Menu

Kosmetický kvíz 2024: 10 otázek vám napoví, jestli neděláte zásadní chyby

Kosmetický kvíz 2024: 10 otázek vám napoví, jestli neděláte zásadní chyby
Ilustrace: Arecenze

Ani sebelepší pečující kosmetika nemůže dobře fungovat, pokud ji používáte špatně. Proto je potřeba znát alespoň základní kosmetické produkty i pravidla jejich aplikace. Počítejte ale s tím, že vám to zabere nějaký čas a všechny zdroje nebudou relevantní, protože spoustě obchodníků jde zkrátka jen o prodej.  My pro vás ale máje i další a zábavnější formu, jak si základní kosmetické vzdělání doplnit. A tou je kosmetický kvíz. Zvládnete zodpovědět těchto 10 otázek?

Kvízové otázky

1. Co je základem péče o každý typ pokožky?

a. čištění

b. hydratace

c. výživa

 

2. Jakou složku obsahuje naprostá většina krémů?

a. vodu

b. olej

c. parfemaci

 

3.  K čemu slouží tonikum?

a. vyhlazuje pleť

b. je přípravou na následnou péči

c. vyživuje pleť

 

4. Jaká je funkce SPF?

a. zabraňuje dehydratací

b. vypíná pleť

c. chrání před slunečním zářením

 

5. Co je to exfoliace?

a. odstranění odumřelých kožních buněk

b. hloubková výživa pleti

c. aplikace pleťové masky

 

6. Proč se používá kyselina hyaluronová?

a. pro čištění pleti

b. pro zpevnění pokožky

c. proti akné

 

7. Kdy nanášet pleťové sérum?

a. na vyčištěnou pleť, před hydratačním krémem

b. až nakonec, na krém

c. bezprostředně po peelingu

 

8. Co obsahuje většina balzámů na rty?

a. vosky

b. SPF

c. retinol

 

9. Je vhodné používat micelární vodu?

a. jen na suchou pleť

b. ano, ale musí se opláchnout

c. ano, ale pouze večer

 

10. Jak v pleti funguje kolagen?

a. podporuje schopnost regenerace

b. účinně bojuje proti akné a ekzému

c. dodává jí pevnost a pružnost

 

 

 

 

Správné odpovědi

Ověřte si svoji úspěšnost v kosmetickém kvízu a zkontrolujte si správnost.

Správné odpovědi: 1B, 2A, 3B, 4C, 5A, 6B, 7A, 8A, 9B, 10C

Rubriky

#Arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, komentáře a vaše zkušenosti

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi. Naši redaktoři se také zapojují, ale odpovídají dle aktuální vytíženosti a časových možností. Pokud potřebujete naši odpověď, využijte spíše email.

Zapojte se do diskuze

Odeslat

Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.