Menu
Přečíst článek

Diskuze: Slepý test 5 kolových nápojů (květen 2026): Jsou to cukrové bomby, kola z Lidlu porazila Coca-colu i Pepsi

Mnoho lidí považuje kolu za rychlé osvěžení, ale málokdo studuje drobné písmo na zadní straně obalu. V nedávném článku jsme podrobně rozebrali složení a spočítali kostky cukru v populárních nápojích. Data z etiket jsou sice varovná, ale jak je to s reálnou chutí?

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

T
T
24. 5. 2026

Tento test je čistě subjektivní. RC Cola byla výborná před 30 lety. Od doby, kdy patří pod Kofolu, je v ní cítit lékořice. Freeway jsem vydržel 1 deci a zbytek jsem vylil. Pepsi se nedá pít už 20 let. Coca-Cola je taky hnus. Jako jediná mi dělá dobře na žaludek.

MJ
Michael Jedzok
25. 5. 2026

Je důležité si uvědomit že Royal Cola není RC kola (ta se dál prodává pod názvem RC cola), tedy s tou, co se prodávala před 30 lety nemá dnes společného nic

P
Pavel
28. 5. 2026

Omyl, Royal Crown Cola je RC Cola. Ano, obě se prodávají u nás v obchodech. Rozdíl je v tom, že Royal Crown název se používá u nápoje slazeného třtinovým cukrem a celkově novou recepturou, využívá tradiční jižanský retro styl lahve a celkového vzhledu, je to takové znovuuvedeni této Coly na českém a slovenském trhu. Naopak RC Cola je slazená normálním cukrem nebo sirupem, teď nevím. V Americe se prodává pouze RC Cola, ale když se podíváte na etikety obou nápojů, bude tam napsáno Royal Crown Cola company, i když Royal Crown Colu slazenou třtinovým cukrem vyrábí Kofola.

P
Pavel
28. 5. 2026

Ale ano, jak píšete, s RC Kolou prodávanou před 30 lety nemá nic společného, respektive co se chuťi týče.

J
Jirka
26. 5. 2026

Dávám si pouze kolu bez cukru z Lidlu. Chuťově ok,ale hlavně mi léčí močák,protože mě po ní nebolí jako dřív. Zřejmě rozpouští písek. Takže jsem zahodil prášky a léčím se éčky z Lidlu.😀