jsem nepochopil, jak může někdo pít Coca-Colu, coby odrezovač hřebíků. Že jí potravinářská komise vůbec schválí k vnitřnímu užití. Coly jsou “ ovoněná“ hromada cukru a kyseliny.. Shit
Diskuze: Srovnali jsme cukr v 7 kolách: V půllitru té nejsladší je 14 kostek cukru, vítěze podle složení nejde poznat
Kolové nápoje jsou pro naše tělo jedním z největších zdrojů tekutého cukru. Rozebrali jsme sedm populárních značek z našich pultů a zjistili jsme, že rozdíl mezi „nejlehčí“ a „nejtěžší“ kolou je propastných 40 % cukru.
Já jsem zase nepochopil, proč někdo dokáže začít větu slovy „jsem nepochopil “
Tak co tím chtěl říct jste snad pochopil, ne? Nechtěl jste být učitelem? A vyšlo vám to?
Coca-colu bych šmahem úplně nezatracoval (ale tu klasickou, ne nějaké „zero“ apod.), já osobně mám radši Pepsi-colu i tzv. ovocné ekvivalenty této firmy. Celkem mi chutnala cola Dr.Pepper, ani „Lidlcola“ (Freewaycola) není úplně špatná …
od té doby, co dávají i do klasické pepsi umělá sladidla, se nedá pít.. nejvíc mi teď chutná lidl cola
vždyť v tom je cukr nejhorší pro tělo a játra tzv fruktóza glukóza sirup způsobuje to aterosklerózu poté nemoce následované tímto .nici to žaludek už i děti mají problémy .další věc CO2 ..se nemůžou lidi divit že dnes už kapou v 50 na rakoviny a infarkty.a naše děti s tím co pijí pro hodně z nich 50 bude scifi
Coca Cola teď vyrábí nový nápoj bez kofeinu a cukru. Ochutnal jsem a doporučuji název Ghost Cola. Chuťově řídké.
nejlépe tyto sr…y nepít vůbec 😉
Že něco nechápete, je Váš problém, Cola i RC kola jsou skvělé, pokud jsou s cukrem a ne se sladidly a podobnými se…smí.
Tady máte problém spíš vy, když nechápete, co pijete.
Přesně 👍.
V Coca Cole se už ovšem poměrně dost dlouhou dobu používá glukózo-fruktózový sirup nikoli klasický cukr.
A ten není vůbec nic prospěšného pro lidské tělo.zpusobuje aterosklerózy kornatění cév.je o tom mrak článku a lidí stejně za to platí
Má to malilinkatý háček – v Coca Cole je glukózo-fruktózový hnus. Kdyby tam byl cukr, tak je to menší zlo. To samé Pepsi.
Přesně !!!!!!!!!!!!! Ať s tím levným glukzofruktozovým sirupem, který zatučňuje játra jdou do prd…
cukr nebo glukóza fruktóza
..
omyl, v Pepsi už je aspartam!!!
Colu, pijeme Colu…
jednou se všichni sejdem na pitevním stolu
No a preto je Royal-Crown najlepšia. Zároveň nepoužíva glukózový sirup ako Coca-Cola. Ostatné sa nedajú ani piť.
Jen problem je ze Royal Crown Cola pouziva trtinovej cukr,takze trosku rozdil
Pepsi docepa šla, jako levnější aletrnativa Coly. Nedávno do ní ale začali cpát Acesulfam K místo cukru a stala se z toho nepitelná břečka, kerá chutná neskutečně uměle. Takže zpátky ke standard Cole :/
Royal Crown Cola bezkonkurenčně v ČR nejlepší pouziva trtinovej cukr! Zbytek používá levné náhražky cukru. V Usa nebo západní Evropě se prodává Coca-Cola alespoň s bílý cukrem.
Coca-Cola a Royalcrown jednoznačně chuťově nejlepší.Kofola je úplně něco jiného.A to ostatní s umělým sladidlem by mělo být prodáváno jako náhražka.Aspartam a jeho pachuť to opravdu raději čistou vodu.
V pepsi bylo podobne cukru, jen tam dali sladidlo a je ho tam proto min
Moc by mne zajímalo jak mohl autor článku psát o „kostkách cukru“, když všichni víme, že u nás je všude sladidlem /krom Royal coly/škodlivý glukózo fruktózový cukr?? Nebo snad nakupovali v Německu či Polsku, kde mají dovoleno mít cukr??
Zkuste Budiš Colu prodávanou na SK.
Obsah cukru cca 4 mg (tzn. 3xméně) a chuť lepší než original – ne tak přeslazená ale velmi dobrá
Je viděť že se v kole nevyznáte.Kofola není kola.Royal Crown je jednička v chuti v ČR protože je tam cukr v české kole není cukr,takže díky marketingu je až třetí za Pepsi ve které je cukr.Pro milovníky koly jako jsem já,je nejlepší poměr/cena/dostupnost Německá Coca cola/obsahuje cukr a nemá člověk v puse na patře citit takovou pachuť jako z té České.Nejlepší chuťově novinka,která v ČR nefrčí,ale v německu je vždy vyprodaná v akci je Coca Cola Višeň ta je za mně top,žádná zero,ani light jako dělala pepsi.
Je to věc názoru. Radši Colu s glukózou, než Pepsi sice s cukrem, ale s umělými sladidly.
Ten kdo pije slazené nápoje ješte nedospěl…
👍👍👍
kolách nebo colách?
Pro komentující co řeší glukózo-fruktózové sirupy atd. mrkněte někdy na složení Vámi zatracované Freeway a Clever coly budete pozitivně překvapeni, protože v těchto výrobcích nejsou umělá sladidla ani sladící sirupy, ale jen klasický CUKR. Zároveň ve článku nějak vypadla Clever cola, byla uvedená jen v tabulce.
Dobrý den, máte v testu chybu. Coca Cola n ČR, Slovensku, Polsku a Maďarsku neobsahuje cukr, ale sirup z kukuřice
Nepiju nic jiného, než colové nápoje. vypiju téměř 3l denně déle, než 20 let. Co přestali dávat cukr do coca-coly, naučil jsem se pít Pepsi, ovšem i do té od minulého roku začali přidávat acesfultam-K a sukralozu, takže dnes chutná jako light a nedá se pít. Díky za tipy a vyzkouším royal-crown.
colové nápoje piju spíš příležitostně, s rumem, whiskou. Na žízeň vodu.
Tak Pepsi Cola je právě snad jediná, která používá čistý cukr a ne glukosofruktozovy sirup o žádných umělých sladidlech v ní nevím, takže buď změnili složení nebo se v tom článku zmýlili…
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.