Menu
Přečíst článek

Diskuze: 3 Ochucené jogurty s více cukru než Coca-Cola: Dětské kelímky mají i 20 g cukru na 100 g

U bílého jogurtu obvykle není co řešit. Jenže u ochucených kelímků – ať už jde o „mix“ varianty s křupinkami, čoko kuličkami nebo oříšky, nebo o ovocné jogurty s krémovou vrstvou – bývá situace jiná.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

L
Lucie
7. 3. 2026

My jsme dcerce kupovali ty vanilkovy s bonbonama a ona z toho byla uplne nadivoka. Az kdyz jsem se podivala na slozeni tak jsem koukala, 20g cukru v tom maly kelimku. Ted kupuju bilyj reckyj a nakrajim tam banán nebo par jahod, sni to uplne stejne ráda a neni z toho hyperka

L
Lada
7. 3. 2026

lidi si nemyslete ze ovocne jogurty jsou neco jinyho, tchyne kupuje ten müller reckeho typu jahoda a rika ze je to zdrave protoze je tam protein. no jo ale taky 14 gramu cukru na 100g takze si muze dat rovnou kus cokolady a bude to nastejno. Ten trik s laktózou je dobry vedět, to jsem netušil ze i bilyj jogurt ukazuje cukr

V
VeraK
7. 3. 2026

no jasne jenže zkuste to ráno v 7 když potřebujete aby dite snedlo neco nez jdete do skolky. Bilyj jogurt s ovocem zní hezky ale v praxi to znamená ze vam ho odmitnr a jdete bez snidane. Takze kompromis je treba ten bez pridaneho cukru s prichuti, tech je v kauflandu par a maji tak 9-10g na 100g, to je jeste ok 🙂

J
jojo
7. 3. 2026

co mě štve je to že ty dětský jogurty maj na obalu medvídky a krávy na louce a tváří se jak nejzdravější věc na světě. Měli by na to dát aspoň ten nutriscore ať je to na první pohled jasný. V nemecku to vidam na hodne vecech, u nas skoro nic