za mého mladí Svijany nebylo dobré pivo, teď už 30 pivo nepiju.
Diskuze: Ochutnali jsme 15 levných piv do 13 Kč (Test 2026): Překvapil Platan, Svijany zklamaly a jedno pivo připomínalo spíš vodu
Levná výčepní piva patří mezi stálice českých supermarketů. Vedle známých značek jako Gambrinus, Krušovice nebo Braník se v regálech objevují také privátní značky obchodních řetězců, které často stojí jen několik korun. Rozhodla jsem se proto zjistit, jak velké rozdíly mezi nimi skutečně jsou.
Proč není u ,,privátních“ značek ale i dalších původních , uváděn přímo výrobce a ne jen nadnárodní společnost která vlastní několik výrobců a neuvádí přímé místo výroby ?!
Desítka pivo ,to je voda a daně , nebrat.
Na to, že Argus 10 vyrábí stejně jak Platan 10 pivovar Protivín,tak to celkem překvapuje.
bohužel již ne, Argus dělá Jihlava a je to znát 🙁
Tak Argus a Platan jsou stejná piva, to samé Postřižiny, Bruncvík a Staročech. První vaří Protivín, druhé Nymburk. Svijany jsou sračkol odjakživa. Bertholda a Krušovice může pít jen zoufalec…
Jak píši výše, Argus 10 již je z Jihlavy a pro mě je teď výrazně horší 🙁
tak Argus 10 nikdy, nebyl z Protivína
Je vidět jací jste *** a pivu nerozumíte. Pivo Klasik je 8mi stupňové pivo. Není to desítka.
Už několik let kupuji v Lidlu Holbu Šerák 11 za 11.90 Kč, za tuto cenu ji mají velmi často, byť stejně často je dražší. Škoda, že tady chybí, rád bych znal výsledek testu.
Pokud Vám chutná, proč chcete znát názor náhodně vybraných lidí. Sto lidí ,sto chutí. Já na tyhle testy moc nedám.
Moravan je 11°, tak už je ležák. 🙂
Pokud bych měl při jakémkoliv tesu podezření na vadný vzorek, tak ihned beru druhý. jinak je výsledek naprosto k ničemu.
Dodám, dnes v důchodu, dříve většinu profesního života „zkušebák“ (počínaje mladým technikem, projektantem, stavitelem a provozovatelem zkušebních zařízení s nadnárodním dosahem).
všechny jsou žbrndy
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.