
19. 7. 2026

Přesně jak už napsal Milan, Pixel výroba ve Vietnamu, Indii a Číně. Znám lidi, co mají iPhone vyrobený v Číně a do čínského mobilu by nešli.

M
MadtraderCZ
19. 7. 2026

Takže protože je Hardware vyroben v Číně tak ti tam nasáčou ty nevyžádané a reklamní aplikace a pochybné chování k osobním údajům? Nebo je to o nepochopení psaného textu?

VV
VLADIMIR VANĚK
19. 7. 2026

u Google pixel 10 pro mi vadí, že po každé aktualizaci, což bývá skoro každý měsíc musím mnoho aplikací znova nastavit a přihlásit se..😢👎 občas se mi tento smartphone sám spustí v kapse, nebo někam zavolá 👎😢 naposledy včera na aplikaci Záchranka, kdy mi volali zpět jestli jsem v pořádku 😋👎
.

C
cr0ok
20. 7. 2026

taky vlastním pixel 10 pro, a ani jeden z těchto scénářů se mi neděje…že jsou aktualizace, je jedině dobře, ale nikdy se mi nestalo, že by mě cokoliv odhlásilo a to ani v klasickém ani v privátním prostoru…a že by se sám od sebe se odemknul nebo zavolal, tak to už vůbec ne 🙂 určitě to není běžné chování, někde bude chyba

O
Ony
20. 7. 2026

Pixel 9, super telefon koupený za 9.000,-. Ne Áčko, ale 9ka. To nejlepší je software bez reklam a dokonalej foťák. S aktualizacemi jsem problém neměl nikdy.

B
BB
19. 7. 2026

Kde se dá koupit kolem 7 tis? Nový kolem 9 tis, za 7 leda repas…

T
TheBearspook
19. 7. 2026

Žádný telefon Samsung řady A nepodporuje bezdrátové nabíjení. Současný model je A57. Nevím, kdo páchal srovnávací tabulku, ale chtělo by to ověřit parametry.

JP
Jan Polášek
19. 7. 2026

Méně inteligentní názor jsem snad ještě neslyšel. Proč někdo s tak omezeným názorem na technologie píše články někam jinam než jen na svůj fb ?

Karel Švihálek
20. 7. 2026

Jestli ty jsi ajťák, tak já jsem kosmonaut inteligente.

PN
Petr Novák
20. 7. 2026

Nejlevnější Pixel 9a je od 9290 a víc. Okolo desítky jsou skutečně mnohem lepší telefony než Pixel

TM
Tomáš Musil
20. 7. 2026

Já vidím problém v RAM, sice 7 let podpory, ale s těmi AI funkcemi a aktualizacemi je hustota, že další verze Android bude papat mnohem víc. Aktuálně můj Pixel 9 Pro využívá 8,1 GB paměti.

JV
Jakub Vintr
20. 7. 2026

tak zmíněný pixel je opravdu slabota nevím k čemu je podpora na 7 let když už teď je jeho výkon na hraně použitelnosti a velmi pomalé nabíjení a Ackovej Samsung můžeš za rok vyhodit takže stejně nezbývá než jít do Číny 🤷😁