Menu
Přečíst článek

Diskuze: „Přijdu o 9 tisíc za měsíc, co mám jako dělat?“ superdávka dopadla pro mnoho Čechů jinak, než čekali. Experti varují

Superdávka měla lépe zacílit státní pomoc a omezit případy, kdy stát dotoval bydlení v drahých lokalitách i lidem, kteří nebyli v akutní finanční nouzi. Jenže s přechodem na nový systém se ukazuje, že dopady jsou tvrdší, než ministerstvo čekalo.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

DV
diana volková
14. 5. 2026

Kamarádce chodilo opakovaně upozornění na mobil+ písemně k doložení již doloženého.Jen cíl lidi odrbat,aby se schovaly čachry s dávkami pro UA,spousta jich tu je načerno,neví se ani kolik přesně.

JR
Jana Richterová
14. 5. 2026

Nesvádějte neschopnost vlády a úředníků na Ukrajince! Superdávka je vytvořena, aby cíleně snižovala vyplácení dávek na bydlení, smutné je, že nejhůře dopadnou ti nejzranitelnější, kteří jsou na tom velice špatně a nájem je pro ně finančně likvidační!

SS
Sylva Sporkova
14. 5. 2026

davat,nekomu 10 000 jako příspěvek na bydlení považuji za nemorální, protože evidentně žije „nad pomery“. měla by si najít bydlení odpovídající prijmum

MK
Milan K.
14. 5. 2026

V letech 1988-1993 mi bylo 22-27let, bydlel jsem v pronajaté chatě a bral jsem každou směnu navíc abych si mohl koupit vlastní byt, stalo se v roce 1994 a 1+KK jsem koupil hotově za 250.000,-Kč. Po dvou letech jsem jednopokoják prodal a koupil si větší, tentokrát i s využitím hypotéky (úrok průběžně 4 – 6,5%) na 15 let, nyní již mám splaceno. Nikdy jsem nebyl v evidenci Úřadu práce. Nikdy by mě nenapadlo natahovat ruku někde na úřadech. Bez práce nejsou koláče…