Menu
Přečíst článek

Diskuze: Nejhorší tradiční pomazánková másla (Test 2026): Zklamal produkt z Lidlu a další známá značka

Test devíti běžně dostupných tradičních pomazánkových výrobků ukázal, že rozdíly ve složení a nutričních hodnotách jsou minimální. O výsledném dojmu ale rozhodovala především chuť, struktura a dochuť, a právě zde se některé produkty výrazně propadly.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JK
Jana Křistková
5. 3. 2026

Olma tradiční a Srdce domova je stejný výrobce Olma,tak musí chutnat stejně.

LS
Lucie Sobotová
5. 3. 2026

Dobrý den,

nemusí to tak být. V testech se dlouhodobě ukazuje, že výrobky od stejného výrobce se mohou lišit. Privátní značky totiž často zadávají vlastní požadavky na cenu, složení i výslednou recepturu.

S pozdravem
Lucie Sobotová

J
Jana
7. 3. 2026

Pracuji v Olma,tak vím že je to stejné jen jiný obal.

RB
Roman B.
10. 3. 2026

Melete blbosti. Srdce domova je privátní značka, tuším, Billy. Výrobci se mohou měnit, lišit, může jich být víc současně.

JK
Jana Křistková
7. 3. 2026

V tomto případě tomu tak není, stejný obsah, jiný obal

B
B.M.
5. 3. 2026

Jste si s tím Pilosem jistí? Kolik výrobků dané značky různých výrobních šarží jste u každého vzorku testovali, než jste vydali verdikt? Jestli vždy jeden vzorek, tak mě přijde takové srovnání téměř bezcenné. Netvrdím, že tomu tak bylo, jen se ptám, jak testování probíhá.

K
Karel
6. 3. 2026

Výrobce a to jakýkoliv, si musí ohlídat kvalitu svých výrobků. To znamená, že jeden výrobek musí být stejně kvalitní, ať je vyrobený v pondělí ráno, nebo třeba v pátek odpoledne. Pokud tohoto není jakýkoliv výrobce schopen, tak je netřeba se jej zastávat a je lepší místo toho, koupit jiný výrobek, od jiného výrobce.

IG
Iveta Grégrová
5. 3. 2026

No a u nás Pilos je oblíbený i s příchutí šunka nebo česnek.

MC
Martin Chvála
6. 3. 2026

To je zajímavé Pilos vůbec nemá špatný výrobky naopak z těch za málo peněz skoro nejlepší u masových konzerv rozhodně nejlepši.Jestli ten test spiš není placená reklama?Pilos nemazal tak nejede?

K
Karel
6. 3. 2026

Ano, zaplatil si ji Bureš se svou mlékárnou Olma.

P
Petr
8. 3. 2026

Olma je totiž. Babiskovo🙂

MV
Martin Víteček
6. 3. 2026

Pomazánkové (máslo) doma používáme často a má zkušenost je opačná. Pilos nejchutnější a takové Choceňské a Olma s pachutí.

PD
Petra Dorazka
10. 3. 2026

přesně mě taky z Lidlu chutná nejvic

MS
Marta Stankova
14. 3. 2026

U nás vyhrává Pilos ! ostatní mi připadají kyselé, hrudkovité a teče z nich syrovátka. Když je Pilos v akci, kupují vždy do zásoby !

SO
Stanislav Ošmera
6. 3. 2026

takže vlastně ten test dopadl velmi dobře, všechny výrobky splňují co mají a rozdíl je jen v chutích které je správně že jsou různé, každému vyhovuje něco jiného a u tohoto typu výrobku nebo žádná ta správná chuť

V
Věra
6. 3. 2026

Test o ničem. Pilos – výrobce Agro Tami Nitra, a to již delší dobu. Asi máte obšlehnutý nějaký starý test.

LS
Lucie Sobotová
6. 3. 2026

Dobrý den,

výrobce je uveden na základě etikety produktu zakoupeného v lednu 2026. U privátních značek se může výrobce poměrně často měnit – nejen v čase, ale také podle lokality. Produkt Pilos Tradiční tak může být v různých prodejnách nebo regionech vyráběn různými výrobci.

Z tohoto důvodu u testovaných produktů vždy uvádíme výrobce uvedeného na konkrétní etiketě testovaného výrobku. V našem případě byl testovaný produkt vyroben společností Net Plasy.

S pozdravem
Lucie Sobotová

MS
Marta Stankova
14. 3. 2026

Právě máme v ledničce Pilos vyrobeny v Net Plasy Česká republika.

OG
Olga Gabrišova
6. 3. 2026

Dříve jsme milovali choceňské,ale od doby kdy přidávají modifikovaný škrob, nekupuji nic takového.Je zajímavé že pro Česko a pro jiné země třeba Německo je od stejného výrobce jiné složení.To samé i u jiných výrobků.

M
md
6. 3. 2026

No vidíte, já to mám přesně opačně. Pilos mi dlouhodobě chuťově sedí (asi jsem si na něj už zvykl), choceňské ok ale nevyhledávám, a Olma vůbec, ani v akci.

RV
Roman V.
6. 3. 2026

Zajímavé – Pilos je jediný pomazánkový, který nám chutná. Navíc mám pochybnosti o kompetentnosti autora testu, když používá pojem „pomazánkova másla“.

EM
Eva Mašková
8. 3. 2026

Tak za nás je nejlepší právě Pilos, jinde nekupujeme než v Lidlu.