Test nejlepších remosek 
a jak je vybrat

Obrázek remosky

Remoska je produktem, který jistě není třeba zdlouhavě představovat hlavně postarší generaci. V letech minulých šlo o velice užívaný kuchyňský spotřebič. Jeho popularita je opět na vzestupu a pozvolna se stává nedílnou součástí mnohých moderních kuchyní.

Novodobou remosku lze charakterizovat, jako malou přenosnou troubu vybavenou dostatečně výkonným ohřevem shora. Velikostně se tento produkt podobá klasickým vyvýšeným pánvím nebo hrncům. A právě to zaručuje onu zmiňovanou mobilitu.

Remosku můžete používat nejenom doma, ale také při kempování s rodinou, kdy využijete napájení z autobaterie. Všestranný nástroj pro přípravu pokrmů vám dnes popíšeme trochu podrobněji. Díky jednotlivým kapitolám budete schopni vhodného výběru remosky.


Nejlepší remosky na našem trhu podle hodnocení uživatelů

Vzhled

Název

Příkon (w)

Objem (l)

Orientační cena

Aktuální cena

Náhled Remoska R 22 Grand

Remoska R 22 Grand

580

4

2 800 Kč

Náhled Remoska R 21 original

Remoska R 21 Original

400

2

2 600 Kč

Náhled Remoska R 22F Grand

Remoska R 22F Grand

580

4

3 500 Kč

Náhled Remoska R 21F Original

Remoska R 21F Original

400

2

3 000 Kč

Náhled Remoska  R21TS Original

Remoska  R21TS Original

400

2

3 000 Kč

Náhled Remoska R22TS Grand

Remoska R22TS Grand

580

4

3 500 Kč

Testování a recenze remosek pro letošní rok

Podrobný test remosek zpracováváme a jeho vydání máme naplánované začátkem roku 2018. V testu budou také detailně rozepsané recenze nejlépe bodovaných remosek. Zatím jsme pro vás sepsali tabulku nejlépe hodnocených produktů na základě zkušeností uživatelů. Vždy se jedná o remosky, které jsou již prověřený množstvím uživatelů. Přesto ale doporučujeme přečíst i recenze na vybraných e-shopech a na Heurece.

Pokud chcete, abychom do testu zařadili nějaké remosky, o které se zajímáte, napište nám na info@arecenze.cz.

Jak vybrat remosku

1. Výrobní materiál

2. Tvar, velikost, hmotnost

3. Příkon

4. Ovládání

5. Zásady používání remosky

6. Ceny

Remoska je původně českým vynálezem. Při jejím výběru se vám však nabízí i modelové řady některých dalších výrobků. Proto je před nákupem nezbytné načerpat dostatek hodnotných informací týkajících se jednotlivých parametrů.

V první řadě věnujte pozornost výrobnímu materiálu, a to všech částí remosky. V závislosti na jejím plánovaném použití vás bude zajímat také velikost a celková hmotnost. Tu oceníte především při pravidelném stěhování z místa na místo.

Co se týče technických parametrů, nastíníme vám vhodný příkon a na závěr článku přineseme i několik zásad spojených se správným používáním remosky. Nebude chybět ani základní nástřel pořizovacích cen.


1. Výrobní materiál

I když většina remosek vypadá na první pohled velice obdobně, liší se minimálně použitím výrobního materiálu. Ten mnohdy odpovídá pořizovacím nákladům. Remoska samozřejmě není vyrobena z jediného materiálu. Vzhledem k tomu, že se skládá obvykle ze tří částí, je nutné se zaměřit na každou zvlášť.

  • Odnímatelné víko
  • Odnímatelné víko
  • Stojánek

Odnímatelné víko

Tento prvek představuje v podstatě „srdce“ samotné remosky. Nejde totiž jen o běžnou pokličku. V plném nebo částečně proskleném víku je zakomponována topná spirála, která je zdrojem potřebného tepla a stará se o přípravu pokrmů.

Víko je doplněno jedním či více praktickými madly z tvrzeného plastu. Ten vás ochrání před nežádoucím popálením. Do víka je přiveden elektrický kabel. Jeho součástí jsou také ventily pro odvádění vznikající páry.

Při výběru kvalitní remosky dbejte na to, aby byl výrobním materiálem nerezový plech. Ten je spojen s dlouhou životností a snazší údržbou.

Hrnec

Část remosky sloužící pro přípravu jednotlivých ingrediencí. I jemu nechybí potřebná madla pro přenášení. Základním výrobním materiálem je hliník. Pokud se však rozhodnete v remosce připravovat pochutiny také formou zapékání, je lepší vsadit na přidruženou povrchovou úpravu. Připlaťte si za nepřilnavý povrch. Tím je teflon. Vybírat lze mezi odlišnými velikostmi, potažmo délkami, šířkami, výškami a průměry remosek.

Stojánek

Třetí díl, do kterého se remoska vkládá nebo se na něj pokládá. V tomto případě lze narazit minimálně na dvě varianty. Jednou z nich je ocel ve spojení s tvrzeným a teplotně odolným plastem. Takový stojánek jako by držel remosku ve vzduchu nad danou plochou – kuchyňskou linkou.

Další verzí je speciální termoplast odolávající vysokým teplotám. Na něm je remoska jednoduše položena, a to na speciálním drážkovém povrchu.


2. Tvar, velikost a hmotnost

Od kvality výrobního materiálu se můžete přesunout k designu remosky. Na první pohled si všimnete, že k dispozici jsou nejčastěji tři tvary. Nejobvyklejší je pravděpodobně kulatá remoska, která má výhodu v tom, že se vám jídlo nebude přichytávat a zůstávat v rozích. Alternativou je pak čtvercová či obdélníková remoska. Výsledná volba je otázkou vkusu a také toho, kolik pokrmů budete vlastně připravovat.

Tím navazujeme na další důležitý parametr v podobě velikosti, respektive objemu remosky. Ten započíná na dvou litrech a v případě produktů pro domácí užití dosahuje velikosti až sedmi litrů. Pro 3–4člennou rodinu je ideální zlatý střed kolem čtyř litrů.

S objemem samozřejmě úzce souvisí i celková hmotnost. Té věnujte pozornost hlavně tedy, když budete remosku často přenášet nebo s ní dokonce cestovat. Běžné modely mají hmotnost kolem třech až čtyř kilogramů. Ty největší výrobky pak mohou dosahovat dvojnásobné váhy.


3. Příkon

Jedna z nejdůležitějších veličin týkajících se nákupu nové remosky. Příkon je prezentován ve Wattech pod zkratkou „W“. Tento údaj je přímo úměrný také samotnému objemu daného produktu. Čím větší pořídíte remosku, tím větší by měl být příkon, abyste se nepotýkali s příliš dlouhou přípravou pokrmu. Na druhou stranu počítejte s tím, že narůstající příkon se úměrně promítne do zvyšujících se nákladů na elektrickou energii.

V produktových nabídkách narazíte na remosky s příkonem od 400 W do 1 700 W.

Zdrojem energie je klasická elektrická zásuvka na 230 V. Využít však můžete i měničů 12 V a 24 V na 230 V. Ty se vám hodí hlavně při kempování.


4. Ovládání

Vzhledem k tomu, že remoska je velice jednoduchým typem kuchyňského zařízení, lze to samé očekávat také u ovládání. To je dostupné na ručním madlu, kde naleznete tlačítko pro zapnutí a vypnutí. Některé alternativy originální remosky mají dokonce i mechanický prvek pro regulaci teploty.


5. Zásady používání remosky

Remoska je univerzálním kuchyňským nástrojem s všestranným užitím. Produkt, prostřednictvím kterého můžete pochutiny dusit, smažit, grilovat a péct. Včetně přípravy nejrůznějších moučníků a dezertů. Abyste s ní byli dlouhodobě spokojeni, je vhodné dodržovat pár zásad používání.

  • Remosku není třeba díky rychlosti přípravy jídla, jakkoliv předehřívat. I přes rychlé dokončení pokrmu se tyto výrobky prezentují až 80% úsporou oproti klasickým troubám.
  • Při míchání potravin používejte nástroje, které nepoškrábou povrch remosky.
  • Odnímatelné víko s elektrickým kabelem nikdy nevkládejte do vody, natož do myčky. Vždy jej myjte pouze navlhčeným hadříkem. Využít lze i šetrný saponát.
  • Při odkládání víka dbejte na to, aby teplá vnitřní část směřovala vždy směrem vzhůru.

6. Cena

Přínos remosky je velice často srovnáván s klasickou troubou. Jenže, pořizovací náklady jsou v tomto případě podstatně nižší. O tom vás ostatně přesvědčí následující řádky. Při volbě konkrétní značky se můžete spolehnout buď na originál „Remoska“ nebo dáte přednost alternativním výrobcům pečících pánví. Mezi ně spadá například Bravo, ETA, Tefal, Professor, Clatronic a Bartscher.

Cena do 1 000 Kč

Pokud nelpíte na originalitě značky „Remoska“, můžete sáhnout po levnějších alternativách. Jde především o výrobky s objemem kolem 2 litrů, příkonem do 700 W a s nenáročným designem. Ať už je to kulaté nebo hranaté provedení.

Cena od 1 000 Kč do 2 000 Kč

Ani za tyto peníze ještě nedosáhnete na značkové remosky, na druhou stranu můžete počítat s větším objem kolem 4 litrů. Tomu samozřejmě odpovídá i vhodný příkon v rozmezí 800 W – 1 200 W. Používány jsou lepší výrobní materiály. Zakoupit si můžete dokonce pečící pánev typu WOK.

Cena od 2 000 Kč do 3 000 Kč

Investice do originální remosky je už naprostou samozřejmostí. Vybírat si můžete elektrické teflonové hrnce s moderním vzhledem a průměrem od 22 centimetrů. Remosky jsou vedle černé barvy nabízeny také v odlišných odstínech.

Cena nad 3 000 Kč

Kvalitní remosky, které dokáží pracovat s nízkým příkonem a zároveň připravovat pokrmy rychle. Jde o energeticky úsporné modely. Ty mají objem až 7 litrů. Jídlo tak připravíte i pro více, jak čtyřčlennou domácnost. Kvalita povrchových úprav je na vysoké úrovni.

Jak vám pomohl tento test? Budeme rádi za zpětnou vazbu.

Žebříček a test remosek
Průměrné hodnocení 4.7 z 13 hlasů

Ke zlepšování našich služeb využíváme na webu souborů cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Více

Na této stránce používáme cookie ke zkvalitnění webu a možnosti nabídnout jeho uživatelům co nejlepší zobrazení tohoto webu. Cookie může být také použita pro měření návštěvnosti jednotlivých stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, souhlasíte s tím.

Zavřít