Menu
Přečíst článek

Diskuze: Nejhorší levná piva do 13 Kč (Test 2026): Známá značka skončila poslední, vítěz je z Protivína

Ani známá značka není zárukou dobré chuti. Redakční test 15 levných piv do 13 Kč ukázal překvapivě velké rozdíly mezi jednotlivými vzorky. Zatímco některá piva ve slepé degustaci příjemně překvapila, jiná zanechala spíše negativní dojem.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

B
BoB
7. 7. 2026

Braníček je super, 11 ještě lepší a ne nejsem dezolát na dávkách.

DK
Dan K.
7. 7. 2026

Proč mezi nimi není desítka Pilsner Urquell – 4,4% ?? 😀 😀

H
Honza
7. 7. 2026

Protože to není 10tka ani nestojí do 13Kč

TN
Tomáš Novotný
7. 7. 2026

To, jak dopadly Svijany, není žádné překvapení, naprosto nepitelny hnus. Nechápu, že tento „pivovar“ dávno nezkrachoval. Ostatně soudím, že desítka není pivo.

Miroslav Žbánek
7. 7. 2026

PROČ TAM NENÍ KOZEL

VM
Vladimir Mikes
7. 7. 2026

Už hodně let si drží kvalitu právě Platan . Já nejraději 11 ctku. V dnešní době bych rád vyzdvihl dříve nepopulární Samson 11 a 12 ctku. Změna majitele českobudějovického pivovaru udělala obrovský pokrok a pivo je právem na světové úrovni. Samson doporučuji! Dobré jméno se lehce ztratí a získat ho zpět je velmi těžké ale Samson to dokázal. 👍 ochutnejte – uvidíte

K
Karel
7. 7. 2026

sohlas, teď na oslavě 3 sudy 11 Samsonu a perfekt

R
R.V.
7. 7. 2026

Pokud dělala hodnocení pisatelka tak se nedivím výsledkům

TN
Tonda Namol
7. 7. 2026

Pěkná sestava dostupných lahváčků do testu. Výsledky celkem přijatelné a očekávané.

Jenom je zde o5 pár nepocho-pitelných anomálií a to, že nedávný propadák ve stejném testu je najednou III. (Rebel Haškův tradiční), nezařadili jste vůbec oblíbeného pravděpodobného vítěze (Radeg 10°). Naopak naštěstí chybí Kozel, stačí pomeje od Gábiny.

Martin Ź
7. 7. 2026

Kde se prodává Litovel Moravan 11 za 9,90??? No a jestli podle testu patří mezi „nejhorší „levná piva, tak odpadám….

T
Tom
7. 7. 2026

Jo, přesně, tohle pivo mi do žebříčku fakt nesedí… Litovel obecně je za mne fakt dobrá značka, a ten jejich Josífek, to je pecka..

PK
Pavel Krestýn
7. 7. 2026

Litovel Moravan v láhvi prodejní cena na pultu za 9,90 Kč, v sudu ten samý Moravan půllitr nákupní cena pro hospody z pivovaru za 22,-Kč. Už víte,kdo likviduje hospody?

TK
Tomáš Krupka
7. 7. 2026

Tak to je známá věc, že svijanská desítka je ničemná. Na rozdíl od 11 Svijanský máz, která je excelentní. Jak můžou, dva tak diametrálně odlišné produkty, být od jedné značky? Asi jiná výrona, jinak si to nedovedu vysvětlit

LF
Leoš Fencl
7. 7. 2026

Svijanská desítka je ničemná? Neznám jediné pivo z produkce Svijan, které by bylo špatné. Rád bych viděl ty „porotce“. Jeďte se někdy do Svijan podívat a ochutnejte, pak budete mluvit jinak.

J
JJ
7. 7. 2026

Škoda že nebyl hodnocen SIJANSÝ MÁZ,který se nechá koupit jako „levné pivo“ za 10 nebo 11 devadesát

Pavel Šustr
7. 7. 2026

Porovnávat pasterizované s nepasterizovanými to může opravdu jenom osel

T
Tom
7. 7. 2026

Dost by mne zajímalo umístění Staropramenu… Ten jen už dobře přes 10 let absolutně nepitelnou záležitostí a nechybí v žádném akčním letáku kteréhokoliv supermarketu…

M
Milan
7. 7. 2026

Už jenom při pohledu na fotografie se mi začal instinktivně samovolně svírat věnec. Gratuluji labužníkům kteří to lemcají a díky nim se tyto patoky vyrábějí. Asi je to zdravější, nežli chlastat okenu nebo alpu.