Nevím kdo dělal test uvedených jogurtů a jaké má chuťové buňky zvyklé již jen na ten odpad, který se tu po socíku a zrušení ČSN vyrábí, ale jediný vítěz má být OLMA, proto má výrobky dražší. Hollandia selský občas kupuji ve slevě a je to proti Olmě břečka. Za to dam ruku do ohně a to nejsem žádný jejich nějaký skrytý podporovatel. Já totiž mám možnost srovnávat s jogurty jež jsem jedl 20 let za toho nenáviděného socíku. A 10% je ještě lepší než ten „dietní“ 2,7%. Totež platí o Jogurtových nápojích a mléku.
Diskuze: Nejlepší bílé jogurty (Test 2026): Vyhrála Hollandia, překvapil ale i levný jogurt z malého supermarketu
Redakční test 11 bílých jogurtů ze supermarketů ukázal, že rozdíly mezi výrobky nejsou ani tak ve složení nebo výživových hodnotách, ale především v chuti a konzistenci.
Jasně. Nebo bylo modřejší a tráva zelenější. Holandia je hnus s hrudkovitou strukturou, nechutné a nejedlé. Olma je Babiš, což zásadně nekupuji a má málo tuku. Nejlepší je Opočno a Choceň. Anebo privátky, které tyto mlékárny dělají pro řetězce.
V našich končinách byla zelenější, nyní na jižních svazích v létě žlutá, suchá tráva., protože mezi lety 1965-1990 bylo v Československu chladněji, střídaly se 4 roční období bez větších výkyvů. A jinak k nejen jogurtům, ČSN hlavně ty před rokem 1977 s minimem Éček byla oproti tomu co je dnes chuťově rajská zahrada. Doporučuji, jak soukromého mlékaře, tak třeba uzenáře, jež má výrobky jen z masa a mléka. Jinak napríklat měkký tvaroh, to je také kapitola sama pro sebe. A to, že je to Babišovo je mi úplně šumák, důležitá je kvalita. Má málo tuku???? A co si koupit ten 10% smetanový jak jsem psal ???. Choceň za nic nestojí. Jinak mám sice z druhé ruky 10 let staré info, kdy osoba dělala kontrolora mlékáren po celé republice a kdo jediný prošel kvalitou byla OLMA a PRAGOLAKTOS.
Úroveň všech amatérských testů tohoto plátku je naprosto tragická a s profi hodnocením to nemá nikdy nic společného. Je to jakoby ženy hodnotily auta podle barvy.
A někdo říkal že to má být laboratorní test? Proč to čtete? mě to třeba zajima a rada si počtu
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.