Menu
Přečíst článek

Diskuze: O kolik lze překročit rychlost bez pokuty? 98 000 řidičů loni neuhlídalo limit, přitom hrozí pokuta až 25 000 Kč

Překročení rychlosti jednoznačně patří mezi jedny z nejčastějších dopravních přestupků. Mnoho řidičů ale nemá jasno v tom, kde přesně stojí hranice mezi ještě tolerovanou odchylkou a kde už hrozí finanční postih.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

A
Anonym
25. 4. 2026

Ja dostal pokutu za 4 km/h pres limit v obci, mestska policie to namerila a rovnou do ruky 1500. Rikal jsem si ze to musi byt vtip ale prachy slo zaplatit. Od ty doby jezdim radsi o 5 min nez je limit, klid stoji za to.

M
Martina
25. 4. 2026

trochu mi vadi ze to neni v cele zemi stejne. V jedny obci nedostanu nic za 53 v padesatce, v sousedni mestsky policajti zaslapnou hned. melo by se to nejak sjednotit, takhle si kazdy dela co chce a clovek nikdy nevi do ceho jede.

V
vlastik
25. 4. 2026

muzu doporucit palubni kameru s gps, mam mio a hlasi mi limit i aktualni rychlost. radarove varovniky uz neni dovolene, ale tohle proste hlida limity z mapy. par tisic a setri to penize i nervy

RP
Radek Pavlísek
25. 4. 2026

me se zda ze vybirani pokut z radaru je hlavne o naplnovani obecnich kas. zkuste si zajet kolem berouna, tam stoji 5 stacionarnich za par km a vsechny v miste kde se nikdy nic nestalo. obyc clovek u toho dostane bod za nic, podstatne pripady jako nahaneni po dalnici opily zustanou nepotrestany.