Menu
Přečíst článek

Diskuze: Nejlepší dětské jahodové kapsičky (Test 2026): Vítěz patří do portfolia Nestlé

Jahodové kapsičky patří mezi nejoblíbenější dětské přesnídávky, ale rozdíly mezi jednotlivými výrobky jsou větší, než se může zdát. V redakčním testu jsem porovnala 11 běžně dostupných jahodových kapsiček podle složení, chuti, podílu ovoce, reakce dětí a ceny.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JG
Jana G.
11. 2. 2026

Výrobky Gerber Natural rozhodně nemá certifikaci BIO, to jste spletli s řadou Gerber Organic. Tím neříkám že výrobek nemá svou kvalitu, ale nejedná se o BIO.

LS
Lucie Sobotová
11. 2. 2026

Dobrý den,

děkuji za upozornění, opravila jsem.

S pozdravem

Lucie Sobotová

VP
Veronika P.
12. 2. 2026

Výrobky, které jste testovali jsou absolutně neporovnatelné. Některé produkty jsou pouze s dvěma ingrediencemi, některé jsou mix ovoce. Je jasné, že varianta jablko-jahoda-banán bude mít výraznější chuť a hustější složení, než varianta jablko-jahoda 🙂 Jak jste prosím testovali to „dobře přijímáno dětmi?“.

LS
Lucie Sobotová
12. 2. 2026

Dobrý den,

děkuji za komentář. Máte pravdu, že rozdílné složení (např. kombinace více druhů ovoce) může ovlivnit chuť i konzistenci. Test ale vycházel z reálně dostupné nabídky trhu – výrobci používají různé poměry ovoce a různé kombinace surovin, a právě to je pro rodiče při výběru důležité. Cílem nebylo porovnat laboratorně identické receptury, ale běžně prodávané kapsičky s jahodou tak, jak je rodiče skutečně kupují.

Hodnocení „dobře přijímáno dětmi“ vycházelo ze slepé ochutnávky, při níž děti kapsičky hodnotily podle chuti bez znalosti značky. Sle­dovala jsem jejich spontánní reakci, ochotu kapsičku dojíst a celkový chuťový dojem.

S pozdravem
Lucie Sobotová