Menu
Přečíst článek

Diskuze: Ochutnali jsme 15 levných piv do 13 Kč (Test 2026): Překvapil Platan, Svijany zklamaly a jedno pivo připomínalo spíš vodu

Levná výčepní piva patří mezi stálice českých supermarketů. Vedle známých značek jako Gambrinus, Krušovice nebo Braník se v regálech objevují také privátní značky obchodních řetězců, které často stojí jen několik korun. Rozhodla jsem se proto zjistit, jak velké rozdíly mezi nimi skutečně jsou.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

S
simson
2. 7. 2026

za mého mladí Svijany nebylo dobré pivo, teď už 30 pivo nepiju.

AS
Alim Sim
7. 7. 2026

Jenom se potřebujete zviditelnit, že.

P
Pivson
14. 7. 2026

No asi tak. A proč nepijete třicítku? Cítíte se vyjmečnej. Za mě slabá povaha.

JK
Jirka Knoll
2. 7. 2026

Proč není u ,,privátních“ značek ale i dalších původních , uváděn přímo výrobce a ne jen nadnárodní společnost která vlastní několik výrobců a neuvádí přímé místo výroby ?!

PP
Pavel Procházka
3. 7. 2026

to je otázka na tělo.

MS
Miloš Sklenář
7. 7. 2026

Už se to uvádí. Aspoň u lahvového piva. U plechovek ne vždy.

JS
Jiří Stehlík
2. 7. 2026

Desítka pivo ,to je voda a daně , nebrat.

MP
Milan Polák
7. 7. 2026

j s e š ú p l n ě m i m o

GB
Georg Blaser
2. 7. 2026

Na to, že Argus 10 vyrábí stejně jak Platan 10 pivovar Protivín,tak to celkem překvapuje.

J
Jarin
2. 7. 2026

bohužel již ne, Argus dělá Jihlava a je to znát 🙁

HP
Helena Procházková
20. 7. 2026

Nealko Argus byl na léto pro abstinenta (zdravotní důvody) super, jestli ho dělá někdo jiný a zbytečně ho „zhořčili“ jako Staropramen, aby měl „plnou chuť“ jak durman,tak to potěš koště…

FR
Felix Rozumný
2. 7. 2026

Tak Argus a Platan jsou stejná piva, to samé Postřižiny, Bruncvík a Staročech. První vaří Protivín, druhé Nymburk. Svijany jsou sračkol odjakživa. Bertholda a Krušovice může pít jen zoufalec…

J
Jarin
2. 7. 2026

Jak píši výše, Argus 10 již je z Jihlavy a pro mě je teď výrazně horší 🙁

V
vitadriver
2. 7. 2026

tak Argus 10 nikdy, nebyl z Protivína

KP
Karel Pavelka
2. 7. 2026

Jiste a proto stavi novou varnu a budou zdvojnasobovat produkci. Dnes u nas v Kaufu vezli dva borci 10 beden Svijany 11.

VP
Vilém Plaček
6. 7. 2026

Nejlepší pivo je Radegast a to bez diskuze

AR
Antonín Roll
2. 7. 2026

Je vidět jací jste *** a pivu nerozumíte. Pivo Klasik je 8mi stupňové pivo. Není to desítka.

MS
Miloš Sklenář
3. 7. 2026

8stupňové, když už. Čeština nepoužívá u číslovek žádné koncovky.

RN
Radovan Nosil
7. 7. 2026

to je hodně k věci!!

P
Pivson
14. 7. 2026

8° kdyžuž nemachruj neumíš to ani s klávesnicí :))

BD
Bohuslav Dvořák
2. 7. 2026

Už několik let kupuji v Lidlu Holbu Šerák 11 za 11.90 Kč, za tuto cenu ji mají velmi často, byť stejně často je dražší. Škoda, že tady chybí, rád bych znal výsledek testu.

MM
Michal Mates
2. 7. 2026

Pokud Vám chutná, proč chcete znát názor náhodně vybraných lidí. Sto lidí ,sto chutí. Já na tyhle testy moc nedám.

P
Petr
2. 7. 2026

Moravan je 11°, tak už je ležák. 🙂

LS
Lucie Sobotová
2. 7. 2026

Dobrý den,

má sice 11 °P, ale pivovar ho oficiálně označuje jako světlé výčepní pivo, ne ležák (vizte https://www.litovel.cz/nase-piva). 🙂 Je to trochu matoucí, protože většina dnešních jedenáctek se prodává jako ležáky.

S pozdravem
Lucie Sobotová

KP
Karel Pavelka
2. 7. 2026

9 z 10 zen pivu vubec nerozumi, vase testy jsou k nicemu, Svijany 10 je jedna z mala horkych 10 z velkych pivovaru..

P
Pivson
14. 7. 2026

No vy to moc nemíte s klávesnicí.. jsou tam i písmena s interpunkcí. Horkou 10 to máte teda chuťe.
A proč by žena nemohla sestavit a publikovat anketu piv, když to tam koštovali takoví chlapáci jako třeba vy, tvle?

HP
Helena Procházková
20. 7. 2026

9 z 10ti mužů nerozumí ženám. Ženy, tj. 50% populace, mají také nárok na svůj názor. A ženy mají prostě citlivější jazýček. Nepotřebují, aby bylo pivo zbytečně moc hořké. Teď je móda dělat všechno moc hořké a jinak bez chuti, „plná chuť“ se tomu falešně říká. Pivovarům tohle nedochází, že pivo pijí i holky a ty chtějí lehké a svěží, ne křivohub.

KP
Karel Pavelka
2. 7. 2026

To pivo je zcela bez chuti, o nicem..

ZK
Zdeněk Kunzl
2. 7. 2026

Pokud bych měl při jakémkoliv tesu podezření na vadný vzorek, tak ihned beru druhý. jinak je výsledek naprosto k ničemu.
Dodám, dnes v důchodu, dříve většinu profesního života „zkušebák“ (počínaje mladým technikem, projektantem, stavitelem a provozovatelem zkušebních zařízení s nadnárodním dosahem).

P
Petr
2. 7. 2026

platan je dobrej ale platan 11 desítka a všechno co zkoušeli jsou fakt hnusy. vše sem měl. nejlepší Samson 12 platan 11 Krušovice bohem Lobkowicz. vše v akci do 15kc

J
Josef
2. 7. 2026

nevěřím ze výplach z Nymburka je lepší než Konrád. To ani náhodou a v žádném vesmíru!!!

JS
Jiri Sevcik
2. 7. 2026

platan je výborné pivo

C
Chose
2. 7. 2026

Pijte pivo, které Vám chutná! Klidně Pilsner za 3x větší hodnotu, kterou to pivo má. Nebo Svijany, co druhý nenávidí. Takový Braníček ve 40 stupnich na zahradu je taky fajn. Nedělejte ze sebe ovce! Hlavně, nejlepší piva jsou z ČR!

MS
Miloš Sklenář
3. 7. 2026

Já bych zahradu ve 40 stupních nikdy nezaléval, ale jako hnojivo by mohl dobrý i ten Braník 😃. Sorry, ale Braník nepovažuju za pivo. Celá léta si ho kupuju 1-2× ročně v naději, že už se třeba dá vypít, ale vždycky skončí jako to hnojivo 😃.
Ale máte pravdu – pijte pivo, které vám chutná. Já na osvěžení beru třeba i Svijanský máz, a když jednou za čas jdeme skutečně na pivo, tak do jedné restaurace jistého řemeslného pivovaru.

MP
Milan Polák
7. 7. 2026

Braník je jediné dobré pivo k dobrému obědu. Nemá žádný typický „ocásek“ a vychlazené příjemně osvěží. Všechny ostatní pivní nápoje mne právě u jídla nějak nesedí.

VN
Vítek Němejc
3. 7. 2026

Platan 11° je za mě jedno z nejlepších piv co v Česku vůbec je, rozhodně podle mně lepší než Plzeň

JI
Jiří Ing.Linda
6. 7. 2026

Svijany piji ale 11, Máz. Je to slušné pití. Ta desítka se nemusela pověst. Jinak mám obavy o kvalitu poroty. Laici jsou jen laici.

J
Jirka
7. 7. 2026

Desítky už nepiju! Navíc Bráník jsou nakyslé chcánky, co se bez přechlazení nedají pít! Ten zbytek piv stojí taky z prd, akorát Moravan bych řekl že na tom bude trochu lépe než se tady prezentuje…

MH
Mára Holeček
8. 7. 2026

Svijany jsou hnusný už dlouhodobě. To už je lepší provozovat s mojí ženou piss , než pít Svijany .

PZ
Petr Zedek
10. 7. 2026

Svijany sy kupuju protože jsou levné a ze žoldu moc peněz nezbívá. Zdeněk Krajčovič, seznam.