Menu
Přečíst článek

Diskuze: Nejlevnější vs. nejdražší máslo (Test 2026): Levná kostka z Polska skončila 12.

Redakční test 14 másel ze supermarketů ukázal, že rozdíly mezi výrobky nejsou jen v chuti, ale i v ceně – a někdy opravdu výrazné.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

FH
František Houska
5. 5. 2026

V Lidlu nekupuji vůbec nic…snad jenom kapesníky v krabičce,jinak všechno šmejd.

HK
Honza Kolaru
5. 5. 2026

Á, pan je znalec.

LM
Lubomír Marek
8. 5. 2026

Ahoj.Tak kapesníčky a určité i nějakou tu housku…🥐🥖

HK
Honza Kolaru
5. 5. 2026

Ja teda nevim, kupuju to nejlevnejsi a je v pohode. Kdyz nahodou mam nekde maslo 2x drazsi, tak tam zadny rozdil necitim.

K
KAM
5. 5. 2026

Před tím než změnil Lidl dodavatele másla a pod tímto tvarem, názvem dodávala česká firma. Tak bylo nejlepší. Po změně dodavatele je to hnusný.

LW
Lenko Weidlichová
5. 5. 2026

Asi mám jiné chuťové buňky. Vyzkoušela jsem hodně másel a zrovna toto Polské mě vůbec nechutná. Nejvíce kupuji Česká chuť z Alberta a nejsem jediná, komu chutná.

TK
Tomáš Krupka
5. 5. 2026

Test má chybu, není uveden výrobce másla Česká Chuť z Alberta. Tady je to podstatné, protože jsou k dispozici másla z mlékárny Olma a další mlékárny Čějčičky (Mladá Boleslav). Chutě jsou U těchto másel rozdílné, ale každému chutná něco jiného, takže názory se u spotřebitelů různí.

LS
Lucie Sobotová
6. 5. 2026

Dobrý den,

výrobce je uveden vždy pod obrázkem spolu s cenou. V případě České chuti je to Olma.

S pozdravem
Lucie Sobotová

PD
Pavel Dušek
6. 5. 2026

levné máslo kupuji a dělám z něj přepuštěné máslo (ghí) a super

VK
Vlaďka Klailová
8. 5. 2026

Já taký 👍

R
Roman
5. 5. 2026

už 5 let kupuji máslo v Německu jak bych to nazval levná kvalita ? 😁

J
Jana
9. 5. 2026

německý máslo ani do vánočního peceni

P
PL
6. 5. 2026

Aha, to je super, že jste to otestovali. Ale co člověk, to jiná chuť. Tak k čemu takové výsledky vlastně jsou?

Ivana Čechová
6. 5. 2026

Proč test nehodnotí chemické složení másla, obsah škodlivých látek, popřípadě žluklost?

HS
Honza Stránský
6. 5. 2026

Kolik respondentů asi tak mohlo být v „refakčním“ testu? Nicméně by se měl test měl spíše jmenovat – Jaké máslo lidem více chutná. O kvalitě másla tam není vůbec nic.

E
Eva
12. 5. 2026

Jsem ráda za testy másla

T
Tom
7. 5. 2026

co ten test ukazal ? že všechno co s Polska je levne a špatně. jen že polovina masel v těšte je s Polska a tajemná Česká společnost, která má oddělení v Polsku vykoupila rezervu starého mraženého masla a spredaje levné pod nejednou značkou. byly o tom články. Bo třeba ukázat, že v Polsku dělá se nekvalitní věci, tak jak to bylo řečeno přes lata, a v poslední době Češi jezdí na nákupy a mají inny názor. No v Polsku nemají dražší a kvalitní másla. všichni kupují nejlevnější v dyskontach. v Polsku v malým obchodě je taky výběr zboží, že v Česku těžko i velkých supermarketech. tak ten test je na prd a asi oplocený

RO
Radovan Odstrčil
7. 5. 2026

Kupujeme máslo z Grand Moravia a jsme maximálně spokojení.. Chuť je vynikající..👌

PK
Petr Kedra
8. 5. 2026

Nejsou zde uvedeny pravdivé ceny a ani složení,jelikož jsem v Polsku a vidím ty ceny i se složením másla,tak tomuto článku dávám palec dolů za lži.

PH
Petr Hlobil
8. 5. 2026

predrazena madeta je to des

VV
Věra Vacková
10. 5. 2026

nejraději používám máslo a mléčné výrobky BONI, nakupuji v PENNY.

ZZ
Z z
14. 5. 2026

V Pl je máslo okolo 20kč a párkrat v akci za 12,-/ks a ano je to 200g,a je 83%.. Tak netřeba řešit za ty love.. A netřeba hanit sousedy, neboť co je v Česku v akci, tak má týden do konce data spotřeby.. Jinak to do akce nedávají, ať jsou to másla, jogurty, mléka, vajíčka..